questa 21.02.2014 14:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2014 Sam rzut łazienki. Hej jakim programem robisz te wizualizacje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
questa 21.02.2014 14:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2014 A moze zamiast tych drzwi tarasowych, - sciana na TV? A z okna obok zrobic wyjscie na taras? Byłoby troszkę mniej przeszkleń ale chyba troszkę ustawniej I wygodniej TV ogladać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
luntrusk 21.02.2014 14:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2014 Wreszcie weekend Doprawdy jutro mam prawie cały dzień zajęty na różne spotkania ale na dziś już koniec pracy (odpuszczam już sobie dzisiaj). Dla osób, które budują na płycie fundamentowej podaję namiary na świetnego projektanta - moje 100% zadowolenie. ST-PROJEKT Wojciech Socha. Nigdy nie sądziłam, po wcześniejszych doświadczeniach, że będę z jakiegoś projektanta zadowolona w 100%. Cieszę się niezmiernie z tego wyjątku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
luntrusk 21.02.2014 14:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2014 Ja bawiłam się tym programem: http://floorplanner.com/ Bardzo prosty i przyjemny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
luntrusk 21.02.2014 15:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2014 Mój dom to z założenia szklarnia Dla mnie jest ustawny a TV nie oglądamy. Choć w tym roku (o dziwo) kupiliśmy po 10 latach nie używania telewizora nowy TV w promocji Zapłaciliśmy 1350 zł więc łatwo można się domyśleć, że szału nie ma ale my czujemy jakbyśmy byli w kinie bo dotychczas oglądaliśmy filmy na laptopie lub stacjonarnym. Mnie się mój domek podoba w 100% i żadne opinie nie biorę pod uwagę Należę do tych osób co w życiu tylko informują co robią lub się chwalą tym co zrobiły . Konsultuję się tylko wtedy gdy nie mam o czymś zielonego pojęcia a potrzebuję przebrać informację i sama nie potrafię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
questa 22.02.2014 17:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2014 Ale jak ogladac TV z kanapy ktora znajduje sie po TV?! Chyba ze bedziecie ogladac siedzac przy stole albo masz juz nowsza wersje pokoju Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
netbet 22.02.2014 17:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2014 luntrusk... to dzał samorobów... tu się domy buduje i wykańcza samodzielnie a nie pierdzieli o piekarnikach,kffiotkach i aranżacjach...tak to można w "dziennikach" albo w "wystrojach" i "fochach"... proszę nawiązać do działu... NETbet Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
santoszwp.pl 23.02.2014 09:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2014 słusznie - przegladam dziś od początku a ostatnie cztery strony....nie kumam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
luntrusk 23.02.2014 15:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2014 NETbet - teraz jest "zima" więc nic nie robię na działce. Jak zaczniemy robić płytę będzie na temat. Usunę posty nie związane z tematem gdy budowa zacznie się z kopyta. Teraz szkoda mi czasu na czytanie i usuwanie każdego niepotrzebnego posta... questa My z mężem TV nie oglądamy. My oglądamy obecnie tylko: The Walking Dead. Kiedyś zaczęliśmy oglądać, spodobało nam się więc kontynuujemy. Ja do tego filmu podchodziłam w tym tygodniu 5 razy... 4 razy zasnęłam w pierwszych 5 minutach filmu. Dopiero dziś rano go obejrzałam. Więc jak widzisz My TV nie oglądamy, tylko sporadycznie jakieś filmy. TV w pokoju będzie na przeciwko łózka - łatwo się zasypia W salonie TV na razie planujemy ale jak będzie na prawdę tego nie wiemy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
netbet 23.02.2014 17:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2014 NETbet - teraz jest "zima" przepraszam....że co teraz jest za oknem? zima to dla mnie -15 stopni, snieg po kolana, samochód w rowie... ale ja to "dziwny" jestem... jeszcze raz uprasza się o zabranie się do roboty i nie mrałczenie że jest zima... że jest zimno... że nie można... że sie nie da... że zupa za słona... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LA_NA 23.02.2014 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2014 Witam.. że się wtrącę.... Widzę tu Kiełczów, Wilczyce, Wrocław - moje strony... i potwierdzam, zimy nie ma My okna montujemy całą parą w okolicach Wrocławia - lubię takie zimy Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
luntrusk 24.02.2014 15:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2014 Jak ma się pozwolenie to można budować. U nas byłaby to samowola budowlana gdybyśmy już teraz coś robili Na razie czytam całą dokumentację projektu budowlanego i sieci i wyłapuję błędy... już trzeci raz mam ochotę rezygnować z mojej architekt... ale postaram się wytrzymać do końca. Wiele rzeczy wymaga poprawek bo są trudne w wykonaniu - na szczęście mam wujka, który ma firmę budowlaną i w czym może na etapie projektu to mi pomaga Pomógł mi też bardzo dużo Pan Socha od płyty fundamentowej. Gdyby wszyscy projektanci byli tak uprzejmi i potrafili się dzielić swoją wiedzą jak projektant płyty to "projektowanie" byłoby przyjemnością. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
santoszwp.pl 24.02.2014 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2014 możesz jakieś szczegóły podać dot. planowanej płyty - materiał, technologie, zbrojenie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
luntrusk 25.02.2014 14:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2014 (edytowane) Moja płyta z założenia miała być konkurencyjna do zwykłych fundamentów. Więc nie szalałam Założenie było jedno: tanio i dobrze. Więc nie szalałam np. ze styropianem. Najpierw pospółka, potem 16 cm XPS 200 (2x8cm), folia 0,5 mm, płyta żelbetowa 20 cm, wylewka 8 cm, wykończenie podłogi 2 cm. W wylewce jest ogrzewanie podłogowe. Nie robiłam go specjalnie w płycie – bo to by było dla nas za trudne w budowie i nie wiadomo było by co robić gdy się zepsuje... Edytowane 25 Lutego 2014 przez luntrusk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
luntrusk 25.02.2014 14:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2014 Jestem na etapie schodzenia z ceny wyjściowej, którą sobie założyłam na budowę domu. Robię odwrotnie niż wszyscy czyli podliczyłam z grubszą rezerwą (ale po poznańsku ) ile będzie mnie kosztować budowa domu. A teraz chcę osiągnąć mniej niż sobie założyłam Oczywiście pojawiają się pytania jacy Dolnoślązacy są we współpracy Nie będę ukrywać, że chcąc budować tanio chcę budować bez VAT-u. Jestem zainteresowana kupnem materiałów budowlanych bez VAT-u. Buduję bez kredytu, na odliczenia żadne się nie łapiemy z mężem więc faktura mi nie jest potrzebna. Zastanawia mnie tylko czy rozliczając PIT-a będę musiała ujawniać, że kupowałam materiały na budowę. Bo przecież na „chłopski rozum” mogę pustaki kupić np. od tych co się już wybudowali i im materiału zostało. Ze względu na gwarancję i „problemy z dogadaniem się” część dachówek i drewna może się okazać, że będę musiała kupić z VAT-em. Tego już się dowiedziałam W tym roku chciałabym obniżyć ile się da koszty zakupu przede wszystkim styropianu XPS i EPS (czemu on taki drogi?....) i stali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 25.02.2014 15:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2014 Najpierw pospółka, potem 16 cm XPS 200 (2x8cm), folia 0,5 mm, płyta żelbetowa 20 cm, wylewka 8 cm, wykończenie podłogi 2 cm. W wylewce jest ogrzewanie podłogowe. Nie robiłam go specjalnie w płycie – bo to by było dla nas za trudne w budowie i nie wiadomo było by co robić gdy się zepsuje... XPS 200 ? Gdzie to kupisz ? Raczej XPS 300, albo EPS 200 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
luntrusk 26.02.2014 15:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2014 Tak - chodziło o XPS 300. Wzięliśmy ten droższy materiał niestety... ale za to ma lepsze parametry i ma "tylko" 16 cm. Postaram się styropian i stal kupić bez Vat-u więc będzie taniej . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 26.02.2014 16:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2014 Wątpię, żeby udało ci się kupić XPS na lewo. Takie ilosci tego materiału sprowadzane są przez hurtownie na zamowienie i raczej trudno zgubić taką ilość przed fiskusem.Poza tym wydaje mi się, że trochę lekkomyślnie rozgłaszasz wszem i wobec o swoich zamiarach... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
luntrusk 26.02.2014 18:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2014 W takich sytuacjach nawet jak ktoś "podkabluje" to tego nie udowodni Hipokrytą nigdy nie byłam i nie będę. Bezmyślne to jest podawanie jakichkolwiek cząstkowych danych na tym forum. Mi się to nigdy nie zdarzyło - jestem bezpieczna . Ale nie wszyscy myślą kilka kroków na przód - np. moderatorkę namierzyłam bardzo szybko jak potrzebowałam jej danych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wierka 26.02.2014 18:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2014 Bezmyślne to jest podawanie jakichkolwiek cząstkowych danych na tym forum. Mi się to nigdy nie zdarzyło - jestem bezpieczna . Policja nie potrzebuje żadnych Twoich danych podawanych przez Ciebie. Wystarczy im Twoje IP. no i wystarczy, że tu na forum znajdzie się jakiś pracownik Urzędu Skarbowego.. by wszcząć postępowanie wobec Ciebie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts