Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Zachwytek

Recommended Posts

• Odpowiedzi 544
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witam u Ciebie,śliczny ten Twój Zachwytek:yes:bardzo urokliwy ganek,ściana bardzo potrzebna:)Tempo budowy ekspresowe,chciałabym mieć SSO baaardzo:bash:ale nic będę Cię gonic i kibicowac :yes:Czekam na foty domku z oknami:)

Witamy w naszym dzienniku i zapraszamy. Będziemy wzajemnie sobie kibicować...

Cieszę się że się podoba.... znikną jeszcze artystyczne taśmy z okien to zrobi się mam nadzieję jeszcze ładniej:)

A pogoda jest w tym roku rewelacyjna (parę dni ze śniegiem, to się wytnie ale daliśmy radę).

Myślę że w weekend bezie już można zrobić zdjęcia domu prawie SSZ (prawie bo brama garażowa będzie montowana po wykonaniu instalacji elektrycznej i wew. tynków w garażu). Nie mogę się doczekać. Jeśli dzisiaj skończą chłopaki ścianki na górze to uzupełnię dziennik.

Czy może ktoś polecić ładne i niedrogie płytki drewnopodobne????

Zastanów się nad salonem - od płytek jest zimno, chyba że masz podłogówkę, ale z tego co słyszałam płytki w salonie dają popalić na wiosnę i jesień, gdy jeszcze czy już się nie grzeje, a na dworze nie jest zbyt ciepło, a od podłogi ciągnie ziąb. Taką informację kiedyś uzyskałam i w zupełności się z nią zgadzam. W salonie płytki sprawdzają się w lecie. Ja obstawałabym w salonie za panelami:)

Pięknie domek wygląda z oknami :) Gratulacje ;)

Taką pogodę my mieliśmy w 2011 , 13 grudnia zalewaliśmy płytę parteru , ale była pogoda :)

A jak masz domek zamknięty , to w środku możesz jechać z tym światem ;)

Co do płytek , to każdy chwali swoje, jedni panele, drudzy płytki. Ja mam w kuchni i łazience bez podłogówki, i nie zauważyłam żeby to było uciążliwe wiosną czy jesienią... ale przecie mogę się nie znać.

Danusiu wejdź jeszcze na stronę mera tychy mają szeroki wybór , może coś upatrzysz :)

W łazience i kuchni płytki jak najbardziej za:) o wiele bardziej praktyczne:) W kuchni ciepło chociażby od pieca:) a w salonie dużo się przebywa siedząc bez ruchu, dzieci bawią się na podłodze, stąd też moim zdaniem lepsze panele. Wystarczy stanąć goła nogą czy w skarpetce na płytki, gdy nie ma podłogówki czy się nie grzeje i od razu czuć, jakie zimno. Ale co fakt to fakt - każdy ma swój gust i upodobania:) jedni wolą to, inni tamto...:) A dlaczego nie możesz dać paneli w pokojach? Czyżby temu, że przy podłogówce słabiej przepuszczają ciepło, czy też dlatego, że chcecie szybko kłaść coś na podłogi i wylewka mogłaby nie zdążyć wystarczająco przeschnąć? Pozdrawiam i czekam na kolejną fotorelację:):):)

A jeszcze przepraszam, że na Waszym forum - do renata2005tychy- od kilku tygodni podziwiam Wasz domem i jestem pełna uznania dla Waszych umiejętności w wykańczaniu domku, który jest prześliczny:)

W żadnym razie się nie obrażę:no:

Ja tez cały czas chylę czoła!!!!

Z placu boju informacja że dziś tj 12.12.2013r. po 5 miesiącach walki z energetyką, licznych telefonach zainstalowano nam skrzynkę energetyczną. I to podobno tylko dzięki temu, że ktoś wypadł z kolejki i my wskoczyliśmy na jego miejsce. Bo termin mieliśmy na sierpień 2014r. Oczywiście zanim popłynie prąd minie jeszcze sporo czasu ale jest nadzieja że w styczniu doczekamy się prądu :wave: Bo trzeba jeszcze opłacić fakturę i ustawić się w kolejce do umowy.

Druga ważna wiadomość ścianki działowe skończone....:D Jeszcze izolacja fundamentów i pożegnamy naszego speca od stanu surowego otwartego. :bye: Speca oczywiście w dobrym tego słowa znaczeniu. Bardzo dokładny....

Jutro skończą też montaż okien :lol2: tzn. obiecali!!!!

Z placu boju informacja że dziś tj 12.12.2013r. po 5 miesiącach walki z energetyką, licznych telefonach zainstalowano nam skrzynkę energetyczną. I to podobno tylko dzięki temu, że ktoś wypadł z kolejki i my wskoczyliśmy na jego miejsce. Bo termin mieliśmy na sierpień 2014r. Oczywiście zanim popłynie prąd minie jeszcze sporo czasu ale jest nadzieja że w styczniu doczekamy się prądu :wave: Bo trzeba jeszcze opłacić fakturę i ustawić się w kolejce do umowy.

Znaczy się, że do tej pory nosiliście prąd w wiaderkach? :stirthepot:

ps. tylko ciiii bo nie Wy jedni ;)

Jeśli szukacie fachowców na dalsze etapy to liczę na współpracę i posyłanie namiarów. Jestem po pierwszych rozmowach z elektrykami i wod-kan + CO więc kto wiec...

Edytowane przez inwestorbb

Hej, super że udało się Wam wcisnąć w kolejkę. Swoją drogą masakryczne te terminy oczekiwania:bash: tylko ludziom pod górkę robią:( ale grunt, że już się udało:) i macie to z głowy:) . Kolejny krok za Wami. Pewnie przez weekend jakaś fotorelacja wpadnie:) Patrzyłam tak z ciekawości na te płytki drewnopodobne - ładne, ale drogie pieroństwo:( może uda się Wam gdzieś znaleźć po przystępnej cenie. Pozdrawiam :):bye: