krawczykowie 01.01.2014 10:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2014 Wszystkim odwiedzającym, czytającym i komentującym My wchodzimy w Nowy Rok z wielkimi marzeniami i nadziejami..... że uda nam się zamieszkać w tym roku w nowym domu!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krawczykowie 01.01.2014 11:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2014 (edytowane) Jeszcze fotorelacja zeszłoroczna z wczorajszej wizyty na budowie...... Efekt dwudniowej pracy jednego pana nasza sypialnia łazienka 2 pokój 3 pokój pokój Zuzi jeszcze nie zrobiony.... Podobno do piątku będzie całe ocieplone łącznie ze stryszkiem (na razie 15cm między krokwiami .... Przy montażu sufitów podwieszanych będzie jeszcze dołożona wełna mineralna - 10cm, żeby uniknąć mostków termicznych ścianki działowe nie dochodzą do krokwi (między krokwią a ścianką jest 10 cm "luzu" na wełnę) Edytowane 1 Stycznia 2014 przez krawczykowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
a kuku 03.01.2014 14:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2014 Witam poświątecznie i noworocznie. Życzę, żeby ziściły się wszystkie Wasze marzenia:) a ten rok pozwolił na realizację powziętych zamierzeń. Widzę, że intensywnie działacie. Dzisiaj pewnie ocieplenie zrobione w całości. Gratuluję oby dalej wszystko szło w takim świetnym tempie i z super rezultatem:) Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krawczykowie 04.01.2014 21:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2014 (edytowane) Witam a kuku dziękujemy za życzenia i również życzymy spełnienia marzeń..... Masz rację ocieplenie skończone, podłoga na stryszku też ułożona, brakuje tylko wyłazu strychowego. Chłopaki z nowym rokiem ostro wzięli się do roboty. Wykonane odprowadzenie deszczówki z rynien i drenażu do kanału deszczowego w rogu działki, rozplantowana ziemia z pryzmy (sporo jeszcze brakuje ale to już na wiosnę). Jutro wkleję zdjęcia. Instalacja elektryczna też już ruszyła z kopyta. A energetyka oczywiście ma nas gdzieś i faktury a co za tym idzie umowy jak nie było tak nie ma:mad: Edytowane 5 Stycznia 2014 przez krawczykowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krawczykowie 05.01.2014 12:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2014 Zaległa fotorelacja..... i po częściowym zasypaniu.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ana. 05.01.2014 16:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2014 Okienka śliczne ja właśnie będę zamawiać .Czy od początku byłaś przekonana do białego koloru:rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
renata2005tychy 05.01.2014 16:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2014 Danusia dajesz czadu:yes: I nawet działka wyplantowana A co z energetyką , czekasz na licznik ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krawczykowie 05.01.2014 19:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2014 Reniu czekam i czekam, przed świętami nie był jeszcze podpisany protokół odbioru, po podpisaniu dopiero wystawią fakturę (2 tyg) a po zapłąceniu dopiero ustawić się w kolejce do umowy. Państwo w państwie ja tego nie rozumiem nie zalezy im na kasie????? monopolista:mad: nic nie zrobisz:bash: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krawczykowie 05.01.2014 19:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2014 Okienka śliczne ja właśnie będę zamawiać .Czy od początku byłaś przekonana do białego koloru:rolleyes: Tak od początku postawiłam na biały kolor, chciałam mały biały domek..... Okna białe są min. 30% tańsze, a jeśli chodzi o wadę czyli czyszczenie to jakies dobre mleczko i wszystko schodzi, a po za tym każde okno trzeba od czasu do czasu wyczyścić . Biały jest kolorem uniwersalnym do wszystkiego pasuje, NIe muszę się zastanawiać nad kolorem parapetów itp... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ana. 06.01.2014 08:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2014 Tak od początku postawiłam na biały kolor, chciałam mały biały domek..... Okna białe są min. 30% tańsze, a jeśli chodzi o wadę czyli czyszczenie to jakies dobre mleczko i wszystko schodzi, a po za tym każde okno trzeba od czasu do czasu wyczyścić . Biały jest kolorem uniwersalnym do wszystkiego pasuje, NIe muszę się zastanawiać nad kolorem parapetów itp... Tak, na pewno łatwiej dobrać wszystkie dodatki,cena też kusi ,ale na praktyczność też patrzę bo najmłodsza nie jestem;) Ot dylematy i tylko moje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agulla 06.01.2014 15:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2014 Danusiu, idziecie jak burza! Przecież Wy na Wielkanoc sie wprowadzicie Co teraz będzie robić dalej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krawczykowie 06.01.2014 18:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2014 Na Wielkanoc nierealne ale na córki urodziny w czerwcu to nasze marzenie..... Teraz elektryka najpierw łazienki, kotłownia, garaż, pozostałe pomieszczenia... Jak będzie skończona elektryka w tych pierwszych pomieszczeniach podobno od razu wchodzą tynkarze, potem wod-kan, c.o. i wylewki potem czekamy aż wyschną żeby mógł wejść płytkarz.... Ambitne plany zobaczymy co z tego wyjdzie mam nadzieję, że nie będzie silnych mrozów. I czekamy na PRĄD :mad: bo bez niego to z tynkami lipa.... Jutro dzwonię do energetyki. W najbliższych 2 tygodniach podobno gazownia zrobi przyłącze gazowe. Pożyjemy zobaczymy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
inwestorbb 07.01.2014 06:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2014 (edytowane) Na Wielkanoc nierealne ale na córki urodziny w czerwcu to nasze marzenie..... Teraz elektryka najpierw łazienki, kotłownia, garaż, pozostałe pomieszczenia... Jak będzie skończona elektryka w tych pierwszych pomieszczeniach podobno od razu wchodzą tynkarze, potem wod-kan, c.o. i wylewki potem czekamy aż wyschną żeby mógł wejść płytkarz.... Ambitne plany zobaczymy co z tego wyjdzie mam nadzieję, że nie będzie silnych mrozów. I czekamy na PRĄD :mad: bo bez niego to z tynkami lipa.... Jutro dzwonię do energetyki. W najbliższych 2 tygodniach podobno gazownia zrobi przyłącze gazowe. Pożyjemy zobaczymy Ale lecicie Ja boje się kłaść tynki już teraz choć poważnie się nad tym zastanawiałem. Temperatura zachęca ale mimo wszystko ... w końcu to zima Szkoda wydać xx tys. i później poprawiać ale ŻYCZĘ POWODZENIA! ps. ciekaw jestem ile Was policzyli za m2 tynków (cementowo-wapiennych czy gips)? Edytowane 8 Stycznia 2014 przez inwestorbb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
janiseya 07.01.2014 21:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2014 Pięknie, ale tempo. I pogoda Wam sprzyja. Za ten czas co wy wybudowaliście swój domek, nasz płytkarz tylko płytki męczył. Na Nowy Rok życzę Wam samych prawdziwych fachowców. Pozdrawiam:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ana. 12.01.2014 16:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2014 Na Wielkanoc nierealne ale na córki urodziny w czerwcu to nasze marzenie..... Teraz elektryka najpierw łazienki, kotłownia, garaż, pozostałe pomieszczenia... Jak będzie skończona elektryka w tych pierwszych pomieszczeniach podobno od razu wchodzą tynkarze, potem wod-kan, c.o. i wylewki potem czekamy aż wyschną żeby mógł wejść płytkarz.... Ambitne plany zobaczymy co z tego wyjdzie mam nadzieję, że nie będzie silnych mrozów. I czekamy na PRĄD :mad: bo bez niego to z tynkami lipa.... Jutro dzwonię do energetyki. W najbliższych 2 tygodniach podobno gazownia zrobi przyłącze gazowe. Pożyjemy zobaczymy Jakie robisz tynki ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yaa 12.01.2014 16:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2014 tynki teraz bez dobrego ogrzewania to chyba za duze ryzyko... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krawczykowie 14.01.2014 19:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2014 Tynki gipsowe, w łazienkach, garażu, kotłowni - cementowo-wapienne. Mam nadzieję że zima nie przyjdzie bo taka jaka jest teraz to chyba nie straszna.... Z wieści budowlanych: - instalacja elektryczna się robi!!!!! (zdjęcia trochę nieaktualne bo z soboty) Prąd !!!!! jeszcze nie płynie ale jest wielka szansa... faktura zapłacona, zgłoszenie złożone dzisiaj w naszym oddziale, czekamy na umowę!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ana. 14.01.2014 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2014 Gratulacje kolejnego ważnego kroku:wiggle: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krawczykowie 18.01.2014 10:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2014 Dziękujemy Ana. Z informacji budowlanych to dalej robi się instalacja elektryczna, kabli co nie miara......We wtorek 14.01.2014r. złożyliśmy w energetyce zgłoszenie gotowości instalacji elektrycznej, przez to że tak się grzebali z tym przyłączem wystąpiliśmy o prąd docelowy.... Mamy podobno czekać ok 10 dni na umowę, potem licznik i zaświecimy żaróweczki!!!! Hip, hip, hura, hura, hura:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agulla 18.01.2014 16:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2014 z prądem to juz prawdziwy domek Ale fajnie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts