Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Zachwytek

Recommended Posts

• Odpowiedzi 544
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Jeszcze fotorelacja zeszłoroczna z wczorajszej wizyty na budowie...... Efekt dwudniowej pracy jednego pana

nasza sypialnia

_DSC0807.jpg

łazienka

_DSC0806.jpg

_DSC0805.jpg

2 pokój

_DSC0805.jpg

3 pokój

_DSC0802.jpg

pokój Zuzi jeszcze nie zrobiony.... Podobno do piątku będzie całe ocieplone łącznie ze stryszkiem (na razie 15cm między krokwiami .... Przy montażu sufitów podwieszanych będzie jeszcze dołożona wełna mineralna - 10cm, żeby uniknąć mostków termicznych ścianki działowe nie dochodzą do krokwi (między krokwią a ścianką jest 10 cm "luzu" na wełnę)

Edytowane przez krawczykowie

Witam poświątecznie i noworocznie. Życzę, żeby ziściły się wszystkie Wasze marzenia:) a ten rok pozwolił na realizację powziętych zamierzeń:). Widzę, że intensywnie działacie. Dzisiaj pewnie ocieplenie zrobione w całości. Gratuluję:) oby dalej wszystko szło w takim świetnym tempie i z super rezultatem:) Pozdrawiam

Witam a kuku dziękujemy za życzenia i również życzymy spełnienia marzeń.....

Masz rację ocieplenie skończone, podłoga na stryszku też ułożona, brakuje tylko wyłazu strychowego.:D

Chłopaki z nowym rokiem ostro wzięli się do roboty.

Wykonane odprowadzenie deszczówki z rynien i drenażu do kanału deszczowego w rogu działki, rozplantowana ziemia z pryzmy (sporo jeszcze brakuje ale to już na wiosnę):p. Jutro wkleję zdjęcia.

Instalacja elektryczna też już ruszyła z kopyta. A energetyka oczywiście ma nas gdzieś i faktury a co za tym idzie umowy jak nie było tak nie ma:mad:

Edytowane przez krawczykowie

Reniu czekam i czekam, przed świętami nie był jeszcze podpisany protokół odbioru, po podpisaniu dopiero wystawią fakturę (2 tyg) a po zapłąceniu dopiero ustawić się w kolejce do umowy. Państwo w państwie ja tego nie rozumiem nie zalezy im na kasie????? monopolista:mad: nic nie zrobisz:bash:

Okienka śliczne ja właśnie będę zamawiać .Czy od początku byłaś przekonana do białego koloru:rolleyes:

Tak od początku postawiłam na biały kolor, chciałam mały biały domek..... Okna białe są min. 30% tańsze, a jeśli chodzi o wadę czyli czyszczenie to jakies dobre mleczko i wszystko schodzi, a po za tym każde okno trzeba od czasu do czasu wyczyścić . Biały jest kolorem uniwersalnym do wszystkiego pasuje, NIe muszę się zastanawiać nad kolorem parapetów itp...

Tak od początku postawiłam na biały kolor, chciałam mały biały domek..... Okna białe są min. 30% tańsze, a jeśli chodzi o wadę czyli czyszczenie to jakies dobre mleczko i wszystko schodzi, a po za tym każde okno trzeba od czasu do czasu wyczyścić . Biały jest kolorem uniwersalnym do wszystkiego pasuje, NIe muszę się zastanawiać nad kolorem parapetów itp...

Tak, na pewno łatwiej dobrać wszystkie dodatki,cena też kusi ,ale na praktyczność też patrzę bo najmłodsza nie jestem;) Ot dylematy i tylko moje :o

Na Wielkanoc nierealne ale na córki urodziny w czerwcu to nasze marzenie..... Teraz elektryka najpierw łazienki, kotłownia, garaż, pozostałe pomieszczenia... Jak będzie skończona elektryka w tych pierwszych pomieszczeniach podobno od razu wchodzą tynkarze, potem wod-kan, c.o. i wylewki potem czekamy aż wyschną żeby mógł wejść płytkarz.... Ambitne plany zobaczymy co z tego wyjdzie mam nadzieję, że nie będzie silnych mrozów. I czekamy na PRĄD :mad::mad: bo bez niego to z tynkami lipa.... Jutro dzwonię do energetyki. W najbliższych 2 tygodniach podobno gazownia zrobi przyłącze gazowe. Pożyjemy zobaczymy

Na Wielkanoc nierealne ale na córki urodziny w czerwcu to nasze marzenie..... Teraz elektryka najpierw łazienki, kotłownia, garaż, pozostałe pomieszczenia... Jak będzie skończona elektryka w tych pierwszych pomieszczeniach podobno od razu wchodzą tynkarze, potem wod-kan, c.o. i wylewki potem czekamy aż wyschną żeby mógł wejść płytkarz.... Ambitne plany zobaczymy co z tego wyjdzie mam nadzieję, że nie będzie silnych mrozów. I czekamy na PRĄD :mad::mad: bo bez niego to z tynkami lipa.... Jutro dzwonię do energetyki. W najbliższych 2 tygodniach podobno gazownia zrobi przyłącze gazowe. Pożyjemy zobaczymy

Ale lecicie :lol2:

Ja boje się kłaść tynki już teraz choć poważnie się nad tym zastanawiałem. Temperatura zachęca ale mimo wszystko ... w końcu to zima :yes:

Szkoda wydać xx tys. i później poprawiać ale ŻYCZĘ POWODZENIA!

ps. ciekaw jestem ile Was policzyli za m2 tynków (cementowo-wapiennych czy gips)?

Edytowane przez inwestorbb

Jakie robisz tynki ?:D

Tynki gipsowe, w łazienkach, garażu, kotłowni - cementowo-wapienne. Mam nadzieję że zima nie przyjdzie bo taka jaka jest teraz to chyba nie straszna....

Z wieści budowlanych:

- instalacja elektryczna się robi!!!!!

(zdjęcia trochę nieaktualne bo z soboty)

_DSC1221.jpg

_DSC1222.jpg

_DSC1223.jpg

_DSC1227.jpg

Prąd !!!!! jeszcze nie płynie ale jest wielka szansa... faktura zapłacona, zgłoszenie złożone dzisiaj w naszym oddziale, czekamy na umowę!!! :wave:

Dziękujemy Ana. Z informacji budowlanych to dalej robi się instalacja elektryczna, kabli co nie miara......

We wtorek 14.01.2014r. złożyliśmy w energetyce zgłoszenie gotowości instalacji elektrycznej, przez to że tak się grzebali z tym przyłączem wystąpiliśmy o prąd docelowy.... Mamy podobno czekać ok 10 dni na umowę, potem licznik i zaświecimy żaróweczki!!!! Hip, hip, hura, hura, hura:D