Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Zachwytek

Recommended Posts

• Odpowiedzi 544
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witamy po przerwie w ciągu 4 dni sporo się wydarzyło...

Stan na 07.03.2014r.

- wykonane przyłącze kanalizacyjne (sporo nerwów mnie to kosztowało - sięgacz na naszej działce był wykonany tzn. na mapie był ale nikt nie wiedział z jakim spadkiem itp. Jeśli byłby za wysoko to koszt przyłącza znacznie by się podwyższył. Pani projektant straszyła nawet wymianą kinety nie mówiąc o odtworzeniu asfaltu. Na szczęście odnalazł się we właściwym miejscu i z dobrym spadkiem.... zamontowana została studzienka i położone rury do domu....

na końcu wykopu znajduje się nasz sięgacz (nie wiem czy widać)

_DSC2119.jpg

_DSC2137.jpg

- przyłącze wodociągowe: wyjście z garażu jest, rura zakopana, przewiert przez drogę zrobiony

W poniedziałek zrobiona będzie wcinka w sieci i przyłącze do odbioru

_DSC2158.jpg

takim smokiem przebijaliśmy się pod drogą

2014-03-07+12.33.39.jpg

Można powiedzieć że mamy komplet mediów na działce. Jeszcze umowa w AQUA i montaż wodomierza, próba szczelności i kominiarz - z tym w ząbkach do gazowni po umowę i gazomierz.

Edytowane przez krawczykowie

W domu przygotowane wszystko pod wylewki tzn. instalacje wykonane (do sprawdzenia próba szczelności instalacji gazu i podłogówki- to w poniedziałek), ułożona folia, styropian, i podłogówka, odkurzacz centralny, nawiew z kominka do przedpokoju na górze i doprowadzenie powietrza do kominka. Zalewamy we wtorek.

- łazienka górna

_DSC2146.jpg

- nawiew z kominka

_DSC2159.jpg

- odkurzacz i doprowadzenie powietrza do kominka

_DSC2142.jpg

- kotłownia i wielki bałagan

_DSC2117.jpg

Od wczoraj jednak jest już porządek - zdjęcia jutro

Wybraliśmy drzwi wewnętrzne czekamy na wycenę

Porta koncept - kolor orzech bielony

http://tczew.ddd.com.pl/img/drzwi/DRZ-PRT147.jpg

Drzwi śliczne ,ciekawa jestem wyceny, też oglądam i liczę ,choć nie wiem czy kasy starczy na koniec:sick:Ja na razie mam na uwadze modele Vasco,jak najmniej przeszkleń:p