Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Zachwytek

Recommended Posts

• Odpowiedzi 544
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Dzisiaj zakupiłam również dwie borówki amerykańskie, agrest czerwony, porzeczkę czerwoną krzaczastą i pienną

agrest w oddali borówki

_DSC2455.jpg

_DSC2454.jpg

Na razie krajobraz jak na pustyni. Ciągle czekamy na obiecaną ziemię:mad: Dopiero później zasiejemy trawkę.

W przyszłym tygodniu mąż obiecał przekopać ziemię na małą rabatkę warzywno-owocową. Poziomeczki też dzisiaj zakupiłam wiec trzeba je szybko przesadzić.:p

Chyba nie będziemy obsadzać chociaż od strony tego budynku niedokończonego to aż się prosi:sick:

Łazienka tak szybko się nie skończy, bo musimy dobrze wysuszyć wylewki.... W międzyczasie będzie robiony kominek, montaż parapetów itp......

A szał ogrodowy mam, ale jak pomyśle ile kasy na to trzeba:mad:

Właśnie dom bez ogrodu to nie jest to :bash:

Dzisiaj mój dzielny mąż przekopał ziemię pod grządkę:D tak jak obiecał. Na spód włożyliśmy siatkę przeciw kretom zobaczymy czy na coś się przyda. Jak pomalujemy deski to skończymy grządkę. Uzupełnimy ziemią i zaczynamy od posadzenia poziomek, posiania koperku, rzodkiewki, groszku .... Nie myślcie, że to jest jakiś wielki areał to tylko 1,45m x 3m. Mąż i tak uważa, że w przyszłym roku to już nic nie będę chciała sadzić....:(

Za to podniesioną rabatką zasadzimy jeszcze lubczyk, melisę, miętę i rabarbar...

Właśnie dom bez ogrodu to nie jest to :bash:

Dzisiaj mój dzielny mąż przekopał ziemię pod grządkę:D tak jak obiecał. Na spód włożyliśmy siatkę przeciw kretom zobaczymy czy na coś się przyda. Jak pomalujemy deski to skończymy grządkę. Uzupełnimy ziemią i zaczynamy od posadzenia poziomek, posiania koperku, rzodkiewki, groszku .... Nie myślcie, że to jest jakiś wielki areał to tylko 1,45m x 3m. Mąż i tak uważa, że w przyszłym roku to już nic nie będę chciała sadzić....:(

Za to podniesioną rabatką zasadzimy jeszcze lubczyk, melisę, miętę i rabarbar...

W miarę jedzenia apetyt rośnie,z każdym rokiem doświadczenie w uprawie będziesz mieć coraz większe:)Siatka do kretów to dobry pomysł.Są przykłady na tym forum,że bardzo dobrze i skutecznie zapobiega niepożądanym dołkom na trawniku:mad: