krawczykowie 01.05.2014 17:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2014 Reniu strasznie zaniedbałaś dziennik, czekam i czekam na wpisy a tu nic:no:"Kwaterka" na warzywka zrobiona przez nas osobiście... Kantówka w rogach z wcięciami na deski i daszki na kantówce zakupione w Leroymerlin (kantówki starczy jeszcze na drugą ), deski kupione w tartaku (bo bardziej się opłaca). Pomalowaliśmy i skręciliśmy - to tyle.Ściany gruntujemy - ŚNIEŻKA GRUNT LATEKSOWA EMULSJA PODKŁADOWA DO WNĘTRZ BIAŁA.Czy ten środek na ślimory był jeden czy różne rodzaje???? Nie pamiętasz nazwy??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
renata2005tychy 01.05.2014 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2014 Gratuluję wykonania , skrzynki profesjonalne macie talent !!! W tym roku jeszcze nie kupiłam trutki, nie pamiętam nazwy, ale pewna jestem tego,że był najtańszy Postaram się odświeżyć dziennik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krawczykowie 10.05.2014 19:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2014 Witam po 10-dniowej przerwie, na budowie wiele zmian nie ma. Kominek prawie na ukończeniu.... Łazienka zafugowana, podkład pod tynk dekoracyjny nałożony.... Jak będzie zdjęta folia to wkleję zdjęcie. W garażu ściana wewnętrzna pomiędzy częścią mieszkalną a garażową ocieplona, zaciągnięta klejem. Czekamy na montaż płyt kartonowo-gipsowych pod dachem i montaż bramy garażowej. Ziemia też do nas nie może dojechać, nie mogę wiec szaleć w ogrodzie a tak bardzo chcę Jedna wąska rabatka zrobiona od strony północnej cieszy mnie również grządka warzywna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ana. 11.05.2014 13:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2014 Cudnie już masz,ja ,że tak powiem staram się jak mogę, aby Cię dogonić U mnie od jutra montaż kominka.Powiedz mi jaki tynk dekoracyjny planujesz,bo się właśnie zastanawiam jak go u siebie wykończyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniqa1982 14.05.2014 09:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2014 Poproszę nowe fotki z malowania ! Aż się nie mogę odczekać . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lusia191 14.05.2014 11:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2014 No właśnie co to za postój w dodawaniu fotek z wnętrza domku wiem wiem brak czasu nas to też czeka niebawem:lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krawczykowie 16.05.2014 16:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2014 witamy po tygodniowej przerwie (brak dostępu do internetu). Ostateczne malowanie jeszcze nierozpoczęte bo ciągle fachowcy zwlekali z poprawkami, w końcu wczoraj je zrobili jutro mają wyszlifować. Jeśli zrobią jak obiecali to być może jutro mąż zacznie malowanie. Wszystko idzie bardzo mozolnie. Łazienka i kominek dalej nie skończona Zrobiony jest sufit podwieszany i przerobiona instalacja elektryczna w kuchni (dostosowana do projektu mebli kuchennych). Jutro postaram się dodać zdjęcia. Aniu zrezygnowaliśmy z tynku dekoracyjnego na kominku pomalujemy go tylko. Jutro podobno będzie ramka z granitu to będzie kominek do skończenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krawczykowie 16.05.2014 16:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2014 Jeśli chodzi o kolory na ścianach to nie szalejemy. Córka oczywiście różowy, pozostałe pokoje na poddaszu białe - sypialnia będzie miała niewiele ścian widocznych na jednej ścianie szafa w zabudowie pozostają jedynie skosy. Ponadto musi być jasno bo mamy tylko drzwi balkonowe zrezygnowaliśmy z okna dachowego. Trzeci pokój na poddaszu przeznaczony dla drugiego dzidziusia też zostaje neutralny biały. Dół: mąż już wybrał sobie do biura - beżowy kaszmir, salon i kuchnia jakiś popiel jasny i wiatrołap tak jak wcześniej pisałam biało-szary. Nie ma się więc co spodziewać jakiś pięknych ścian. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ana. 17.05.2014 09:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2014 Jeśli chodzi o kolory na ścianach to nie szalejemy. Córka oczywiście różowy, pozostałe pokoje na poddaszu białe - sypialnia będzie miała niewiele ścian widocznych na jednej ścianie szafa w zabudowie pozostają jedynie skosy. Ponadto musi być jasno bo mamy tylko drzwi balkonowe zrezygnowaliśmy z okna dachowego. Trzeci pokój na poddaszu przeznaczony dla drugiego dzidziusia też zostaje neutralny biały. Dół: mąż już wybrał sobie do biura - beżowy kaszmir, salon i kuchnia jakiś popiel jasny i wiatrołap tak jak wcześniej pisałam biało-szary. Nie ma się więc co spodziewać jakiś pięknych ścian. Im mniej kolorów tym bardziej spójnie:yes:Strasznie się sama obawiam wyboru tych kolorów, białe o tyle są dobre ,że pomieszkasz, jak się przybrudzi,to wtedy wybierzesz właściwy kolor;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krawczykowie 17.05.2014 12:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2014 Też tak myślę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krawczykowie 17.05.2014 12:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2014 obiecane zdjęcia: - łazienka (malowanie ściany do dokończenia, montaż pozostałych urządzeń i obudowa wanny ) - kuchnia - kominek dzisiaj zyskał ramkę Szlifowanie poprawek jednak się nie odbyło (podobno gips jeszcze nie wyschnął - fakt ze pogoda pod psem:mad:). I znowu nie wiadomo kiedy do nas dotrą żeby to wyszlifować i zafugować płytki w kuchni..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ana. 17.05.2014 14:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2014 U mnie chyba z tego samego kamienia ramka na kominku:) Nasz też sobie dosycha,fotki wrzucę wieczorem:) Jesteśmy na tym samym etapie prac,tylko u mnie na zewnątrz nic nie zrobione:bash: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
renata2005tychy 17.05.2014 17:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2014 Danuś to w łazience tylko ściereczka i pucować fajnie wyszło No i kuchnia tylko do malowania, nie licząc podłogi. W salonie dajesz płytki czy panele? Dzięki Bogu przestało padać i już pogoda będzie piękna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lusia191 17.05.2014 18:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2014 widzę, że nasze prośby zostały wysłuchane są fotki śliczny kamień na kominku już nabiera oka płytki w kuchni też pięknie się prezentują czy kolor kuchni się nie zmienił biały mat prawda a macie zrobioną jakąś wizualizację? i teraz zauważyłam podwieszany sufit:cool:robi się bosko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krawczykowie 17.05.2014 19:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2014 Tak kolor kuchni nie uległ zmianie fronty biały mat, blat ciemno-szary, boki szafek, cokół delikatny szary. Między płytkami fuga jasnoszara. Zobaczymy jak wyjdzie. Na całym parterze będą płytki bo jest podłogówka. Reniu jeszcze nie mogę pucować Może w środę. Mamy obiecany finisz łazienki na wtorek. Oby. Cieszę się że się podoba:D Jeśli chodzi o pogodę to mam nadzieję że szybko wyschnie, bo ciągle czekamy na ziemię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krawczykowie 17.05.2014 19:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2014 Wizualizacja kuchni jedyna jaką mamy jest w poście 356, uboga kolorystyka i parapety będą razem z blatem.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krawczykowie 17.05.2014 19:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2014 Aniu zaraz nas przegonicie my meble kuchenne mamy mieć dopiero w lipcu, ale bez kuchni też można zamieszkać. Mamusia mieszka niedaleko obiadek ugotuje, a lodówkę wstawimy jak będą płytki na podłodze bo mamy starą . A koniec płytkowania też mamy na koniec lipca strasznie się to przesuwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krawczykowie 25.05.2014 04:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2014 (edytowane) dziś relacja z wczorajszego dnia - trochę się działo (i tak ma być codziennie a nie ...... Łazienka górna skończona - wbrew pozorom jest w niej bardzo dużo miejsca i sprzątania też Dla porównania wizualizacja Różnica praktycznie tylko w kolorze szafki a ze względu na konieczność zlokalizowania gdzieś szafki od c.o. skrócona została półka pod oknem. Ale to nie problem wepchnie się tam brązowy kosz na pranie. I po problemie.... Zamontowana brama garażowa Koparka rozwiozła ziemię, obsypała skarpę przy tarasie, potem glebogryzarka spulchniła ziemię (była zbita jak kamień i mocno spękana). I zasialiśmy trawę za domem. Trochę ziemi jeszcze potrzebujemy przed domem.... Poprawki na poddaszu wyszlifowane, płytki w kuchni zafugowane (fuga jasnoszara).... Mężowi udało się wczoraj zagruntować tylko poprawki w dwóch pokojach bo został bohaterem w naszym domu i zamontował w łazience włącznik światła i gniazdko a w garażu gniazdko do zasilania bramy garażowej. jestem z niego dumna!!!! Edytowane 25 Maja 2014 przez krawczykowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ana. 25.05.2014 11:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2014 dziś relacja z wczorajszego dnia - trochę się działo (i tak ma być codziennie a nie ...... Łazienka górna skończona - wbrew pozorom jest w niej bardzo dużo miejsca i sprzątania też Dla porównania wizualizacja Różnica praktycznie tylko w kolorze szafki a ze względu na konieczność zlokalizowania gdzieś szafki od c.o. skrócona została półka pod oknem. Ale to nie problem wepchnie się tam brązowy kosz na pranie. I po problemie.... Zamontowana brama garażowa Koparka rozwiozła ziemię, obsypała skarpę przy tarasie, potem glebogryzarka spulchniła ziemię (była zbita jak kamień i mocno spękana). I zasialiśmy trawę za domem. Trochę ziemi jeszcze potrzebujemy przed domem.... Poprawki na poddaszu wyszlifowane, płytki w kuchni zafugowane (fuga jasnoszara).... Mężowi udało się wczoraj zagruntować tylko poprawki w dwóch pokojach bo został bohaterem w naszym domu i zamontował w łazience włącznik światła i gniazdko a w garażu gniazdko do zasilania bramy garażowej. jestem z niego dumna!!!![/quote Łazienki śliczne,gratulacje dla dzielnego męża:) Zazdroszczę najbardziej tego ,co u Was na zewnątrz zrobione:rolleyes: Po ile płaciłaś ziemie,jeśli wolno spytać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniqa1982 25.05.2014 11:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2014 Ależ tu się dzieje łazienki wg planu całkiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts