Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Zachwytek

Recommended Posts

• Odpowiedzi 544
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Już wklejam ale nie ma żadnych rewelacji....

Mąż pomalował trzy pokoje na poddaszu, na biało więc nie wklejam zdjęć, jutro ma w planach skończyć pokój córki, przedpokój i klatkę schodową i układamy panele....

W łazience na dole Zbyszek robi sufit podwieszany i zabudowę stelaża do wc, częściowo na jednej ścianie ułożył płytki. Zdjęcie trochę nie aktualne bo z czwartku (ale do dzisiaj zabudowany jest tylko stelaż i obniżony sufit z trzech stron...

_DSC4044.jpg

_DSC4047.jpg

nie wiem czy po zamontowaniu 90 kabiny prysznicowej mąż zmieści się na kibelku??? hi, hi, hi;). Bo malutka ta łazienka...

Przed domem zasadziliśmy też dwie wierzby szerokolistne z otoczką tawuł japońskich...

_DSC4050.jpg

_DSC4048.jpg

Jutro ma wkroczyć na budowę ekipa: skończyć płyty kartonowo-gipsowe w garażu, obniżyć nadproża na parterze (nie wiadomo dlaczego są za wysoko :p) i rozpocząć ocieplenie elewacji. Wreszcie!!!! Jak myślicie przyjdą? Czy obiecanki cacanki a głupiemu radość....

Ciągle brakuje nam ziemi a to wstrzymuje prace związane z ogrodzeniem.

Mam nadzieję że za miesiąc będziemy już myśleć na poważnie o przeprowadzce. Jak wykończymy poddasze i będą meble w kuchni to mieszkamy :wiggle:

W nastęnym tygodniu mają rozpocząć się również roboty posadzkowe na parterze (dwaj Panowie pracujący od rana do wieczora - obiecali, że pójdzie szybko). Zobaczymy!!!!!

Lusia ja też nie powinnam ale to jest silniejsze ode mnie. Malować mąż mi nie pozwala, ale wczoraj pozwolił mi na poprawki przy oknach....

Więc stan na wczoraj - pomalowane poddasze (córki pokój musimy zobaczyć jak zaświeci słoneczko na razie wydaje się nam, że jest ok). Podkład pod panele zamówiony czekamy na dostawę. Panele musimy dopiero wybrać i zakupimy na miejscu.....

Jeśli chodzi o elewacje to oczywiście :mad: trzy dni poślizgu.....

Poślizg na budowie musi być bo jakby nie :o

Ale czadowo, że u Was też dzidzia na nowy domek się pojawi czyli można powiedzieć, że książkowo;) a co będzie możecie zdradzić czy córcia będzie miała braciszka czy siostrzyczkę;) również życzę sprawnego porodu i dużo sił :wiggle:

P.S uważaj na siebie nie przesilaj się :bye:

Wszystko wskazuje na to że będzie miała braciszka.... Ale pewność będziemy mieli jak się urodzi :p

Dzisiaj mąż przykręcił w pokoju Zuzi lampę (ale ile się unarzekał to jego: bo po co już itp) i pare kontaktów, w planach ma przykręcenie wszystkich na poddaszu w piątek....

Ostatecznie zakończyliśmy malowanie poddasza - pozostaną poprawki po montażu drzwi,itp. Pokój Zuzi też jest ok. W piątek wrzucimy jakieś zdjęcia.

Czeka nas wybór paneli. Ale jaki kolor - mąż chce ciemny a ja jasny (jak pomyślę o paprochach na ciemnych panelach to :mad:) Czy możecie coś doradzić?

Schody będziemy mieć jesionowe - więc dosyć jasne....

Wszystko wskazuje na to że będzie miała braciszka.... Ale pewność będziemy mieli jak się urodzi :p

Dzisiaj mąż przykręcił w pokoju Zuzi lampę (ale ile się unarzekał to jego: bo po co już itp) i pare kontaktów, w planach ma przykręcenie wszystkich na poddaszu w piątek....

Ostatecznie zakończyliśmy malowanie poddasza - pozostaną poprawki po montażu drzwi,itp. Pokój Zuzi też jest ok. W piątek wrzucimy jakieś zdjęcia.

Czeka nas wybór paneli. Ale jaki kolor - mąż chce ciemny a ja jasny (jak pomyślę o paprochach na ciemnych panelach to :mad:) Czy możecie coś doradzić?

Schody będziemy mieć jesionowe - więc dosyć jasne....

Oby Zuzia miała braciszka:)Masz racje,ja też nie chcę ciemnych paneli,masz schody jesionowe,to w podobnym kolorze zrób podłogę.Brud widać wszędzie ,ale kurzu na jasnym nie widać:cool:

Panele wybraliśmy i zakupiliśmy obyło się bez kłótni. Mąż przemyślał sprawę i kupiliśmy jasne panele

http://bel-pol.pl/index.php?mod=22&showImage=getFromProduct&type=showMainImage&pid=5027

Dąb arktyczny Kronopol Modern Plus 8mm AC4. Wydaje się nam że w dobrej cenie 26,90zł/m2

Panele wybraliśmy i zakupiliśmy obyło się bez kłótni. Mąż przemyślał sprawę i kupiliśmy jasne panele

http://bel-pol.pl/index.php?mod=22&showImage=getFromProduct&type=showMainImage&pid=5027

Dąb arktyczny Kronopol Modern Plus 8mm AC4. Wydaje się nam że w dobrej cenie 26,90zł/m2

Bardzo ładne, podobne do moich drzwi -dąb skandynawski,muszę je wziąć pod uwagę jak będę wybierać:yes:

Dobrze,ze mąż dał się przekonać,ja nigdy nie mam takiego problemu,zawsze akceptuje moje decyzje:D

Jaworze, Jaworzno prawie to samo a jednak daleko. Podziwiam i zazdroszczę tak szybkiego tempa budowy. Fajnie, że zima była tak łaskawa.

My, to znaczy ja i żona też jakiś czas temu spodziewaliśmy się drugiego potomka, a wyszła druga potomkini z trzecim potomkiem, czyli bliźniaki. Nie powiem, że tego życzę, ale wszystkiego można się spodziewać.

Pozdrawiam i będę zaglądał.