Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Zachwytek

Recommended Posts

• Odpowiedzi 544
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Wiecie co?odnośnie paneli i podłogówki.

Ostatnimi czasy często odwiedzamy znajomych w nowych domkach i powiem Wam , że jak są na jednym poziomie( tzn piętrze, parterze)podłogówka z płytkami i panele to czuć różnicę jak się chodzi po nich . Panele są wtedy "chłodne" i nie jest to takie super przyjemne.

I ja też tak mam u siebie. ;/

Wiecie co?odnośnie paneli i podłogówki.

Ostatnimi czasy często odwiedzamy znajomych w nowych domkach i powiem Wam , że jak są na jednym poziomie( tzn piętrze, parterze)podłogówka z płytkami i panele to czuć różnicę jak się chodzi po nich . Panele są wtedy "chłodne" i nie jest to takie super przyjemne.

I ja też tak mam u siebie. ;/

Ale rozumiem,że pod panelami też jest podłogówka:rolleyes:

Aniu panele są tylko na poddaszu w pokojach i przedpokoju tam nie ma podłogówki, na całym parterze i w łazienkach na podłogówce mamy płytki

Rozumiem ,nie doczytałam,u mnie będą na całości panele,oprócz wiatrołapu,kuchni i łazienek:rolleyes:Oczywiście wszędzie mam ogrzewanie podłogowe,dużo ludzi tak ma i sobie chwali ja będę mogła coś powiedzieć po zimie;)

Ja mam jakiś uraz do paneli .... i dlatego w domu na całości mamy podłogówkę wszędzie .... 0 grzejników, i wszędzie płytki ....(będą oczywiści, bo na razie ich n=jeszcze nie ma) pewnie w tych okresach przejściowych wiosna , jesień, za przyjemne płytki nie będą ale za to latem i zimą sama rozkosz :) cóż coś za coś.... takie życie :)

Każdy wybiera co lubi.... Ja słyszałam opinie że w sypialniach lepiej nie robić ogrzewania podłogowego, a nasza córka jest alergiczką. Ale głównym powodem są koszty ułożenie płytek na dodatkowych 60m2 - droższe niż panele które układamy sami.

A popos paneli:

wczoraj mąż z teściem ułożyli panele w sypialni i pokoju Zuzi... zdjęcia wkleję później.....

Elewacja oczywiście nie tknięta :mad: zobaczymy jutro:P

Jutro przychodzą panowie do układania płytek w kuchni, salonie.... mam nadzieje że efektem będziemy mogli sie pochwalić wieczorem.

Ja już nie mogę wytrzymać.

Ale rano po 7 dostałam informację od mamusi, że Pan od płytek już jest działa drugi miał przyjechać o 8. Mają na naszą posadzkę tydzień więc lecą od rana do nocy. Zobaczymy efekty po południu.:D

Elewacja - cisza :mad::mad::mad:. W garażu rusztowania itp. jak nie przyjdą wyniesiemy na zewnątrz i jak ktoś zwędzi to ich problem. Do garażu musimy przenieść płytki i kleje. W końcu nasz garaż i my decydujemy co w nim jest. A rusztowania miały być już używane od 2 czerwca.....:mad:

Ja już nie mogę wytrzymać.

Ale rano po 7 dostałam informację od mamusi, że Pan od płytek już jest działa drugi miał przyjechać o 8. Mają na naszą posadzkę tydzień więc lecą od rana do nocy. Zobaczymy efekty po południu.:D

Elewacja - cisza :mad::mad::mad:. W garażu rusztowania itp. jak nie przyjdą wyniesiemy na zewnątrz i jak ktoś zwędzi to ich problem. Do garażu musimy przenieść płytki i kleje. W końcu nasz garaż i my decydujemy co w nim jest. A rusztowania miały być już używane od 2 czerwca.....:mad:

Współczuję niesłownych fachowców:( Panele wyglądają bardzo ładnie,czy one maja lekki połysk? Ja mam drzwi dąb skandynawski arco,myślisz,że pasowałyby do nich,bo wyglądają ,że są bardzo zbliżone kolorem.Chcę jasne,byłyby na całości jednakowe;)

Aniu trudno powiedzieć co do tego będzie pasować. Nazwa paneli to dąb arktyczny ale stolarz który robi schody twierdzi że to nie dąb. Chyba ma rację bo w sumie co na arktyce robiłby dąb??? My będziemy mieli o ile dobrze pamiętam drzwi orzech bielony albo coś innego bielonego - skleroza :p Zobaczymy jaki będzie efekt. Musiałabyś zobaczyć je na żywo bo zupełnie inaczej się prezentują. A nam się bardzo podobają. Edytowane przez krawczykowie

Każdy wybiera co lubi.... Ja słyszałam opinie że w sypialniach lepiej nie robić ogrzewania podłogowego, a nasza córka jest alergiczką. Ale głównym powodem są koszty ułożenie płytek na dodatkowych 60m2 - droższe niż panele które układamy sami.

A popos paneli:

wczoraj mąż z teściem ułożyli panele w sypialni i pokoju Zuzi... zdjęcia wkleję później.....

.

Absolutnie nie krytykuje wyboru ... ja lubię drewnopodobne podłogi.... i panele podobają mi się ale u kogoś, u siebie jakoś nie moglabym iśe zdeydowa, co do podłogówki zdań jest tyle ile użytkowników, ja z synem jesteśmy alergikami i czytając wiele opinii wybrałam właśnie podłogówkę i wentylacje mechaniczną, mam nadzieje że będzie dobrze bo zmieniać już nie będziemy ;D

A ja bardzo się cieszę jak ktoś wyraża swoją opinię i zapraszam do komentowania. Masz rację ile ludzi tyle opinii. Tak samo jest z fugami na podłogówce robić czy można bezfugowo. Co fachowiec to inna opinia..

U Was może faktycznie nie będzie problemu z alergią , nie interesowałam się tym bo i tak nasz budżet nie przewidywał wentylacji mechanicznej.

No nasz budżet przewidział nowoczesne rozwiązania kosztem wyposażenia nabywanego z czasem ... lub/i robionego samodzielnie... no i na razie robimy tylko parter a poddasze to z czasem i to w większości samodzielnie ...... o schodach drewnianych to chyba bedę mogła pomarzyć w przyszłym roku ... na razie chyba pomaluje farbą do betonu i będą loftowe .... a co ... :)

fugi na podłogówce to już w ogóle..... są tacy co robią bezfugowo, tacy co robią min 4mm bo inaczej to popęka , i tacy co sie boja bez ale nie więcej nic 2mm dają i ja chyba bede wśród tych 2 mm no niby fuga będzie ale nie taka szeroka :)

My idziemy w 3mm, zobaczymy niebawem jak to wyjdzie. Musimy dzisiaj kupić fugi....

Zdjęcia są, ale w aparacie - maż nie zdążył zgrać.

Kuchnia i salon ułożone w całości, rozpoczęte biuro i p.pokój. :) Panowie zostają jednak do poniedziałku i obiecali zrobić jeszcze kotłownię.

Z porannych informacji - na budowie tylko Panowie od płytek, od elewacji - cisza:bash:

My idziemy w 3mm, zobaczymy niebawem jak to wyjdzie. Musimy dzisiaj kupić fugi....

Zdjęcia są, ale w aparacie - maż nie zdążył zgrać.

Kuchnia i salon ułożone w całości, rozpoczęte biuro i p.pokój. :) Panowie zostają jednak do poniedziałku i obiecali zrobić jeszcze kotłownię.

Z porannych informacji - na budowie tylko Panowie od płytek, od elewacji - cisza:bash:

Po prostu zmień ekipę od elewacji:yes: