Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Zachwytek

Recommended Posts

• Odpowiedzi 544
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Jak ja nie lubię takich niesłownych ekip, dzięki bogu mieliśmy/mamy do tej pory tylko jedną od przyłącza kanalizacyjnego ... rekordowy czas od lutego do dziś :)

Ale że znajomy znajomego to głupio było się pokłócić, ale jak dla nas to nauczka ... nigdy więcej znajomych ekip... polecane tak .. znajome nie ..:)

Ekipa od elewacji dramat, ale zmienić nie można bo umowa obejmowała stan deweloperski w tym elewacje.... Jesień i zima mieli mało roboty to wszystko szło szybko ale wiosna - koszmar. Dzisiaj byli przykleili na dwóch ścianach po jednym rzędzie styropian, zaczęło lekko padać i się zmyli:mad:

Panele na poddaszu skończone:wave: Mąż i teść się bardzo dobrze spisali.

Płytki na dole na podłodze w całości ułożone (oprócz łazienki) brakuje tylko w wiatrołapie przy drzwiach wejściowych - jutro mamy obiecane, że wstawią docelowe drzwi zewnętrzne dokończony zostanie wiatrołap. Jeszcze jutro Panowie będą układać płytki na ścianie w kotłowni i fugują. Więc na pewno w poniedziałek koniec płytkowania. :p Panowie bardzo słowni, dokładni, pracowici - godni polecenia. A przez przypadek u nas robili.

Zdjęć oczywiście nie ma... ale będą. Może jutro

Ekipa od elewacji dramat, ale zmienić nie można bo umowa obejmowała stan deweloperski w tym elewacje.... Jesień i zima mieli mało roboty to wszystko szło szybko ale wiosna - koszmar. Dzisiaj byli przykleili na dwóch ścianach po jednym rzędzie styropian, zaczęło lekko padać i się zmyli:mad:

Panele na poddaszu skończone:wave: Mąż i teść się bardzo dobrze spisali.

Płytki na dole na podłodze w całości ułożone (oprócz łazienki) brakuje tylko w wiatrołapie przy drzwiach wejściowych - jutro mamy obiecane, że wstawią docelowe drzwi zewnętrzne dokończony zostanie wiatrołap. Jeszcze jutro Panowie będą układać płytki na ścianie w kotłowni i fugują. Więc na pewno w poniedziałek koniec płytkowania. :p Panowie bardzo słowni, dokładni, pracowici - godni polecenia. A przez przypadek u nas robili.

Zdjęć oczywiście nie ma... ale będą. Może jutro

Zawsze wiedziałam,że najlepsza ekipa to własna ekipa:wiggle:A na umowie nie miałaś określonego terminu zakończenia robót? Współczuje,eile zdrowia człowieka kosztują takie niesłowne ekipy:mad:Liczą się jedynie ich terminy,ich zarobek a inwestor się nie liczy:no:Ja odpukać jakoś ogólnie podsumowując budowę, nie miałam większych problemów z ekipami:no: Może dlatego,że do każdego etapu była inna,przeważnie z polecenia.:rolleyes:

Czekam na zdjęcia i zapraszam wieczorkiem do mnie:hug:

Problem w tym że na umowie termin jest sierpniowy....

Dzisiaj znowu problem: okazało się ze drzwi nie zostaną zamontowane - bo ich nie ma w hurtowni. Taki małe niedopatrzenie wykonawca nie potwierdził zamówienia....:mad: Nie wiadomo kiedy będą. A zamawiane jakieś 3 m-ce temu.

Szlak by trafił. Wykończenie wiatrołapu znowu odkłada się w czasie.:p jak i ocieplenie przy drzwiach.

Dziewczynki musimy mieć chyba znieczulicę na tych wszystkich fachmanów :mad::mad:

Kurcze ci od elewacji to jakiś dramat!!! szkoda że nie możecie ich zmienić- no cóż byle by szybko się uwinęli a co najważniejsze efektownie!! ale ku naszej uciesze dodaj zdjęcia płytek jak idą postępy:) i jeszcze z tymi drzwiami to też pokazali klase- nie rozumiem jak zamówione tyle czasu drzwi są dalej nie wykonane:mad:

Ale nie myśl, że tylko u Was są takie hocki-klocki:wiggle: u nas drzwi zew. przyjechały niedomalowane bez klamki bez wkładki zamkowej... po tynkach niektóre okna się nie domykają... masakra:sick:

trzymaj się kochana :hug:

Dzięki dziewczynki za słowa otuchy, nie ma chyba budowy bez kłopotów.

Ale faktycznie to że są już płytki ułożone na całym dole (za wyjątkiem fragmentu w wiatrołapie) to miód na moje serce.

Kuchnia, przedpokój i biuro są już nawet zafugowane. W poniedziałek przyjdą Panowie na jakieś 3 godz. i skończą resztę fugować.

Kuchnia

_DSC4345.jpg

Biuro

_DSC4346.jpg

W pozostałych pomieszczeniach zrobimy zdjęcia w poniedziałek.

Panele na poddaszu

_DSC4350.jpg

_DSC4347.jpg

_DSC4348.jpg

_DSC4349.jpg

Z dobrych wiadomości mamy jeszcze taką, że w poniedziałek montuje się szafa w sypialni a we wtorek podobno drzwi na poddaszu. Chociaż w to ostatnie po dzisiejszym dniu :sick: nie wiem czy można wierzyć

Zapomniałam o ociepleniu dzisiaj ruszyła robota, zdjęcia jutro bo wieczorem jak byliśmy zaczęło padać.... Ocieplony jest garaż, znaczna część ściany szczytowej od południa i część frontowej. Ostatecznie dajemy styropian 18cm. Zobaczymy po pierwszej zimie jakie będą efekty.

...

_DSC4349.jpg

...

hej :)

czy ja już tu byłam?

tak z ciekawości - czemu nie wybraliście dachowych okien białych?

może tylko ja tak mam, ale strasznie mnie razi na tym zdjęciu ten różny kolor :)

tylko nie gniewaj się, nie piszę po złości, by coś wypominać - tak tylko się zastanawiam :rolleyes:

..dziś relacjonuje Pan mąż :-)

Witam odwiedzających i od razu pozdrawiam.

Dalszy etap to zamontowane drzwi wewnętrzne na poddaszu oraz rolety (zdjęcia rolet będą jak je podłączymy do instalacji el.)

_DSC4389.jpg

_DSC4390.jpg

Niedługo planuję pomalowanie salonu jaki kolor byście dobrali? Sufit będzie biały. Dodatkowo jaki kolor kominka, myślę że coś jasnego aby ramka została wyeksponowana, poradzicie coś? Facet rozróżnia 2 kolory: ładny i brzydki :-) Muszę się sprawdzić :-) Może coś odważnego jak myślicie - please PORADŹCIE?

Poniżej przedstawiam zdjęcia saloniku:

_DSC4391.jpg

_DSC4392.jpg

Edytowane przez krawczykowie