Ana. 22.06.2014 10:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2014 ..dziś relacjonuje Pan mąż Witam odwiedzających i od razu pozdrawiam. Dalszy etap to zamontowane drzwi wewnętrzne na poddaszu oraz rolety (zdjęcia rolet będą jak je podłączymy do instalacji el.) Niedługo planuję pomalowanie salonu jaki kolor byście dobrali? Sufit będzie biały. Dodatkowo jaki kolor kominka, myślę że coś jasnego aby ramka została wyeksponowana, poradzicie coś? Facet rozróżnia 2 kolory: ładny i brzydki Muszę się sprawdzić Może coś odważnego jak myślicie - please PORADŹCIE? Poniżej przedstawiam zdjęcia saloniku: Ślicznie ,pięknie zgrana podłoga z drzwiami,u mnie chcę podobny efekt uzyskać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kinka 26.06.2014 14:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2014 Czy dom został poszerzony,bo salon wydaje się dosyć duży,można prosić o jego wymiary jak i przejścia koło kominka do kuchni? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krawczykowie 28.06.2014 18:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2014 Witamy kinka w naszych skromnych progach. Nie powiększaliśmy domu. Salon po podłodze ma wymiary 4,74 x 4,87m a przejście koło kominka do kuchni 2,62m. Salon nie poraża wielkością ale dla nas jest wystarczający. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krawczykowie 29.06.2014 11:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2014 (edytowane) Wita ponownie Pan Mąż. Dziś fotorelacja z prac weekendowych W piątek udało się skręcić łóżko (warsztat ) Pierwsza noc w nowym domu już za nami!! Ukończona został łazienka na dole, wykonawca spisał się na medal wyszła .... zresztą sami oceńcie: Dodatkowo efekt lampek ledowych (LEDIX), które włączają się samoistnie po wykryciu ruchu, spokojnie wystarczą w nocy do oświetlenia korytarzyka na piętrze jak maluchy będą chciały iść siusiu Dodatkowo, udało się pomalować salon 1 raz, sufity w salonie i kuchni pomalowane "na gotowo" Zdjęcia prześlemy jak zakończymy prace w tych pomieszczeniach. Biel będzie jednak królować w naszym "zachwytku". Z kolorami poszalejemy może jak dzieci podrosną. Edytowane 29 Czerwca 2014 przez krawczykowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lusia191 30.06.2014 14:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2014 Jestem pod wrażeniem ależ już pięknie u Was łazienka super wyszła ten podwieszany sufit też taki chcę czegóż chcieć więcej na spokojnie pomalutku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krawczykowie 02.07.2014 14:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2014 Lusia dzięki za miłe słowa. Z wieści zachwytkowych...... Nasz weekendowy pobyt przerodził się w przeprowadzkę. Śpimy już w naszym domku, mąż bierze prysznic w zimnej wodzie, ja z córką prysznicujemy się u moich rodziców. Stołówkę również tam mamy tylko kolacje jemy w domku. Ciepłą wodę będziemy znowu mieli jak podłączymy piec, który został zdjęty przed płytkowaniem kotłowni, ale za nim go powiesimy musimy podłączyć grzejniki na górze (po przyklejeniu listew przypodłogowych) i grzejnik w garażu (jak wyprowadzą się panowie od elewacji, a i ogrodzenie też tam stacjonuje). Elewacja...... Do otynkowania pozostała jedna ściana szczytowa i cokół. Ale szlak mnie trafia bo dalej nie ma drzwi zewnętrznych oj sypie niecenzurowanymi słowami (oby dzidziuś się nie nauczył). Zamontowane są również pozostałe drzwi wew. oprócz wiatrołapu, oczywiście musi być pod górkę. Skrzydło poszło do reklamacji bo nie jest z taką samą szybką jak w pozostałych. Coś firma Porta mega mi podpada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mychadita 02.07.2014 19:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2014 Witajcie, prędkość megazawrotna... A zaczynaliśmy prawie razem Jest jednak duża różnica pomiędzy tym, że buduje się z ekipą, a samemu. U nas jeszcze daleko. A u Was tak pięknie, łazienka duża fantastyczna, kostka super i do tego syn w drodze...Pozazdrościć. Wszystkiego dobrego. ps Czekam na zdjęcia kuchni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz69karolina 03.07.2014 06:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2014 przyszłam pochwalić łazienkę świetna!! naprawdę mi się podoba bardzo - ja tylko nie dawałabym już dekoru przy umywalce, ale ogólnie kolorystyka i rozmieszczenie wszystkiego bardzo ze smaczkiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gust 03.07.2014 15:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2014 Witam, zaglądam tu 1 raz ale od razu chcę pochwalić świetny pomysł z lampkami ściennymi z czujnikiem ruchu. Łazienka tez b. ładna. Powodzenia w dalszym wykańczaniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
renata2005tychy 06.07.2014 07:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2014 Danusiu ale się porobiło Łazienka to przebija wszystkie - chyba bym takie płytki dała do małej łazienki . Pierwsza klasa U nas było podobnie.. jedliśmy w nowym, a spać chodziliśmy do starego domu - dobrze że tylko cztery dni No i gratuluję przeprowadzki - Najważniejszy pierwszy krok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krawczykowie 06.07.2014 12:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2014 Witamy wszystkich w upalną niedzielę. Dziękujemy za pochlebne słowa i cieszymy się że się podoba. W domku super!!!!!. Przy niedzielnej atmosferze mąż walczy z gniazdkami w salonie aby podłączyć nasz telewizor przynajmniej parę programów. Wieczorkiem postaram się wkleić zdjęcia elewacji. Oczywiście bez drzwi docelowych (szlak jasny by...- mam nadzieję że będą we wtorek nie wiem czy drzewo na nie jeszcze rośnie czy co????) i paru rur spustowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krawczykowie 06.07.2014 13:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2014 Nie ma co czekać do wieczorka, wklejam nasz mały biały domek (przepraszamy za bałagan przed domem: kosz worki itp.) elewacja wschodnia - wejściowa elewacja południowa elewacja zachodnia - ogrodowa z lewej ten szkielecik - to początek budynku gospodarczego. Fosa przed domem to wykopany rów do ułożenia rury perforowanej - bardzo dużo zbiera się wody po deszczach z tarasu i utwardzonego terenu. Glina twarda jak skała i mało nasiąkliwa. Woda bez trawy stoi po deszczu ponad tydzień.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krawczykowie 06.07.2014 13:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2014 Kuchnia powinna być ok. 15 lipca (Pan jest słowny robił już nam jedną kuchnię i szafę nie było problemów) stolarz od schodów jest już gotowy (czeka aż garaż opuszczą chłopaki od elewacji, gospodarczego i ogrodzenia, żeby ze swoim sprzętem się się rozłożyć) i żegnamy ekipy budowlano - wykończeniowe. Zbieramy papiery do odbioru, mapa może będzie za dwa tygodnie, dokumenty pod pachę i lecimy do PINB-u. Czekamy 21 dni i oficjalnie mieszkamy. Marzyłam żeby zdążyć przed porodem ale się nie uda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gremlinka 08.07.2014 07:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2014 Krawczykowie domek śliczny Czy ja mogę prosić fotkę na ganek i podbitkę daszku Nie mamy jeszcze tego zrobionego i się zastanawiam jak to zrobić. A na murkach macie jakieś płytki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krawczykowie 09.07.2014 05:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2014 Witaj Gremlinko zrobię fotki i wkleję wieczorem. Ganek zrobiliśmy jak w projekcie, początkowo chciałam żeby krokwie ganku były widoczne, ale nie dało się już tak zrobić. Murki mamy zwieńczone płytą granitową (taką jak parapety) a ścianki z tynku mozaikowego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krawczykowie 19.07.2014 16:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2014 Witam po 10-dniowej przerwie.... Wiele się działo, wiele pracy, zmęczenie ogromne (zwłaszcza że zostało mi 5 tygodni) Doczekaliśmy się drzwi wejściowych jeszcze pozostała obróbka - ciekawe jak długo to potrwa..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krawczykowie 19.07.2014 16:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2014 Powstaje budynek gospodarczy.... Fosa za budynkiem gospodarczym dalej nie dokończona. Minęły tylko dwa tygodnie chyba czekają na ulewne deszcze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krawczykowie 19.07.2014 16:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2014 I najważniejsze mamy już gdzie gotować. Kuchnia nie jest skończona ale funkcjonuje. Pan zapomniał zamówić 2 frontów do szuflad, przy wierceniu otworów na uchwyt w górnej szafce pomylił się i musi zamówić nowy front, w witrynkach brakuje szyby (jest ale trzeba ją zamontować), cokoły na dole i na blacie.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krawczykowie 19.07.2014 16:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2014 Jak mąż umyje schody to zrobimy zdjęcie - bo też stolarz skończył w tym tygodniu. Jesteśmy bardzo zadowoleni i w koncu córka może bezpiecznie bawić się sama w swoim pokoju na górze. Postaram się dodać zdjęcia wieczorem. Tymczasem pozdrawiam czytających... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
makowa_panienka 22.07.2014 09:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2014 Wow, kuchnia bardzo przyjemna. Ja też będę miała niezabudowaną lodówkę. Czy to czarne pod oknem to mikrofalówką? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts