Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Zachwytek

Recommended Posts

..dziś relacjonuje Pan mąż :-)

Witam odwiedzających i od razu pozdrawiam.

Dalszy etap to zamontowane drzwi wewnętrzne na poddaszu oraz rolety (zdjęcia rolet będą jak je podłączymy do instalacji el.)

_DSC4389.jpg

_DSC4390.jpg

Niedługo planuję pomalowanie salonu jaki kolor byście dobrali? Sufit będzie biały. Dodatkowo jaki kolor kominka, myślę że coś jasnego aby ramka została wyeksponowana, poradzicie coś? Facet rozróżnia 2 kolory: ładny i brzydki :-) Muszę się sprawdzić :-) Może coś odważnego jak myślicie - please PORADŹCIE?

Poniżej przedstawiam zdjęcia saloniku:

_DSC4391.jpg

_DSC4392.jpg

Ślicznie ,pięknie zgrana podłoga z drzwiami,u mnie chcę podobny efekt uzyskać:yes:

• Odpowiedzi 544
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Wita ponownie Pan Mąż. Dziś fotorelacja z prac weekendowych :D

W piątek udało się skręcić łóżko (warsztat :D)

Pierwsza noc w nowym domu już za nami!!

_DSC4409.jpg

Ukończona został łazienka na dole, wykonawca spisał się na medal wyszła .... zresztą sami oceńcie:

_DSC4395.jpg

_DSC4398.jpg

_DSC4399.jpg

Dodatkowo efekt lampek ledowych (LEDIX), które włączają się samoistnie po wykryciu ruchu, spokojnie wystarczą w nocy do oświetlenia korytarzyka na piętrze jak maluchy będą chciały iść siusiu

_DSC4404.jpg

Dodatkowo, udało się pomalować salon 1 raz, sufity w salonie i kuchni pomalowane "na gotowo" :D

Zdjęcia prześlemy jak zakończymy prace w tych pomieszczeniach. Biel będzie jednak królować w naszym "zachwytku". Z kolorami poszalejemy może jak dzieci podrosną.

Edytowane przez krawczykowie

Lusia dzięki za miłe słowa.:rolleyes:

Z wieści zachwytkowych......

Nasz weekendowy pobyt przerodził się w przeprowadzkę. Śpimy już w naszym domku, mąż bierze prysznic w zimnej wodzie, ja z córką prysznicujemy się u moich rodziców. Stołówkę również tam mamy tylko kolacje jemy w domku. Ciepłą wodę będziemy znowu mieli jak podłączymy piec, który został zdjęty przed płytkowaniem kotłowni, ale za nim go powiesimy musimy podłączyć grzejniki na górze (po przyklejeniu listew przypodłogowych) i grzejnik w garażu (jak wyprowadzą się panowie od elewacji, a i ogrodzenie też tam stacjonuje).

Elewacja...... Do otynkowania pozostała jedna ściana szczytowa i cokół. Ale szlak mnie trafia bo dalej nie ma drzwi zewnętrznych :mad: oj sypie niecenzurowanymi słowami (oby dzidziuś się nie nauczył).

Zamontowane są również pozostałe drzwi wew. oprócz wiatrołapu, oczywiście musi być pod górkę. Skrzydło poszło do reklamacji bo nie jest z taką samą szybką jak w pozostałych. Coś firma Porta mega mi podpada. :p

Witajcie, prędkość megazawrotna...

A zaczynaliśmy prawie razem :(

Jest jednak duża różnica pomiędzy tym, że buduje się z ekipą, a samemu. U nas jeszcze daleko.

A u Was tak pięknie, łazienka duża fantastyczna, kostka super i do tego syn w drodze...Pozazdrościć.

Wszystkiego dobrego.

ps Czekam na zdjęcia kuchni.

Danusiu ale się porobiło :)

Łazienka to przebija wszystkie - chyba bym takie płytki dała do małej łazienki .

Pierwsza klasa ;)

U nas było podobnie.. jedliśmy w nowym, a spać chodziliśmy do starego domu - dobrze że tylko cztery dni ;)

No i gratuluję przeprowadzki - Najważniejszy pierwszy krok :)

Witamy wszystkich w upalną niedzielę. Dziękujemy za pochlebne słowa i cieszymy się że się podoba.

W domku super!!!!!. Przy niedzielnej atmosferze mąż walczy z gniazdkami w salonie aby podłączyć nasz telewizor przynajmniej parę programów.

Wieczorkiem postaram się wkleić zdjęcia elewacji. Oczywiście bez drzwi docelowych (szlak jasny by...- mam nadzieję że będą we wtorek nie wiem czy drzewo na nie jeszcze rośnie czy co????:bash:) i paru rur spustowych.

Nie ma co czekać do wieczorka, wklejam nasz mały biały domek (przepraszamy za bałagan przed domem: kosz worki itp.)

elewacja wschodnia - wejściowa

_DSC4412.jpg

_DSC4413.jpg

elewacja południowa

_DSC4414.jpg

elewacja zachodnia - ogrodowa

_DSC4416.jpg

_DSC4419.jpg

z lewej ten szkielecik - to początek budynku gospodarczego. Fosa przed domem to wykopany rów do ułożenia rury perforowanej - bardzo dużo zbiera się wody po deszczach z tarasu i utwardzonego terenu. Glina twarda jak skała i mało nasiąkliwa. Woda bez trawy stoi po deszczu ponad tydzień....

Kuchnia :stirthepot: powinna być ok. 15 lipca (Pan jest słowny robił już nam jedną kuchnię i szafę nie było problemów) stolarz od schodów jest już gotowy (czeka aż garaż opuszczą chłopaki od elewacji, gospodarczego i ogrodzenia, żeby ze swoim sprzętem się się rozłożyć) i żegnamy ekipy budowlano - wykończeniowe.:cool:

Zbieramy papiery do odbioru, mapa może będzie za dwa tygodnie, dokumenty pod pachę i lecimy do PINB-u. Czekamy 21 dni i oficjalnie mieszkamy. Marzyłam żeby zdążyć przed porodem ale się nie uda.:bash:

• 2 weeks później...

I najważniejsze mamy już gdzie gotować. Kuchnia nie jest skończona ale funkcjonuje. Pan zapomniał zamówić 2 frontów do szuflad, przy wierceniu otworów na uchwyt w górnej szafce pomylił się i musi zamówić nowy front, w witrynkach brakuje szyby (jest ale trzeba ją zamontować), cokoły na dole i na blacie....

_DSC4438.jpg

_DSC4439.jpg