Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Zachwytek

Recommended Posts

inwestorbb:

czujny jesteś...

1.rury od kanalizacji są zabetonowane cienką warstwą betonu są w trzech miejscach jeśli znajdę zdjęcie to wkleję...

2. fundament pod schody został zrobiony

3. wieńce robiliśmy dlatego, że w projekcie nie było zbrojonych ław fundamentowych. gdy stanęłam nad wykopem, przed zalaniem ław pytam gdzie zbrojenie??? odpowiedź wykonawcy nie ma w projekcie.... Faktycznie :o... Po konsultacjach z trzema inżynierami zrobiliśmy wieniec. A stopy pod komin zostały wybloczkowane...

Dziękujemy za uwagi, wszystkie mile widziane

• Odpowiedzi 544
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

inwestorbb:

czujny jesteś...

1.rury od kanalizacji są zabetonowane cienką warstwą betonu są w trzech miejscach jeśli znajdę zdjęcie to wkleję...

2. fundament pod schody został zrobiony

3. wieńce robiliśmy dlatego, że w projekcie nie było zbrojonych ław fundamentowych. gdy stanęłam nad wykopem, przed zalaniem ław pytam gdzie zbrojenie??? odpowiedź wykonawcy nie ma w projekcie.... Faktycznie :o... Po konsultacjach z trzema inżynierami zrobiliśmy wieniec. A stopy pod komin zostały wybloczkowane...

Dziękujemy za uwagi, wszystkie mile widziane

Wykonawcy z racji doświadczenia są uczuleni na takie kwiatki np tutaj brak zbrojenia w ławach.

:wtf:.

Kasa, kasa ... i to dodatkowa kasa :(

Każdy oszczędza gdzie się da ale fundamenty to podstawa.

ps1. dopinam zakup dachówki Creaton Titanium czarna matowa (może jakiś wspólny zakup i rabat? w razie co to proszę na prv.)

ps2. szkoda, że nie wypuściłaś prętów zbrojeniowych z fundamentów przez chudziak na schody, miałyby o co się wspierać, teraz będą musieli nawiercać.

ps3. wpadnij do mnie na budowę zobaczysz jaka u mnie "rozpierducha" ale odpuszczam (chwilowo) bo robota pali się w rękach. Dziś zalewają wieńce i strop monolityczny ze schodami wewnętrznymi.

Edytowane przez inwestorbb

Hej :)

my robiliśmy dach początkiem września, nasz dekarz też nam próbował wmówić że najlepsza obecnie jeśli chodzi o ceramikę i w dodatku chodziło nam o kolor antracyt lub czarny jest Creaton Titanium czarna matowa...

Wszystko super tylko my od sierpnia na budowie mieliśmy już przywiezioną dachówkę Roben Monza Plus (akurat trafiliśmy na dni otwarte i był dość spory rabat na nią) na co dekarz mówi przecież możecie zwrócić towar i w zamian wziąć taki jaki chcecie....

ale na szczęście go nie posłuchaliśmy i bardzo jesteśmy zadowoleni z ROBENA:)

Lusia191 czy ten dekarz nie ma udziałów w Creatonie???? Każdy ma prawo wyboru materiałów na swój domek. Dobrze że sami decydujecie i wybieracie to co Wam się podoba....:yes:

U nas dzisiaj miały zacząć rosnąć mury ale chłopaki coś nie teges i zrobili tylko izolację poziomą pod ściany, rozdeskowali wieniec. Przyjechały pustaki porotherm i jutro działają....

2013-10-09+13.45.49.jpg

Nie mam pojęcia:( nawet z rynnami mieliśmy jazdy... kupiliśmy Marleya a facet upiera się że nam poleca Nicoll - wierz mi pragnęliśmy by szybko zajął się robocizną bo tylko do tego go wzięliśmy i żeby już spadał z budowy bo jeszcze chwila i mogło by dojść do poważnej wymiany zdań między moim mężem a Panem cieślą:lol2: