krawczykowie 08.10.2013 06:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2013 inwestorbb: czujny jesteś... 1.rury od kanalizacji są zabetonowane cienką warstwą betonu są w trzech miejscach jeśli znajdę zdjęcie to wkleję... 2. fundament pod schody został zrobiony 3. wieńce robiliśmy dlatego, że w projekcie nie było zbrojonych ław fundamentowych. gdy stanęłam nad wykopem, przed zalaniem ław pytam gdzie zbrojenie??? odpowiedź wykonawcy nie ma w projekcie.... Faktycznie ... Po konsultacjach z trzema inżynierami zrobiliśmy wieniec. A stopy pod komin zostały wybloczkowane... Dziękujemy za uwagi, wszystkie mile widziane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krawczykowie 08.10.2013 06:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2013 Zapowiada się piękna pogoda Chyba będą mury się pięły .... Liczymy na to, chłopaki wchodzą w środę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
inwestorbb 08.10.2013 07:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2013 (edytowane) inwestorbb: czujny jesteś... 1.rury od kanalizacji są zabetonowane cienką warstwą betonu są w trzech miejscach jeśli znajdę zdjęcie to wkleję... 2. fundament pod schody został zrobiony 3. wieńce robiliśmy dlatego, że w projekcie nie było zbrojonych ław fundamentowych. gdy stanęłam nad wykopem, przed zalaniem ław pytam gdzie zbrojenie??? odpowiedź wykonawcy nie ma w projekcie.... Faktycznie ... Po konsultacjach z trzema inżynierami zrobiliśmy wieniec. A stopy pod komin zostały wybloczkowane... Dziękujemy za uwagi, wszystkie mile widziane Wykonawcy z racji doświadczenia są uczuleni na takie kwiatki np tutaj brak zbrojenia w ławach. . Kasa, kasa ... i to dodatkowa kasa Każdy oszczędza gdzie się da ale fundamenty to podstawa. ps1. dopinam zakup dachówki Creaton Titanium czarna matowa (może jakiś wspólny zakup i rabat? w razie co to proszę na prv.) ps2. szkoda, że nie wypuściłaś prętów zbrojeniowych z fundamentów przez chudziak na schody, miałyby o co się wspierać, teraz będą musieli nawiercać. ps3. wpadnij do mnie na budowę zobaczysz jaka u mnie "rozpierducha" ale odpuszczam (chwilowo) bo robota pali się w rękach. Dziś zalewają wieńce i strop monolityczny ze schodami wewnętrznymi. Edytowane 8 Października 2013 przez inwestorbb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krawczykowie 08.10.2013 07:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2013 jeju jak Ci zazdrościmy już strop ze schodami!!!!!Jeśli chodzi o schody to masz rację ale teraz już po fakcie!!!My z racji oszczędności kupujemy dachówkę grafitową betonową Brassa... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lusia191 09.10.2013 11:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2013 Hej my robiliśmy dach początkiem września, nasz dekarz też nam próbował wmówić że najlepsza obecnie jeśli chodzi o ceramikę i w dodatku chodziło nam o kolor antracyt lub czarny jest Creaton Titanium czarna matowa... Wszystko super tylko my od sierpnia na budowie mieliśmy już przywiezioną dachówkę Roben Monza Plus (akurat trafiliśmy na dni otwarte i był dość spory rabat na nią) na co dekarz mówi przecież możecie zwrócić towar i w zamian wziąć taki jaki chcecie.... ale na szczęście go nie posłuchaliśmy i bardzo jesteśmy zadowoleni z ROBENA:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krawczykowie 09.10.2013 17:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2013 Lusia191 czy ten dekarz nie ma udziałów w Creatonie???? Każdy ma prawo wyboru materiałów na swój domek. Dobrze że sami decydujecie i wybieracie to co Wam się podoba.... U nas dzisiaj miały zacząć rosnąć mury ale chłopaki coś nie teges i zrobili tylko izolację poziomą pod ściany, rozdeskowali wieniec. Przyjechały pustaki porotherm i jutro działają.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lusia191 10.10.2013 11:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2013 Nie mam pojęcia:( nawet z rynnami mieliśmy jazdy... kupiliśmy Marleya a facet upiera się że nam poleca Nicoll - wierz mi pragnęliśmy by szybko zajął się robocizną bo tylko do tego go wzięliśmy i żeby już spadał z budowy bo jeszcze chwila i mogło by dojść do poważnej wymiany zdań między moim mężem a Panem cieślą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krawczykowie 10.10.2013 17:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2013 Dobrze jeśli tylko do wymiany zdań a nie do rynkoczynów... Dzisiaj chłopaki trochę pchnęli robotę do przodu, wieczorkiem wkleję zdjęcie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krawczykowie 10.10.2013 18:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2013 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
renata2005tychy 10.10.2013 19:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2013 O.. to parę dni jeszcze i parter gotowy Oby pogoda dopisała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krawczykowie 11.10.2013 07:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2013 Też na to liczymy, dzisiaj i jutro pogoda powinna dopisać ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
janiseya 11.10.2013 19:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2013 Faktycznie, pogoda wam sprzyja:lol2:. Macie konkretne plany na jakim etapie w tym roku zakończycie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krawczykowie 12.10.2013 10:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2013 Chcemy jak najwięcej.... Jeśli pogoda będzie dalej tak nam sprzyjać to do końca listopada mamy mieć stan surowy otwarty potem okna, elektryka i tynki. Mam nadzieję że do końca roku elektrykę zrobimy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
renata2005tychy 12.10.2013 17:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2013 To plany bardzo ambitne, a i czasu trochę jeszcze zostało Trzymam kciuki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lusia191 12.10.2013 19:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2013 E tam pewnie, że dacie radę!!! Zatem życzymy pogoooooooooooooody:hug: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
inwestorbb 14.10.2013 05:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2013 Chcemy jak najwięcej.... Jeśli pogoda będzie dalej tak nam sprzyjać to do końca listopada mamy mieć stan surowy otwarty potem okna, elektryka i tynki. Mam nadzieję że do końca roku elektrykę zrobimy. Czy więźba już zamówiona? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krawczykowie 14.10.2013 20:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2013 Na razie zamówiony strop... Niestety nie mamy takiego tempa jak u Ciebie Dzisiaj pojawiły się okna... tzn. ich zarys kuchnia wyjście na taras z salonu biuro męża Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krawczykowie 15.10.2013 19:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2013 Mury powoli pną się do góry... ale nas to cieszy. Jutro niestety zapowiadają deszcz!!! Garaż i ściana szczytowa parteru gotowe... widać też zarys okien od strony drogi... od strony ogrodu ... i od strony południowej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krawczykowie 15.10.2013 19:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2013 Zastanawiamy się nad drzwiami wew. firmy PORTA lub DRE czy macie może tego typu zamontowane??? Albo jakie polecacie??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
renata2005tychy 15.10.2013 19:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2013 Mury jak ta lala Jak dobrze pójdzie to jeszcze zaczną szałować strop w tym tygodniu ? Może akurat nie będzie padać, Trzeba być dobrej myśli- mnie też deszcz nie po drodze Temat drzwi dla mnie też aktualny, sama nie wiem co wybrać.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts