krawczykowie 05.11.2013 19:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2013 Trudno mi powiedzieć ile kosztuje robocizna dzisiaj i parę lat temu.... Ale patrząc po mojej pensji to nie powinna się wiele różnić.... Tymczasem u nas na budowie..... pogoda fatalna ale chłopaki działają: - kominy zrobiony - szt. 2 - zaczęta ścianka działowa na parterze pomiędzy kotłownią a łazienką - zbrojenie wieńca Jak pogoda pozwoli to zaczną murować ściany poddasza, bo czas leci. W piątek podobno przyjedzie więźba dachowa a wieniec nie gotowy!!!!:( Zdjęcia będę wklejać chyba raz w tygodniu bo wizyta na budowie odbywa się już w ciemnościach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
renata2005tychy 05.11.2013 21:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2013 Pogoda faktycznie fatalna. W Tychach cały dzień siąpiło. Nieprzyjemnie. Ale jak Chłopy robotne to dobrze Od czwartku podobno ma się poprawić pogoda, więc będzie dobrze. Jak się zabiorą za dach to raz dwa skończą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
inwestorbb 06.11.2013 06:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2013 (edytowane) Od czwartku podobno ma się poprawić pogoda, więc będzie dobrze. Jak się zabiorą za dach to raz dwa skończą Potwierdzam uwiną Ci się w try miga. Gdy będzie już dach to inna perspektywa. Ścianki zostaw na deser i może poprzesuwasz trochę w lewo lub trochę w prawo. Lepiej poproś, żeby przywieźli dachówkę i potwierdzili, że okna dachowe już czekają (ja musiałem czekać br ponad tydzień, śpiesz się ponoć od połowy m-ca ma być już śnieg). Edytowane 7 Listopada 2013 przez inwestorbb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krawczykowie 06.11.2013 18:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2013 Ścianki robią bo leje , jak tylko nie będzie padać to murują górę. Dzisiaj nie byliśmy na budowie więc nie wiemy co i jak ale jutro kontrola.... Co do okien to muszę się zorientować. Dachówka zapłacona przyjedzie jak będzie więźba... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
inwestorbb 07.11.2013 06:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2013 (edytowane) Ścianki robią bo leje , jak tylko nie będzie padać to murują górę. Dzisiaj nie byliśmy na budowie więc nie wiemy co i jak ale jutro kontrola.... Co do okien to muszę się zorientować. Dachówka zapłacona przyjedzie jak będzie więźba... Pilnuj i doglądaj. Ścianki wewnętrzne: moi fachmani wpierw zrobili podsypkę pod pustaki, ew. postawili jeden rząd pustaków (tak na sucho i wg projektu), krótki spacer, zamknięcie oczu, wyobraźnia, centymetr i delikatne zmiany. Choćby o te 5 cm, żeby za drzwiami weszła np szafa typowa (60 lub 70 cm). Ja zamawiam w Bielsku w składach Builder-a myślałem o Axiom ... ale on wypiął się na mnie przy wycenie dachu w początków budowy (czekałem i nie doczekałem się mimo 2 maili i wizyty z projektem) więc i ja całkowicie wykreśliłem go z listy zaopatrzenia. Okna dachowe plus dodatki (kołnierze czy zestawy przyłączeniowe) to "niezły" wydatek ( ja mam tej firmy i w pdf-ie jest cennik katalogowy ) tym masz w projekcie 5 ale pomyśl o dodaniu jednego nad schodami żeby je doświetlić. Ja tak zrobiłem i nie żałuję bo równocześnie górny korytarz nie jest ciemny. Nie wiem czy planujesz wstawiać okna ścian zewnętrznych na zimę ale jeśli tak to zamów już teraz. Nie czekaj na dach bo w międzyczasie na pewno zrobią. Ja na okna muszę czekać 4 tyg. Edytowane 7 Listopada 2013 przez inwestorbb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krawczykowie 07.11.2013 07:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2013 Pomiary okien będą robione jak będą ściany szczytowe... bo teraz moglibyśmy zamówić tylko dół a to bez sensu.Nad klatką schodową mamy okno połaciowe....Zamawianiem materiałów zajmuje się nasz wykonawca my tylko decydujemy co wybrać... Jak na razie nie było problemów z dostawą na czas zobaczymy jak będzie dalej;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
inwestorbb 07.11.2013 07:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2013 (edytowane) Pomiary okien będą robione jak będą ściany szczytowe... bo teraz moglibyśmy zamówić tylko dół a to bez sensu. Nad klatką schodową mamy okno połaciowe.... Zamawianiem materiałów zajmuje się nasz wykonawca my tylko decydujemy co wybrać... Jak na razie nie było problemów z dostawą na czas zobaczymy jak będzie dalej;) Ups faktycznie nie dopatrzyłem tego 6 okna i teraz rozumiem tak atrakcyjną kwotę za SSO (mi udało się "wywalczyć" 30% rabatu na okna od ceny katalogowej) no ale coś za coś Edytowane 7 Listopada 2013 przez inwestorbb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krawczykowie 07.11.2013 19:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2013 Okien połaciowych będzie pięć sztuk rezygnujemy z okna połaciowego w sypialni... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krawczykowie 08.11.2013 05:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2013 zaległe zdjęcia kominów Kuchnia: Łazienka: a wczoraj udało się chłopakom w przerwach między deszczem zrobić jedną ściankę kolankową, zaizolować poziomo murki przy wejściu i pod ścianki działowe i rozpoczęli szałowanie schodów... Dzisiaj podobno będzie pogoda to będą działać dalej na poddaszu.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krawczykowie 08.11.2013 19:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2013 I udało się chłopakom zrobić ścianki kolankowe + warstwę pustaków przy wieńcu... Jutro też pracują, więc liczymy na wylanie wieńca i schodów w połowie przyszłego tygodnia:lol2: I zaczynamy dach!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krawczykowie 08.11.2013 19:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2013 A tu od środka (klatka schodowa) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
renata2005tychy 09.11.2013 06:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2013 Świetnie Dusza rośnie jak się widzi postępy . Fajne chłopki Ci się do domku przykleiły A wydaje mi się czy będziecie mieć rolety ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krawczykowie 09.11.2013 06:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2013 Chłopaki fajne już się bałam że to inwestorzy ale to podobno ciastuś ze shreka z dziewczyną. Masz rację i bystre oko będą rolety w oknach.... A serce i dusza rzeczywiście rośnie jak się widzi postępy.... Reniu a widziałam też wczoraj u Ciebie wielkie postępy domek będzie już miał kołderkę na zimę super!!!!!:D:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
inwestorbb 09.11.2013 14:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2013 Fajne macie "podparcie" kolowrota na pieterko Znowu deszcz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
renata2005tychy 09.11.2013 19:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2013 O tak kochana kołderka będzie , i to kolorowa Cieszę się jak dziecko z nowej zabawki, choć środek to jeszcze zacofanie Ciastuś spoko ,Ale nawet jeśli to inwestorzy to wyglądają na szczęśliwych Nie mogę tylko zajarzyć tego kolowrotka na pieterko- przyglądam się fotce i nic nie widzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krawczykowie 10.11.2013 19:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2013 kołowrotek profeska Reniu podparty paletą... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krawczykowie 10.11.2013 20:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2013 Wczoraj chłopaki zrobiły m.in. murki wejściowe, szałowali schody i zbrojenie już chyba wszystkich wieńców... a przed domkiem czeka więźba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krawczykowie 10.11.2013 20:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2013 a tak wygląda nasz domek od ogrodu; Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
renata2005tychy 10.11.2013 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2013 Ło Matko ale nie domyślna jestem.... Ale kto by tam zwracał uwagę na takie pierdoły , jak tu Dom jak malowany rośnie . Robota czysta, tylko tak dalej. Dziś głosili że pogoda ma być spoko do końca miesiąca , to wykonamy 100% planu . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krawczykowie 10.11.2013 21:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2013 Oby było tak jak mówisz bo ja słyszałam, że w środę ma padać deszcz ze śniegiem Kiedy u ciebie skończą elewacje???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts