kasiaiwojtek 15.09.2013 14:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2013 Witam. jako że nie jestem elektrykiem, proszę o sprawdzenie czy dobrze podłączyłem dwie lampy przy wejściu. Scrin w załączniku. Przewody trzy żyłowe, dwie lampy i czujka ruchowa. Dziekuję i pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BrodowskiG 15.09.2013 16:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2013 możliwe ze to zadziala, tylko na prawej zarowce zamieniles oznaczenia. niezbyt czytelny ten schemat ;p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fenix2 15.09.2013 16:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2013 Witam. jako że nie jestem elektrykiem, proszę o sprawdzenie czy dobrze podłączyłem dwie lampy przy wejściu. Scrin w załączniku. Przewody trzy żyłowe, dwie lampy i czujka ruchowa. Dziekuję i pozdrawiam. Powinno zadziałać, tylko nie pomyl styków przy czujce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kkas12 15.09.2013 16:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2013 Aby tylko zaświeciło. Tylko to się liczy.A standardy dotyczące barwnych oznaczeń żył są nieistotne.Mało tego są tylko bzdurnym i niczym nie uzasadnionym utrudnieniem dla kolejnego domorosłego "elektryka" (czyt. bohatera we własnym domu).Przewód posiadający cztery żyły to tylko zbędny i niepotrzebny wydatek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiaiwojtek 15.09.2013 20:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2013 możliwe ze to zadziala, tylko na prawej zarowce zamieniles oznaczenia. niezbyt czytelny ten schemat ;p a ja powinno być? kombinowałem róznie i tylko tak zadziałało żeby obie żarówki świeciły razem od czujki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fenix2 16.09.2013 03:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2013 a ja powinno być? kombinowałem róznie i tylko tak zadziałało żeby obie żarówki świeciły razem od czujki. Żarówce obojętne gdzie jej podasz fazę. Masz po prostu odwrócone oznaczenia. Zamiast N masz L. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BrodowskiG 16.09.2013 08:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2013 najlepiej laczyc L do L a N do N później wiadomo gdzie co jest w razie awarii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiaiwojtek 16.09.2013 14:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2013 no tak, to jest opis kolorów N-niebieski, B- brązowy, Ż-żółty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kkas12 16.09.2013 18:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2013 Żarówce obojętne gdzie jej podasz fazę.Żąrówce może i tak, ale elektryk powinien wiedzieć faza na stopkę a neutralny na gwint. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BrodowskiG 16.09.2013 21:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2013 no tak, to jest opis kolorów N-niebieski, B- brązowy, Ż-żółty L faza czarny, czerwony, brązowy N zero niebieski PE ochronny żółto zielony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts