dzola11 15.09.2013 14:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2013 (edytowane) witam właśnie zamierzam się do obudowania kominka narożnego, konkretnie model Hajduk Volcano 2PH, i się zastanawiam jak wykonać tą obudowę z płyt, chodzi mi głównie o ten narożnik, czy te płyty wytrzymają swój ciężar, czy jednak zrobić jakiś dodatkowy stelaż od wewnątrz, na necie znalazłem taki filmik , jednak tam jest zabudowa zwykłego kominka. pozdrawiam . . . Widzę że wszyscy fachowcy zajęci albo nie chcą się podzielić swoim doświadczeniem ... Edytowane 16 Września 2013 przez dzola11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzola11 25.09.2013 15:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2013 Widzę że nikt nie jest w stanie mi pomóc, więc w między czasie zrobiłem a'la projekt mojej zabudowy czy możecie na to spojrzeć i rzucić kilka uwag, dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kominiarz 27.09.2013 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2013 możesz podwiesić ciężkie płytyjaki w tym problem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bohusz 28.09.2013 02:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2013 (edytowane) Wkleję dla przykładu jak wykonujemy obudowy szamotowe na wkładzie z szybą boczną. Czyli odlane monolityczne nadproże "kopyto" w kształcie prostokąta (tutaj instrukcja - poradnik kominkowy) .. Sprawdzony i dobry sposób montażu. Tym bardziej, że aktualnie dostępne są gotowe ciężkie zaprawy (betony) akumulacyjne do zalewania - AkuMix, są one proste w aplikacji. W przeciwieństwie do betonów akumulacyjnych do tej pory oferowanych, są to już gotowe, suche mieszanki wymieszane z cementem przystosowanym do pracy w wysokich temperaturach. Inne firmy i osoby które wybudowały taki kominek samodzielnie, mają zapewne wypracowane własne dobre rozwiązania. Edytowane 23 Października 2013 przez bohusz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts