Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witam.

Posiadam piłe elektryczną Stiga Club Garden SE 1800. Piła fajna, tnie ok tylko kabel trzeba ciągnąć i troche uważać...

Pożyczyłem ją teściowi, który ciął wiśnie i uszkodził bęben (zębatkę), troche obudowę łańcuchem też podjechał.

Koszt zębatki to ok 60-70zł, do tego trzeba było by łańcuch już wymienić więc ok 100zł by wyszło wszystko.

Ale jest opcja druga:

byłem wczoraj w Leroy Merlin i widziałem spalinówkę tzw "marketówkę" - HARDER 5200 za 250zł.

Moc dobra, gwarancja 2 lata, dość dobre opinie na forum leroymerlin jak na chińczyka, etc

Pytanie czy warto naprawiać tą Stigę czy lepiej przesiąść się na coś co pochodzi może 2-3sezony a będzie dużo mocniejsze i NOWE?

Proszę o jakieś porady :)

Tnę głównie drzewo na opał - 1-2 razy w roku, nie wiele tego...

Do tego działkę mam przy domu ok 15arów, przymierzam się do wycięcia 2 starszych jabłoni i jednej śliwki. Raz w roku przycinam też troche gałęzi.

Z kablem - mam dość długi przedłużacz ale wiadomo jak to - łatwo nie jest...

Edytowane przez drzewko82
https://forum.murator.pl/topic/182887-pi%C5%82a-elektryczna-firmowa-czy-spalinowa-marketowa/

czyli rozumiem że obie opcje są kiepskie... :)

A czy może doradzi ktoś czy warto kupować pilarkę spalinową używkę w cenie do 400zł?

I na co zwracać uwagę przy zakupie takiej pilarki?

https://forum.murator.pl/topic/182887-pi%C5%82a-elektryczna-firmowa-czy-spalinowa-marketowa/#findComment-6093736