Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Firma KASMO - opinie

Piotr Wolfowicz

Recommended Posts

• 1 month później...
Witam wszystkich ,

Jakoś nie mogę znaleźć żadnej opinii ani komentarza, choć firma jest na rynku od wielu lat. Czy ktoś z Was budował z nimi ?

U mnie oni (tak twierdzi sąsiad) postawili obok działki moich teściów domek.

Dokładnie ten http://www.kasmo.com.pl/cache/dsc_0113_resize_800_531_3242750.jpg

Wszystko sprawnie. Nie wiem jak z ceną, bo sam jestem ciekaw ale sąsiad mówił że pod klucz dał 44k... to dużo ??

• 2 months później...
  • 4 months później...
  • 1 month później...

Witam

Jeden mój sąsiad ma dom wybudowany przez Kasmo, a drugi przez firmę Jarmat. I ten i ten są super zrobione i wyglądają pięknie. Dom od Jarmata ma jedynie na moje oko lepiej wykonane okna i drzwi wejściowe. Oczywiście ten z Kasmo też ma ładną stolarkę, ale jednak w tym drugim bardziej mi się podoba :) Zwłaszcza okiennice i drzwi. Od strony zadowolenia sąsiadów to obaj 9 na 10.

Pozdrawiam

• 1 year później...

Witam wszystkich.

Mam dom zbudowany przez tą firmę i nie polecam a wręcz ostrzegam.Chętnie bym się rozpisał o jakości budowy i o tym jak się mieszka w takim domu lecz wszystko zakończy się w sądzie i na razie po prostu nie mogę.Zainteresowanym mogę przesłać na prywatny zdjęcia grzyba na suficie,szpar w oknach itd.501-712-498

• 4 months później...
  • 3 years później...
  • 2 weeks później...
Przeglądam opinie bo szukam firmy wykonawczej. Chcę pomóc synowi przy domu. Uderza mnie (nie tylko opinia o Kasmo) forma zarzutów i uwag. W przypadku Kasmo opóźnienia lub opóźnienie. - w polskim biznesie to wręcz prawie standard. Nie wiadomo ile jest tego opóźnienia. 2 - 3 dni to naprawdę w Polsce standard. Niestety tak jest. Jak prowadziłem poprzednią działalność też mi się to przytrafiało. Raz mnie, raz zleceniodawcy. Miałem nawet podwykonawcę, którego musiałem windykować bo wziął pieniądze na materiał i prawie się rozpłynął w powietrzu. Potem fala hejtu, pomówień i oczerniania pod moim adresem. Emocje ? Chyba nie, chyba coś gorszego. Nie bronię Kasmo, ale inne firmy też mają nieprzychylne opinie. Czy takie opinie są uzasadnione ? Nie wiem. Wątpię - wynika to z treści - współpracuje ta ekipa z Kasmo nadal, więc nie można tego zrozumieć. Dentysty też nie lubimy, ale zaraz idziemy jak coś się dzieje. A nawet mamy tzw. swojego. Czym się kierować gdy szukam firmy ? Pomówieniami czy pochwałami ? Czy brać pod uwagę emocjonalne odgrywanie się, czy pozytywne opinie ? Nie wiem, czy w przypadku Kasmo to jest prawda (mam duże wątpliwości). Prawdą jest to, że to ja mam problem gdy czytam różne tzw. opinie. Polska to co najmniej dziwny kraj...

• 5 months później...
Witam, z chęcią podzielę się wrażeniami ze współpracy z firmą kasmo. Kontakt z ww firmą do czasu wpłacenia pieniędzy wzorowy, terminowość na plus( bez opóźnień). Jakość wiązarów 3/10, jakósc montażu 0/10, jakość poprawki 2/10. Ogólnie firmą nie godna polecenia. Uskoki i ugięcia do 4 cm. Według prezesa Krzysztofa M. Wszytko jest według norm i resztę prac tak zwanych kosmetycznych leży po stronie dekaża. Z tego co zauważyłem nie mają profesjonalnych montażystów, biorą ekipy z pierwszej łapanki. Na drugą poprawkę przysłali ekipę za wschodu która zajmuje się dekarstwem. Jeśli ktoś poważnie podchodzi do współpracy z tą firmą mogę przesłać zdjęcia na maila. Ja postanowiłem się nie poddawać i kieruje sprawę do sądu.

• 1 year później...