szopenskacz 17.09.2013 10:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2013 Witam,posiadam w domu kocioł na węgiel kamienny, ciepło rozprowadzane jest przy pomocy pompki, bądź też grawitacyjnie w przypadku awarii zasilania.Mam takie małe pytanie jako przeciętny zjadacz chleba, czy istnieje możliwość odcięcia górnego piętra domu (budynek - piwnica,parter,piętro), bądź chociaż ograniczenia grzania tam do minimum? Mam stare grzejniki żeliwne, jeśli to ma jakieś znaczenie.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cysiokysio 17.09.2013 13:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2013 jeżeli masz zawory to możesz je zakręcić a jak nie masz to możesz upuścić wody z instalacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szopenskacz 18.09.2013 15:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2013 a jeśli upuszczę wody, to będzie normalnie cyrkulowała w układzie? Sęk w tym że nie mam żadnego schematu tej instalacji... Zapomniałem dodac, że mam na strychu naczynie przelewowe, w gruncie rzeczy jestem zielony w temacie :] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cysiokysio 18.09.2013 18:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2013 a jeśli upuszczę wody, to będzie normalnie cyrkulowała w układzie? Sęk w tym że nie mam żadnego schematu tej instalacji... Zapomniałem dodac, że mam na strychu naczynie przelewowe, w gruncie rzeczy jestem zielony w temacie :] Tak,będzie cyrkulacja. Musisz upuścić tak aby minimalnie zostało na piętrze. Najlepiej upuszczaj po trochu co kolejne palenie. Serio nie masz zaworów przy grzejnikach aby je poprzykręcać na piętrze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts