Emejcz 17.09.2013 15:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2013 Witam. Mam dość poważny problem. Chciałem zawiesić na ścianie w bloku rower i kupiłem w tym celu wieszak na 2 otwory. Ledwo, bo ledwo, ale wywierciłem dziury na 2 kołki rozmiaru 10mm. Udało mi się to zmontować i niestety klops... ten cholerny kołek nie chce się pod ciężarem trzymać w ścianie. Próbowałem dwukrotnie i jak dostaje ciężaru to po chwili zaczyna się wysuwać...Z powyższego powodu, dziura jest już chyba trochę większa niż 10mm, ale nie zmieści się chyba jeszcze 12 mm. Czy są jakieś lepiej czepiające się kołki o długości max 50mm i szerokości 10 lub 12mm? Straciłem na tym dzisiaj kupę czasu i jedyne co dostałem to bałagan i mam już tego dosyć...Wywiercenie nowych dziur ani przewiercenie się głębiej nie wchodzi w grę... Bardzo proszę o pomoc... Te na które próbowałem montować wyglądają tak http://www.hydronik-sruby.pl/koszulka-kolka-rozporowego,d143.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emejcz 19.09.2013 21:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2013 Można usunąć. Widać nikt nie chciał pomóc więc sam znalazłem rozwiązanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emejcz 21.09.2013 12:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2013 Nie chemiczna, wywierciłem dwie dziury obok i wsadziłem takie http://test.arvex.pl/com_product_info/task,product_view/catid,76/gid,9/pid,5/Itemid,71/ Naciągnąłem do 30kg do sprawdzenia i nie wyszło także chyba powinno się to trzymać, bo rower waży 15 i wedle specyfikacji kotwy na stronce powinna wytrzymać duuużo więcej. Kołki wyłaziły już jak dociągałem do 12 kg. Żeby rozwiać ewentualne wątpliwości powiem, że robiłem to wagą hakową Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts