Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Wysuwający się ze ściany kołek...

Emejcz

Recommended Posts

Witam. Mam dość poważny problem. Chciałem zawiesić na ścianie w bloku rower i kupiłem w tym celu wieszak na 2 otwory. Ledwo, bo ledwo, ale wywierciłem dziury na 2 kołki rozmiaru 10mm. Udało mi się to zmontować i niestety klops... ten cholerny kołek nie chce się pod ciężarem trzymać w ścianie. Próbowałem dwukrotnie i jak dostaje ciężaru to po chwili zaczyna się wysuwać...

Z powyższego powodu, dziura jest już chyba trochę większa niż 10mm, ale nie zmieści się chyba jeszcze 12 mm.

Czy są jakieś lepiej czepiające się kołki o długości max 50mm i szerokości 10 lub 12mm? Straciłem na tym dzisiaj kupę czasu i jedyne co dostałem to bałagan i mam już tego dosyć...

Wywiercenie nowych dziur ani przewiercenie się głębiej nie wchodzi w grę...

Bardzo proszę o pomoc...

Te na które próbowałem montować wyglądają tak http://www.hydronik-sruby.pl/koszulka-kolka-rozporowego,d143.html

Nie chemiczna, wywierciłem dwie dziury obok i wsadziłem takie http://test.arvex.pl/com_product_info/task,product_view/catid,76/gid,9/pid,5/Itemid,71/

Naciągnąłem do 30kg do sprawdzenia i nie wyszło także chyba powinno się to trzymać, bo rower waży 15 i wedle specyfikacji kotwy na stronce powinna wytrzymać duuużo więcej. Kołki wyłaziły już jak dociągałem do 12 kg. Żeby rozwiać ewentualne wątpliwości powiem, że robiłem to wagą hakową :p