Trotec 17.09.2013 17:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2013 Witam Mam problem, rok temu fachowiec z 20-letnim doświadczeniem, położył mi kafle z gresu na schody wejściowe i przed nimi.Już po roku kafle zaczęły odpadać i to w taki sposób, że można je zdejmować rękami, z drugiej strony są zupełnie czyste, nie przyjęły kleju,są zupełnie czyste jak z fabryki. Majster użył najlepszych materiałów, mówi, że czegoś takiego jeszcze nie widział, nigdy mu się też to nie przydarzyło. Siedzimy i główkujemy czy może producent zaimpregnował kafle jakimś impregnatem, który nie przyjmuje kleju, mało prawdopodobne. Zarówno klej jak i kafle są z produkcji czołowych polskich producentów. Koszt inwestycji to około 6000zł więc.sprawa jest nie błaha. Czy ktoś może coś w tej sytuacji poradzić? pozdrawiam Tomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarekkur 17.09.2013 18:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2013 Witam Mam problem, rok temu fachowiec z 20-letnim doświadczeniem, położył mi kafle z gresu na schody wejściowe i przed nimi. Już po roku kafle zaczęły odpadać i to w taki sposób, że można je zdejmować rękami, z drugiej strony są zupełnie czyste, nie przyjęły kleju, są zupełnie czyste jak z fabryki. Majster użył najlepszych materiałów, mówi, że czegoś takiego jeszcze nie widział, nigdy mu się też to nie przydarzyło. Siedzimy i główkujemy czy może producent zaimpregnował kafle jakimś impregnatem, który nie przyjmuje kleju, mało prawdopodobne. Zarówno klej jak i kafle są z produkcji czołowych polskich producentów. Koszt inwestycji to około 6000zł więc.sprawa jest nie błaha. Czy ktoś może coś w tej sytuacji poradzić? pozdrawiam Tomek jak rozumiem kafle są na zewnątrz? Czy tak? Czy ułożone były w sierpniu wrześniu 2012r? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trotec 17.09.2013 19:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2013 Kafle były układane na zewnątrz w październiku, przymrozków jeszcze nie było. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dozrc 18.09.2013 08:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2013 Zostały ułożone zapewne metodą tradycyjną czyli klej na podłoże, zgadłem? Do tego niska klasa kleju.Używając dobrej chemii to w każdej karcie technicznej przeczytałby o metodzie kombinowanej (w skrócie klej na płytkę i podłoże). Zdradź jeszcze jaki klej ma taką rewelacyjną adhezję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trotec 18.09.2013 14:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2013 Prace wykonał dobry fachowiec, użył kleju Ceresit cm17, kleił na płytkę i podłożę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dozrc 18.09.2013 16:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2013 To faktycznie zdumiewające... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
choina 20.09.2013 08:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2013 Dziwna sprawa. Poszukaj w necie czy może ktoś nie miał podobnych problemów przy użyciu tych samych produktów, może faktycznie wada leży po stronie producenta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts