mpiotrek 17.09.2013 18:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2013 Cześć.Natknąłem się ostatnio na ciekawą rzecz - folię termokurczliwą do szyb (http://www.dodatkowaszyba.pl/).Zastanawiam się na ile realnie taka folia może pochłaniać dźwięk przechodzący przez okno (z tego co widzę można zastosować 2 warstwy). Czy mieliście styczność z tym produktem? A może polecicie mi jakąś folię na szyby, która będzie w pełni przezroczysta i jednocześnie będzie chociaż odrobinę izolować dźwięki z zewnątrz. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Charlie 17.09.2013 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2013 Ja nie wierzę w takie "cuda" techniki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GraMar 21.09.2013 07:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2013 Cześć. Natknąłem się ostatnio na ciekawą rzecz - folię termokurczliwą do szyb (http://www.dodatkowaszyba.pl/). Zastanawiam się na ile realnie taka folia może pochłaniać dźwięk przechodzący przez okno (z tego co widzę można zastosować 2 warstwy). Czy mieliście styczność z tym produktem? A może polecicie mi jakąś folię na szyby, która będzie w pełni przezroczysta i jednocześnie będzie chociaż odrobinę izolować dźwięki z zewnątrz. Pozdrawiam. Mam 10-letnie okna z PCV, jedno z nich to już rupieć:jak otworzę, to nie można zamknąć. Pierworodnemu czasem udawało się je porządnie zamknąć, wówczas było cicho z ulicy/dwuszybowe/. Jednak ostatnia wojna z jaskólkami prowokowała mnie do jego otwierania i wieszania cudów-wówczas zostawało takie ledwo zamknięte i z ulicy słychać było nawet spacerujące koty Uważam, że nie szyba lecz docisk między ościeżnicą a skrzydłem decyduje o poziomie hałasów z zewnątrz, Pozdrawiam cieplutko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Charlie 21.09.2013 10:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2013 Jak się okno czy drzwi otworzy/uchyli/rozszczelni to wiadomo, że hałas dostanie się do wnętrza a także zimne powietrze w zimie.Trzeba być połanalfabetom technicznym żeby nie ogarniać takich zjawisk. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 21.09.2013 12:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2013 Mam 10-letnie okna z PCV, Już Ci mówiłem, że w tego Twojego rupiecia da się tchnąć życie:) i obrona honoru nieistniejącej firmy wymaga by się nim zająć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GraMar 21.09.2013 17:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2013 Dzięki, na pewno tym się zajmę, ale jak zjadę z budowy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GraMar 21.09.2013 17:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2013 Trzeba być połanalfabetom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Charlie 22.09.2013 16:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2013 speszyl for ju Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrek5467 30.09.2013 12:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2013 Znaczy taka folia http://www.penny.pl/folie-termokurczliwe.html ta folia bardzo dobrze nadaje się do pokowania produktów, ale do szyb to chyba nie bardzo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts