flisok 18.09.2013 06:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2013 (edytowane) Przeglądając projekty Muratora w kat. domów pasywnych, energooszczędnych, ciepłych - trafiłem na Murator EM133 - optymalny. [link] Wpadł mi w oko, ale po chwili zacząłem zastanawiać się jak on może być w kategorii domów "pasywnych, energooszczędnych, ciepłych". Czy te balkony filary itd. nie przeczą idei energooszczędności?Wydaje mi się, że są dużymi mostkami termicznymi. Kolejne elementy - to bryła nie oparta na regularnym prostokącie, część pomieszczeń na poddaszu znajduje się nad pustą przestrzenią. Czy ktoś mógłby się wypowiedzieć co sądzi na ten temat? Edytowane 18 Września 2013 przez flisok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pepers78 03.06.2016 16:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2016 Witam, mam gorącą prośbę , zaczynam budowę m133 i proszę osoby które juz zbudowały taki domek lub są w trakcie , aby jeśli można podzieliły się kosztami jakie trzeba ponieść w związku z tym przedsięwzięciem oraz późniejszą eksploatacją -ogrzewaniem , dodam tylko iż mój m133 będzie miał poszeżony garaz o 3m na 2 auta (lub 1 i bałagan oraz jeśli można to poproszę jakieś dobre rady i pomysły które można przy tym projekcie wykorzystac z góry dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rmg82 24.06.2016 17:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2016 ok 40 stan zero, ok 100k do sso, reszta w ramach uznania i zasobności konta:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
małgonia_s 08.10.2016 11:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2016 Witam, koszta zależą od zastosowanych materiałów jak na pewno zdajesz sobie sprawę. Fundament to podstawa, nie można oszczędzać. Myślę, że to co sami założymy na początku nikomu nie wystarcza. Ja się bardzo pomyliłam. W zasadzie o 50%. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Projekty Gotowe MURATOR 07.06.2017 09:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2017 (edytowane) W miesięczniku Murator 05 (maj 2017) na stronie 164 artykuł "Wskaźnik EP w projektowaniu domu jednorodzinnego" tekst Szymon Firląg.Również: http://murator.pl/instalacje/wskaznik-ep-w-projektowaniu-domu-jednorodzinnego_3576.html Zachęcamy do zapoznania się z nim Inwestorów, którzy zastanawiają się czy wybrać M133 czy EM133 - http://projekty.muratordom.pl/search_results.htm?v=1&t=&q=m133#utm_source=forum-MDOM&utm_medium=txt-komentarz&utm_campaign=forum&utm_term=Projekt-forum Edytowane 9 Czerwca 2017 przez Projekty Gotowe MURATOR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts