Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Problem z kuchnią - ogromna prośba o pomoc

Nefthy

Recommended Posts

Witam,

czas wreszcie zamówić tą kuchnie, jednak cały czas wizji brak. Niby projekty były ale wszystko jakoś nam się nie podoba.

Ogólnie kuchnia planowana była w kolorach: korpus orzech ciemny, fronty lakier błyszczący cappuccino lub jaśniejszy i ciemny blat - który mi się nie podoba :/

Tylko ostatnio stwierdziłam że jednak może zrobić ciemne dolne szafki, jasny blat i góra w lakierze.

Podłoga to coś a'la dąb sonoma, takie jasny brąz ale o zimnym odcieniu.

W załączeniu projekt mój kuchni, jednak jak dolne mi odpowiadają to góra już nie :/

Górne to 60, a potem 90 podnoszona do góry. Boję się że na żywo będzie to za duże i te podnośniki będą się psuły od ciężaru.

W tej 50 górnej przy lodówce będzie mikrofala.

I nie wiem czy okap taki wolno-wiszący czarny, będzie pasował do takich kolorów/stylu.

http://www.kreocen.pl/img/z/0/p/647299/1/AKPO-Okap-kominowy-WK-4-NERO-60-INOX.jpg

dziękuję za pomoc

4822da.JPG

kuchnia.JPG

Edytowane przez Nefthy

jeszcze jeden pomysł, z tym, że też jakoś średni :/

Ogólnie nie chce żeby te szafki wyszły tak "staroświecko". Otwierane do góry mi nie przeszkadzają, choć mniej pomieści niż typowa szafka. Szafka górna 60 to chyba za duże skrzydło, więc w tym poniżej zmniejszyłam do 50, potem 50 i 60 do góry.

Druga opcja ze zmniejszoną ilością szafek pod oknem i sufitem podwieszanym, tak jak mniej więcej będzie.

kuchnia2.JPG

kuchnia3.JPG

Edytowane przez Nefthy