Bazyl3 18.09.2013 16:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2013 Dziś szef wszystkich szefów spytał mnie czy życzyłbym sobie w otworach drzwiowych węgarków, bo na projekcie nie ma, a on wie, że przy drzwiach z maskownicami by się przydały. Jako, że nie mam zieloniutkiego pojęcia cóż to takiego jest, pytanie: potrzebne mi węgarki, czy też nie?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GraMar 19.09.2013 04:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2013 Uważam, że jest to niezbędne. Mieszkam, gdzie jeden pokój nie ma węgarka-listwę przypodłogową prztcięliśmy na płasko w pionie, ciągle coś się tam dzieje.Teraz, przez moje zaniedbanie-mam w dwu pokojach taki kwiatek, bo drzwi są obok ścian konstrukcyjnych i nikt tego nie odważył się przesunąć... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bazyl3 19.09.2013 11:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2013 Uważam, że jest to niezbędne. Z kolei człowiek od drzwi i okien twierdzi, że węgarków się nie robi, a do nasuwanych ościeżnic potrzebne są ściany zrobione "na równo". Kurczę, jak ja nie lubię pytań dodatkowych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
homecactus 19.09.2013 11:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2013 Teraz wszyscy wstawiają drzwi wewnętrzne z tzw. ościeżnicą regulowaną. ja bym polecił wejść na stronę drzwi PORTA czy DRE czy innego producenta i zobaczyć sobie tzw ościeżnicę regulowaną i przygotować otwory tak, aby miały wymiary pod takie ościeżnice. Większość producentów wymaga bardzo zbliżonych wymiarów otworów. Np. drzwi porta "80" : szerokość otworu : 88cm, wysokość otworu (na gotowo, czyli od powierzchni parkietu), 206cm.nie widziałem żeby ktoś miał jakieś węgarki w domu. pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
T-ownik 20.09.2013 10:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2013 Regulowana ościeżnica rozwiązuje problem, ale nie u wszystkich producentów. Porta jak napisałeś jest ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
choina 23.09.2013 08:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2013 Też sądzę, że lepiej by były, niż potem mieć problem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bazyl3 24.09.2013 07:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2013 Zrobione na 8 cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts