KrzysztofLis2 19.09.2013 07:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2013 Kojarzycie, jak to za komuny w sklepach wisiały przy drzwiach ciężkie kotary, które chroniły przed ucieczką ciepłego powietrza gdy klienci otwierali drzwi? Potrzebuję czegoś takiego do swojego domku gospodarczego. Pytanie brzmi: gdzie kupić taką ciężką tkaninę i pod jakim kątem jej szukać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 19.09.2013 07:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2013 Byłeś w jakiej chłodni?Przy wejściu wiszą takie przeźroczyste paski plastiku i pełnią DOKŁADNIE TĄ funkcję.Gotowiec. Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
G.N. 19.09.2013 11:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2013 Do domku gospodarczego to faktycznie takie paski do chłodni jak radzi Adam. Wpisz temat wątku w Gogola to Ci wyskoczy gdzie kupić np http://proinvest.com.pl/Kurtyny_z_pasow_PCV,92.htmlhttp://anbi-tech.pl/16,Kurtyny_PCV.htm?gclid=CN-Xtu2u17kCFUZZ3godBTwAQgJak nie chcesz folii to np:http://tkaniny-kotary.pl/opis/4228290/kotara-do-drzwi-zaslona-wiatrolap.htmlhttp://tkaniny-kotary.pl/opis/3635959/gruba-kotara-drzwiowa-do-250cm.htmlAle myślę że folia będzie bardziej praktyczna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dring 19.09.2013 13:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2013 Zdecydowanie lepsza folia. Trwalsza, nie jest tak brudząca, trochę ciężej się przechodzi w zależności od ilości pasów. Przypomniałeś czasy dzieciństwa w delikatesach społem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sokratis 22.09.2013 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2013 A może autor ma takie pomieszczenie, gdzie plastyk będzie brzydko pasowac. Mysle, ze zapytac jakiegos krawca da odpowiedz na to pytanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 22.09.2013 21:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2013 "Potrzebuję czegoś takiego do swojego domku gospodarczego." On jest bardziej "praktyczny" jak "arbiter elegantiarum". Spoko... Będzie Mu tam pasowało. To ma DZIAŁAĆ. Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrzysztofLis2 23.09.2013 09:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2013 Mnie zależy na grubej szmacie także dlatego, że mam cienkie drzwi garażowe i wejściowe i nie mam ochoty ich ocieplać/wymieniać. Rzeczywiście plastikowa kurtyna mi sprawę nawiewu zimnego powietrza załatwi, ale ucieczkę powietrza przez drzwi zwolni w mniejszym stopniu, niż zrobiłaby to gruba szmata. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
irqul 23.09.2013 09:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2013 Może koc? Nowy lub z demobilu. Trzeba tylko zawiesić kilka obciążników, żeby się dół układał. Albo full wypas- ołowiane ciężarki jak do firan. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 23.09.2013 14:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2013 Oj Krzysztof!Obejrzyj DOKŁADNIE jaką DOBRĄ kotarę z plastiku.Taką z paskami "na mijankę" a nie na styk.To naprawdę przemyślane urządzenie, choć takie proste.Nie zrobili tego dla zabawy i że brakło im szmaty! Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emiliamym 24.09.2013 09:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2013 Też kojarzę takie ciężkie gumowe pasy. W budynku gospodarczym powinny się świetnie sprawdzić, ale gdzie takowe kupić, to już niestety nie wiem. Najprościej poszukać jakiejś firmy w internecie która takie rzeczy produkuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robertos88 29.03.2016 10:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2016 (edytowane) Też kojarzę takie ciężkie gumowe pasy. W budynku gospodarczym powinny się świetnie sprawdzić, ale gdzie takowe kupić, to już niestety nie wiem. Najprościej poszukać jakiejś firmy w internecie która takie rzeczy produkuje. Odświeżę nieco temat swoim skromnym argumentem - widziałem kotarę z materiału w akcji i mam uraz do tego typu instalacji. Kumpel miał taki dywan w budynku gospodarczym, zimą to strasznie namakało i ciężko schło, ale nie to było najgorsze. Raz poszedłem do niego pomóc w jednej sprawie no i mówię wchodzę bez pukania, przecież to tylko dywan... Przyfanzoliłem kolanem w szafkę, która stała tuż za rogiem kurtyny, skubany postawił ją na wylocie dosłownie. Jak już miałbym montować coś w drzwiach gospodarczych to raczej postawiłbym na przezroczystą kurtynę paskową, są całkiem praktyczne, łatwe w czyszczeniu i w razie czego można wymienić pojedynczy pasek, a nie całą kotarę. Te ciężkie gumowe pasy są teraz wykonywane z folii PCV, w zależności od potrzeb można dostosować zakład pasów (czyli to jak ciasno są na siebie nałożone) żeby przewiew był mniejszy lub większy. W budkach na stacjach benzynowych nieraz takie rzeczy zakładają i dobrze to się sprawdza. Co do firmy to z mojej okolicy znam jedną, która robi takie rzeczy (pozwolę sobie wskazać: [spam] Edytowane 19 Lutego 2019 przez Elfir Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarkKnopfler 18.02.2019 15:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2019 (edytowane) Odgrzewam temat, bo od kilku lat pojawiły się już pewnie nowinki techniczne. Ostatnio przeglądałem stronę o kurtynach i te paski foliowe to teraz maja przeróżne zastosowania. Nie tylko chronią przed zimnem czy wiatrem. Znalazłem jakieś owadobójcze, samo-gasnące i antystatyczne. Dla mnie rewelacja bo zawsze gdy dotykam klamki to iskrzy między nami, a tak wcześniej mój ładunek zostanie zneutralizowany. Zamierzam założyć sobie taką kurtynę latem przy wyjściu na taras. W domu nie powinno być gorąco, muchy nie będą stadami wpadały do środka a ja będę mógł swobodnie przechodzić. Edytowane 19 Lutego 2019 przez Elfir link reklamowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts