niron 19.09.2013 16:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2013 Witam, Zabieram się własnie za ocieplenie budynku + montaż parapetów zewnetrznych.Wszystkie okna mam wysunięte 2 cm poza lico ściany plus rolety zewnetrzne. I tutaj pytanie, jakiej długości brać parapety, identyczne jak szerokość okna czy dłuższe z kilka cm?Styropian powinien być dosunięty do ramy okiennej i tyle, czy wklejać dodatkowo 2 centymetrowy aby nachodził na ramę? Podpowiedźcie proszę jak to zrobić aby było zamontowane ciepło i zgodnie ze sztuka. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EWBUD 19.09.2013 18:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2013 Parapety zamów takie jak szer. okien.i wejdź na okna 1-2 cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 19.09.2013 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2013 W niejednym wątku już padło, że im więcej ocieplenie wejdzie na okno, tym "cieplej" Wg mnie 2 cm to minimum. Więcej może już źle wyglądać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niron 19.09.2013 21:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2013 Dziękuję za odpowiedzi. Podpowiedzcie jeszcze, parapety brać szerokości 27,5 czy 30 cm,przy grubości styropianu 20 cm? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MMichal 19.09.2013 22:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2013 Witam Dziękuję za odpowiedzi. Podpowiedzcie jeszcze, parapety brać szerokości 27,5 czy 30 cm, przy grubości styropianu 20 cm? 40 mm poza tynk. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 20.09.2013 05:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2013 :)BARDZO DOBRA ODPOWIEDŹ Dopóki nie ma ocieplenia, to ja bym nie kupował parapetów, bo grubość styropianu to nie wszystko. Dochodzi jeszcze klej którym równa się krzywizny ścian. ps. Większośc parapetów zewnętrznych dostaniesz w ciągu tygodniam więć jak ekipa zacznie temat, to wyrobisz sie z ich zamówieniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EWBUD 20.09.2013 06:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2013 Bardzo bezpieczna odpowiedź To tak jak z kołkowaniem elewacji: " wg. projektu elewacji" A jak chcesz zamówić wcześniej: 20 cm styro + 1,5 cm klej + 0,5 wyprawa tynkarska + 4 - 5 cm poza płaszczyznę elewacji = 26 - 27 cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 20.09.2013 07:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2013 A jeśli na ścianie są krzywizny? Otatnio widziałem styro+6cm na nierówności... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EWBUD 20.09.2013 07:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2013 A jeśli na ścianie są krzywizny? Otatnio widziałem styro+6cm na nierówności... To już ekstremalny przykład...... ale oczywiście może i tak się zdarzyć. Ja, na powiedzmy 100 domków, raz musiałem wymienić parapety - ale tylko na piętrze - okazało się, że całe piętro jest cofnięte o 2 cm, z dołu nie było tego widać i dupa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MMichal 21.09.2013 13:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2013 Witam To już ekstremalny przykład...... zgadzam się ale jednak może taki się trafić, więc doradzajmy jeśli to tylko możliwe uwzględniając właśnie takie przypadki. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EWBUD 21.09.2013 19:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2013 Witam zgadzam się ale jednak może taki się trafić, więc doradzajmy jeśli to tylko możliwe uwzględniając właśnie takie przypadki. Pozdrawiam No tak.... masz rację.... Później będzie: ale doradziłeś. A więc: 40-45 mm poza płaszczyznę elewacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts