zgf1 19.09.2013 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2013 Jest sobie pomieszczenie dosc duze 10x6 metrow. Musze wymalowac je, oczywiscie malowanie sufitu i scian powyzej lamperii to nie problem. Zatem mysle zabrac sie do pracy w ten sposob:1. Maluje sufit 2. Lamperie matowie papierem sciernym aby poprawic przyczepnosc nowej farby, po wszystkim przemywam je woda z detergentem, czekam az wszystko wyschnie po czym najlejam tasme maskujaca na gorze lamperii, tam gdzie zaczyna sie sciana malowana farba emulsyjna. Maluje lamperie. 3. Po wymalowaniu lamperii i wyschnieciu, odrywam tasme maskujaca, naklejam ja na lamperie, zaczynam malowac farba emulsyjna sciane powyzej lamperii. 4. Jakim narzedziem najlepiej malowac lamperie? Wydaje mi sie, ze walek bedzie w porzadku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jackowacko 24.09.2013 05:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2013 Malować możesz wszystkim, większym pędzlem też... różni się tylko komfort malowania i szybkość Ja zawsze robię tak, że dół przy listwach macham pędzlem co by równo było (podobnie góra przy suficie) i od razu resztę robię wałkiem, ale trzeba uważać by jednocześnie malować całość a nie np. najpierw robimy "brzegi" w całym pokoju, a potem środek, bo istnieje ryzyku że farba się tam odetnie i będą ciemniejsze pasy góra-dół. A tak swoją drogą spytam: nie lepiej pomalować lamperii zwykłą farbą? W sumie to chyba nawyk z poprzedniego systemu , ze lamperię ciapało się emulsją Teraz są takie farby, ze bez problemu można umyć zabrudzoną ścianę i chyba nie ma potrzeby malować błyszczącą emulsją. Potem jest tylko problem gdy chcemy przemalować ścianę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BUTER 16.10.2013 07:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2013 Rozsądniej byłoby zacząć do szlifowania lamperii, dopiero na Twoim miejscu przystąpiłbym do malowania (oczywiście po uprzednim odkurzeniu ścian). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts