Archeo 21.09.2013 13:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2013 Witam Remontuję mieszkanie w 100-letniej kamienicy.Między innymi skułem wszystkie tynki i zatrudniłem ekipę "fachowców" do położenia maszynowego tynku cementowo-wapiennego.Tynkowane było gotową mieszanką firmy Caparol.I tu mam problem, gładkość tynku jest zadowalająca tylko miejscami, ale co gorsza, tynk po przejechaniu ręką sypie się jak piasek.Co zostało zrobione źle ? Czy można coś z tym zrobić ?Proszę o pomoc. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EWBUD 21.09.2013 19:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2013 sypie się tak, że możesz go palcem wyskrobać aż do obrzutki? Czy osypuje się piasek który został po gąbkowaniu? Taki na wierzchu widoczny.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Archeo 21.09.2013 19:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2013 Nie próbowałem do obrzutki, ale zdecydowanie więcej się ściera, niż piasek na wierzchu.Ze 3mm starłem bez najmniejszego problemu przecierając rękawicą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EWBUD 21.09.2013 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2013 hm..........obrzutka była jak rozumiem?ściany nasycili wodą przed tynkowaniem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Archeo 21.09.2013 20:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2013 Obrzutka tak, odnośnie wody nie wiem, ale sporo jej zużyli, więc chyba tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EWBUD 21.09.2013 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2013 ciekawe..... Stawiałem na za szybkie odparowanie wody i przez to osłabienie tynku..... obaj nie wiemy czy ściany były polewane wodą..... Trudno coś tak stwierdzić na "oko" bo jak to mówią: na oko to chłop w szpitalu umarł Dzwoń do firmy która zrobiła tynki, przedstaw sprawę i zobaczymy co oni na to.... ewentualnie przedstawiciel z Caparola, ale to proponowałbym w nast. kroku. Co do gładkości ściany: nie spodziewałbym się super gładkiej ściany, ze wzgl. na to, że z tego co pamiętam tynk cem -wap. z Caparola nie jest tynkiem z drobnym "ziarnem" raczej ok. 1 mm, więc jest dość "ostry" że tak go nazwę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Archeo 22.09.2013 07:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2013 (edytowane) Firma twierdzi, że taki ten tynk właśnie jest i dlatego się z nimi dość burzliwie rozstałem.W poniedziałek spróbuję się skontaktować z centralą Caparolu, bo ich przedstawiciel regionalny odmówił przyjazdu.Domyślam się, że teraz na polewanie wodą to już za późno ?Czy jest jakaś głęboko wnikająca chemia, która by to związała ? Edytowane 22 Września 2013 przez Archeo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts