gumbas12 22.09.2013 10:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2013 Witam, mam do kupienia tanio zestaw kolektorów próżniowych firmy Vi technology. Czy ktoś z Was użytkował produkt tego producenta (importera).Mam świadomość że jest to chińszczyzna ale może działa. Proszę o pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RAPczyn 22.09.2013 13:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2013 Moim zdaniem gadżet.Napisz ile osób będzie korzystać stale z ciepłej wody użytkowej i ile, jakich kolektorów Vi zaproponowano tobie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gumbas12 22.09.2013 19:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2013 Moim zdaniem gadżet. Napisz ile osób będzie korzystać stale z ciepłej wody użytkowej i ile, jakich kolektorów Vi zaproponowano tobie? W domku będą mieszkały 4 osoby i do ogrzania jest 300 m2 (100% podłogówka bez grzejników). Co prawda po lekturze formu nie za bardzo wierzę w skuteczne ogrzewanie. Z uwagi na to że będę to zlecał jednej firmie razem z wykonaniem kotłowni cena jaka otrzymałem jest wg mnie bardzo dobra (przy dotacji). Sam się poważnie zastanawiam na tymi solarami . Po lekturze ich strony stwierdziłem, że firma powstała niedawno i również szybko może zniknąć. Szukałem też opini o tych solarach i nigdzie nie znalazłem Zastanawiam się teraz nad polskimi Hevalex. Czytałem sporo dobrych opini. Poniżej zestaw jaki mi zaproponowali. Kolektory próżniowe Heat pipe FP58-18 + FP58-18 + FP58-18 +FP58-18 + FP58-18 + FP58-18 szt. - Zasobnik 800/200 litrów - Grupa hydrauliczna: pompowa, bezpieczeństwa, regulacji i eksploatacji. - Automatyka sterująca wraz z czujnikami. - Solarne naczynie wzbiorcze. - Odpowietrznik solarny. - Drobne elementy montażowe (złączki, mufy, śrubunki itp.). - VIESSMANN VITODENS 100 + podmieszanie z niezależnym sterowaniem strefowym L.p. Obejmuje zakup i mmontaż kompletnego zestawu solarnego: VI FP58/PTS 800/108 I w skład zestawu wchodzi (pozycje wyszczególnione poniżej): - II Rury Inox łączące centralę solarną z kolektorem wraz z otuliną 15 metrów III Osprzęt dodatkowy: - Kompletne mocowanie kolektora/ów słonecznego/ych. - Armatura przyłączeniowa do instalacji solarnej. - Płyn solarny. - Brak Grzałki elektrycznej 2000 W ze sterowaniem - Projekt instalacji solarnej niezbędny do złożenia wniosku o dotację. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gentoonx 22.09.2013 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2013 108 rur na kombinowany 800ltr - rzuciłem okiem na dtr'kę - za 1,50zł netto za rurę bym wziął - drożej tylko śmiech Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gentoonx 22.09.2013 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2013 W domku będą mieszkały 4 osoby i do ogrzania jest 300 m2 (100% podłogówka bez grzejników). Co prawda po lekturze formu nie za bardzo wierzę w skuteczne ogrzewanie. Z uwagi na to że będę to zlecał jednej firmie razem z wykonaniem kotłowni cena jaka otrzymałem jest wg mnie bardzo dobra (przy dotacji). Sam się poważnie zastanawiam na tymi solarami . Po lekturze ich strony stwierdziłem, że firma powstała niedawno i również szybko może zniknąć. Szukałem też opini o tych solarach i nigdzie nie znalazłem Zastanawiam się teraz nad polskimi Hevalex. Czytałem sporo dobrych opini. Poniżej zestaw jaki mi zaproponowali. Kolektory próżniowe Heat pipe FP58-18 + FP58-18 + FP58-18 +FP58-18 + FP58-18 + FP58-18 szt. - Zasobnik 800/200 litrów - Grupa hydrauliczna: pompowa, bezpieczeństwa, regulacji i eksploatacji. - Automatyka sterująca wraz z czujnikami. - Solarne naczynie wzbiorcze. - Odpowietrznik solarny. - Drobne elementy montażowe (złączki, mufy, śrubunki itp.). - VIESSMANN VITODENS 100 + podmieszanie z niezależnym sterowaniem strefowym L.p. Obejmuje zakup i mmontaż kompletnego zestawu solarnego: VI FP58/PTS 800/108 I w skład zestawu wchodzi (pozycje wyszczególnione poniżej): - II Rury Inox łączące centralę solarną z kolektorem wraz z otuliną 15 metrów III Osprzęt dodatkowy: - Kompletne mocowanie kolektora/ów słonecznego/ych. - Armatura przyłączeniowa do instalacji solarnej. - Płyn solarny. - Brak Grzałki elektrycznej 2000 W ze sterowaniem - Projekt instalacji solarnej niezbędny do złożenia wniosku o dotację. wyspowiadaj sie jeszcze z ceny jaka zaproponował wykonawca, nie wstydź się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gumbas12 22.09.2013 20:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2013 Cene mam razem z piecem Viessmann Vitodens 100 (ale to do zmiany na 200) i wykonaniem całej kotłowni z dwoma obiegami podłogówki. Wychodzi po dofinansowaniu, podatkach ok 26 000 zł. Sama kotłownia bez solarów ok 22 000. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gentoonx 22.09.2013 22:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2013 (edytowane) Vitodens200, sprawdź wykonawcę (poproś o możliwość obejrzenia innych robót), podpisz szczegółową umowę i bierz z pocałowaniem ręki te dwa obiegi podłogówki na 300m2 to rozumiem twój błąd i chodzi o przynajmniej 2 rozdzielacze za 26tyś w tym zakresie co napisałeś wziąłbym go na podwykonawcę do siebie Edytowane 22 Września 2013 przez gentoonx Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts