byggmol 05.06.2016 11:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2016 rozdzielacze RUMET. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
byggmol 23.08.2016 18:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2016 Witam po przerwie.Urlop w Polsce zakończony, pompa ciepła zainstalowana, kotłownia hula więc najważniejsze i najdroższe elementy są gotowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
byggmol 23.08.2016 18:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2016 Zaczniemy od końca, czyli drzwi w kolorze złoty dąb zamontowane i wykonane przez lokalnego stolarza, z dostawką boczą i podchwytem wedle życzeń małżonki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
byggmol 23.08.2016 18:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2016 Obrobiłem drzwi do kotłowni styropianem plus próg ze styroduru w miejsce BK. Na to założyłem próg nierdzewny który był w komplecie z drzwiami. Próg wypełniłem paskiem XPSa i pianką i na razie tak zostanie. w razie przemarzania albo wolnego czasu wymienię na dębowy . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
byggmol 23.08.2016 18:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2016 Kolejne drzwi tym razem pomiedzy kotłownią i garażem. Garaż na razie nie ma ocieplonego stropu niestety nie miałem możliwości tego zrobić teraz. Do tego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
byggmol 23.08.2016 18:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2016 Tu też próg obrobiony w XPSie i taśma paro-przepuszczalna od strony garażu który pozostanie nieogrzewany. Drzwi Hermann za niecałe 400 zł ocieplane, ale takie badziewie że nie polecam. wolałbym dołożyć 2-3 stówki i założyć coś normalnego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
byggmol 23.08.2016 19:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2016 Montaż puszek na poddaszu pod halogeny. Na poddaszu ma nie być lamp wiszących tylko halogeny więc zamontowałem w sumie 22 miski plastikowe pod to ustrojstwo. Niestety zabrakło czasu na uszczelnienie wejść kabli w puszkach i samych połączeń puszka folia ,ale co się odwlecze to nie uciecze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
byggmol 23.08.2016 19:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2016 Nowe posty o pompie ciepła wkrótce czyli jak przyjdzie wena na pisanie, a z tą krucho:o. Napiszę tylko, że pompa to Panasonic TCAP jednofazowy 9 kW tak popularny ostatnio. Pompa hula do niej jest w komplecie 100 litrowy bufor i zbiornik CWU 250 litrów. Reszta opisu montażu kotłowni później. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
byggmol 05.11.2016 12:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2016 Wracam po długiej przerwie i wrzucam zdjęcia kotłowni. Forum jakby już tak nie kręci bardzo, ileż w końcu można. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
byggmol 05.11.2016 12:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2016 Cóż tu pisać jak wszystko widać.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
byggmol 05.11.2016 12:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2016 Jak ktoś wie co zrobić żeby mi zdjęć samo nie obracało to piszcie. Pobieram ustawione jak trzeba, a po wgraniu jest jak jest. Kotłownia przed pompą. Płytki ułożyłem na dwóch ścianach, w 1 dzień, po południu tata musiał mi pomóc smarować klejem bo ja już nie dawałem rady... plecy wysiadły, a to był 1 dzień urlopu. Po przyjeździe w czwartek pędem po płytki do mrówki i rano w piątek jazda... w sobotę fugowanie i tak rzutem na taśmę obrobiłem dwie ściany pod instalacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
byggmol 05.11.2016 12:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2016 Osłona dla pompy koszt materiału <300 zł z widaronem i wkretami, nie miałem czasu ciąć kantówek z desek więc kupiłem gotowe 2x5cm na 2m po 2 zł szt chyba? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
byggmol 05.11.2016 12:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2016 Sprzęt do cięcia i salon gdzie to skręcałem w cieniu. Upał na zewnątrz był niemiłosierny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
byggmol 06.11.2016 11:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2016 A to zdjęcia z walki z oknem dachowym i oklejaniem folii paroszczelnej za WC I PISUAREM. Pożeracz czasu i pieniędzy nic więcej. Gdybym miał za to zapłacić za całą tą obróbkę okna to by się okazało, że cały ten biznes w stosunku koszt efekt nie miał sensu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
byggmol 06.11.2016 11:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2016 Wygląd końcowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
byggmol 06.11.2016 11:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2016 Folia paroszczelna na poddaszu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
byggmol 06.11.2016 11:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2016 Membrana pod płytki na balkonie i same płytki. Ze względu na to, że upały były niemiłosierne a balkon jest od południa mój czas pracy był ograniczony do 8,00 rano później było za gorąco na kładzenie płytek. Klej miał dość niską temp. kładzenia i zaraz jak tylko słońce wyszło kończyłem prace i przykrywałem płytki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
byggmol 06.11.2016 11:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2016 Układanie z jednej strony przeskok na drugą i na końcu ostatnie sztuki przed drzwiami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
byggmol 06.11.2016 14:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2016 A tu drzwi z Harmanna, mega badziewie za 400 zł. Kotłownia-garaż ocieplone styropianem. Jakoś to przeżyje. Zapiankowane dokładnie dookoła i obrobione taśmą wiatroszczelną od garażu. Do tego obrobiłem próg styrodurem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
byggmol 06.11.2016 14:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2016 (edytowane) Tu drzwi do kotłowni zewnętrzne Gerdy. Działa na nie mocno słońce po południami i dolnym rogu trochę się wypatrzyły, ale idzie to uszczelnić . Drewniane nie byłyby lepsze.Drzwi jak na Gerde przystało solidne. Obrabiałem próg i ościeżnice. Stało to tak już z 2 lata, a przed grzaniem domu chciałem jak najwięcej detali uszczelnić. Edytowane 8 Listopada 2016 przez byggmol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts