tupttus 07.10.2013 17:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2013 tak ma być energooszczędny ale nie za każdą cenę . tak w skrócie - dom parterowy bez okapów wszystkie pokoje od południa , od północy strefa buforowa - łazienki, pomieszczenie gospodarcze, garderoba. Kuchnia pł-zach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
byggmol 08.10.2013 18:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2013 Wtorek minął, a ekipy od dachu nie ma., Ale z tego co zauważyłem, to prawie zawsze się spóźniają. No cóż obiecali skończyć do końca października cały dach więc trzymam ich za słowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
byggmol 08.10.2013 18:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2013 (edytowane) tak ma być energooszczędny ale nie za każdą cenę . Ja myślę podobnie. Nosiło mnie na montaż okien w warstwie ocieplenia, ale maciejzi i asolt w paru wątkach udowodnili jak dla mnie wystarczająco, że zyski z takiego montażu w stosunku do ciepłego montażu w licu muru nie są w cale tak duże. Asolt przywoływał chyba dom j-j a. U asolta potwierdzają to też wyniki OZC które robi, i które się sprawdzają podczas użytkowania domów jego klientów. Jak ktoś będzie zainteresowany to znajdę te watki.. A różnica w cenie montażu to kila tyś. zł. Oczywiście nie twierdze, że to jest be, na pewno poprawia walory wizualne i doświetlenie domu przy izolacji rzędu 20/30cm na ścianie. Edytowane 8 Października 2013 przez byggmol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
byggmol 10.10.2013 19:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2013 Dziś dodzwoniłem się do Cieśli, jednak nie zjawią się w tym tygodniu bo się nie wyrobili u kogoś innego. Będą w następnym tygodniu.Zobaczymy kiedy dokładnie. Poza tym na budowie ma się zjawić materiał na dach, dachówka i obróbka. Na razie czekamy cierpliwie ...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
byggmol 11.10.2013 20:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2013 Dziś nowość, w końcu dojechała dachówka i obróbka! jest tego trochę! W weekend postaram się wrzucić jakieś zdjęcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
byggmol 16.10.2013 15:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2013 Wczoraj wtorek 15.10.2013 dzwoniłem do cieśli i będą dopiero w poniedziałek czyli jakieś dwa trzy tygodnie po termnie, mówi, że się nie wyrobil gdzie indziej.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
byggmol 16.10.2013 16:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2013 W miedzy czasie tata ze szwagrem pochowali co się dało do garażu, ogólnie wizja materiału leżącego bez zabezpieczenia trochę przeraża. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
byggmol 22.10.2013 17:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2013 Dziś dobre wieści, Cieśla jest tak zarobiony, że wpadnie do mnie po 1 listopada. Ot takie male 1 miesięczne opóżnienie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
byggmol 22.10.2013 18:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2013 jak ktoś odwiedza mój dziennik często proponuje zrobić subskrypcje, będę pisał trochę żadziej zww powodów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arek_Iwonka 05.11.2013 13:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2013 No i jak prace z dachem, dalej czekasz na fachowca ? Czytałem, że będziesz miał WM masz już firmę ? I zastanawiałeś się już nad ogrzewaniem PC czy GAZ ? PS: budujemy po sąsiedzku więc będę podglądał i kibicował Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
byggmol 23.11.2013 13:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2013 No i jak prace z dachem, dalej czekasz na fachowca ? Czytałem, że będziesz miał WM masz już firmę ? I zastanawiałeś się już nad ogrzewaniem PC czy GAZ ? PS: budujemy po sąsiedzku więc będę podglądał i kibicował Pozdrawiam Witam odpisuje póżno bo byłem nieobecny killka dni. Nie mam firmy do WM możliwe, że kanały sam poskładam. A co do ogrzewania chyba jednak gaz, jest prostrzy w obsłudze. A fachowiec przyszedł przykryli większość dachu już , pozałanczam dziś zdjęcia bo mam mnóstwo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
byggmol 23.11.2013 20:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2013 Z braku czasu i zdjęć nie pisałem ostatnio nic więc czas nadrobić zaległości. Otóż zjawił się cieśla z ekipą jakieś dwa tygodnie temu. Panowie pracowali z krótkimi przerwami bo kończyli jeszcze drugą budowę ale na jakość prac nie mogę narzekać. Do dziś pokryli połowę dachu dachówką na gotowo, i ukończyli całą obróbkę blacharską. Zaczynamy od fronu zdj ęcia na szybko z telefnu i pod zachodzące słońce z tąd ta jakość Boczne ściany jaskółek docieplone 20 cm styro, ocieplona ścianka kolankowa, to dzieło ekipy murarskiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
byggmol 23.11.2013 20:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2013 (edytowane) Kolejne zdjęcia dachu, Ekipa Pana Bolka wie co robi, mają zapracowaną końcówke roku bo wszyscy chcą kryć stąd opóżnienia u mnie, ale jak już są to robią wspaniale. Edytowane 24 Listopada 2013 przez byggmol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
byggmol 23.11.2013 20:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2013 (edytowane) Zdjęcia od strony ogrodu stan na 20.11.20 Tu całość widać, że dom nabrał wyglądu i zaczyna nam się to z żoną bardzo podobać. Widać też studnie wystającą z ziemi. odala nieocenione usługi przy podlewaniu stropów;) Edytowane 24 Listopada 2013 przez byggmol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
byggmol 23.11.2013 20:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2013 a to nasza 14 miesięczna pociecha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
byggmol 23.11.2013 20:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2013 A to rzut oka na bajzel w salonie zostało troche desek, tata z wójkiem mają zrobić tam niedługo porządek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
byggmol 23.11.2013 20:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2013 (edytowane) Kilka zdjęć komina czarny klinkier szara zaprawa, z dołu wygląda b.dobrze. Pan Mirek czyli majster od murarki wpadł domurować góre jak cieśla był gotowy z deskowaniem. Potem znowu i zaimpregnował. Sam się kontaktował z cieślą ja tylko patrzyłem na efekty, Rewelka ekipa. Aha a komin jest od kominka systemowy schiedel jak pamiętam, innych kominów nie planuje. Będzie gaz albo PC PW. Czapka jeszcze nie gotowa będzie na to szła blacha, ale to jest pole pracy dla cieśli który robi wszystkie obróbki. I środek ceramiczny. Edytowane 23 Listopada 2013 przez byggmol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
byggmol 23.11.2013 20:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2013 (edytowane) Rzut oka na schody ,Majster wycinał szalunki 2 dni. Schody wyszły ładne, chodzi się po nich dobrze. Pod schodami łazienka. Tu rzut na schody z łazienki Edytowane 24 Listopada 2013 przez byggmol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
byggmol 23.11.2013 20:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2013 (edytowane) Poddasze i ocieplenie ścianki szczytowej I dzieło cieśli Edytowane 24 Listopada 2013 przez byggmol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
byggmol 23.11.2013 21:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2013 Cieśle w pracy i ich dzieło jeszcze ciepłe z pieca;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts