olotom 23.09.2013 17:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2013 (edytowane) WitamPobudowałem dom na działce rodziców. Pozwolenie na budowę mam na siebie. Bylem dziś w rejonie energetycznym z pytaniem o podłączenie pradu do domu. Powiedziano mi , że z wnioskiem wystepuje własciciel nieruchomości - czyli musi to zrobić mój ojciec. Oientuje się ktoś jak to jest? -- czy umowa na prąd do mojego domu bedzie na mojego tate? czy mogę załatwić to jakoś na siebie? dodam, że mam oświadczenie o prawie do dysponowania nieruchomością na cele budowlane. Może ktoś wie coś więcej w temacie.pozdrawiam Edytowane 23 Września 2013 przez olotom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pablomoc 24.09.2013 09:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2013 miałem podobną sytuację, Budowę domu rozpoczynałem gdy działka była jeszcze na teściów. Wszystkie zapewnienia warunki techniczne załatwiałem na siebie mają prawo do dysponowania nieruchomością i pozwoleniem na budowe wystawionym na mnie. Myślę że to kwestia zakładu energetycznego. Jeden będzie tak wymagał a drugi inaczej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marek Lipowski 25.09.2013 07:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2013 Znajomy pracuje przy projektach energetycznych przyłączy. Prąd nie musi być"na właściciela" gruntu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts