szkuner 23.09.2013 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2013 Witam!Mam dość poważną zagwozdkę.W projekcie więźby dachowej mam następujące rozwiązanie. Dach dwuspadowy o konstrukcji jętkowo - płatwiowej, ale bez słupów. Krokwie są spięte z dwóch stron jętkami i w narożnikach tych połączeń wstawine są płatwie. Pod samąkalenicą również jest jętka - grzęda i w trójkącie utworzonym przez grzędę i szczyt krokwi również jest płatew. W całej konstrukcji natomiast nie ma słupów. Prace oglądało trzech cieśli i każdy zwrócił uwagę, że taka konstrukcja jest bez sensu. Ja też nie odnalazłem w necie takiej konstrukcji więźby.Proszę o pomoc, bo czasu mało.Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
מרכבה 23.09.2013 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2013 daj zdjęcie ... z proj ... jak możesz ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
docent56 23.09.2013 21:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2013 Cieśle niech szukają sensu dalej.Ty zrób tak jak w projekcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
מרכבה 23.09.2013 21:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2013 Dach dwuspadowy o konstrukcji jętkowo - płatwiowej, ale bez słupów. Krokwie są spięte z dwóch stron jętkami i w narożnikach tych połączeń wstawine są płatwie Ale pod czy nad płatwią... bo to zmienia całkiem postać rzeczy . Jak płatew jest nad "jętką" to jest to już dach płatwiowo-kleszczowy ... Ale rób ... jak konstruktor przykazał . http://forum.muratordom.pl/showthread.php?216690-P%C5%82atew-bez-podparcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szkuner 24.09.2013 08:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2013 płatwie są pomiędzy krokwią a jętką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts