invx 08.05.2004 04:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2004 mam parapety wewnetrzne z marmuru. i nie wiem czy trzeba je jakosl przyklejac do podzloza czy nie ? jesli tak to czym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
belmax 08.05.2004 05:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2004 ja miałem mieszankę , jakaś żywica + marmur - Okna - plastykowe . podsadza sie pod okno parapet , niewiele -kilka mm, i ponosi sie parapet za pomocą kołków drewnianych , aby szczelnie przylegał do krawędzi ościeżnicy okna . Po ustawieniu psikneli pianką montażową i koniec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MM1719499045 08.05.2004 07:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2004 W domu szkieletowym przyklejałem parapety przy pomocy kleju montażowego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zbigniew Rudnicki 08.05.2004 07:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2004 Do przyklejenia marmuru (lub konglomeratu marmurowego) do zaprawy wapienno-cementowej, lub cementowej nie nadają się kleje stosowane do glazury.Są kleje specjalnie do marmuru n.p. ATLAS - KARO.Oczywiście montować trzeba z lekkim spadkiem do wnętrza pomieszczeń, aby ewentualna woda nie gromadziła się przy futrynach okien drewnianych - bo wygniją. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzysiek___k 08.05.2004 09:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2004 Mój fachowiec montował na piankę mont. a potem oklejał szczeliny masą gipsową.Wygląda, że jest OK, ale uważajcie przy takiej metodzie - trzeba wyprzeć środek dłuższych parapetów, bo mogą pęknąć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
basset 08.05.2004 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2004 W moim przypadku przed zaaplikowaniem pianki pod parapet zrobili stemple ze starej oscieznicy przez co parapet sie nie podniosl i nie pekl na pol. Wyciagnalem te stemple po jakiejs dobie. Wszystko do dzis jest OK. Chcialbym takie same parapety miec w nowym domu, ale w bloku byly 3 a tu- az sie boje myslec ile by ich bylo razem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darekBB 09.05.2004 12:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2004 dzięki za informacje, przyda się gdyż zamierzam samodzielnie montować parapety. Jeszcze jedno chciełbym zamieścic na foru zdjęcie mojego pupilka , ja to sie robi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mieczotronix 09.05.2004 12:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2004 mi facet w salonie z marmurami mówił że do montażu parapetów on stosuje jakiś specjalny klej. Chodzi o to, żeby w pod parapetem nie znalazła się żadna twardsza grudka, albo kamyk, bo może to spowodować pęknięcie parapetu. Podobno też z parapetami z marmuru (zwłaszcza z tymi większymi) trzeba się b. starannie obchodzić, np. nosić je tylko pionowo w dół (nigdy na płasko), bo to cholerstwo podobno łatwo pęka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
basset 12.05.2004 23:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2004 Cos w tym jest co mowisz Mieczu bo u mnie musieli jeden docinac jeszcze raz bo pekl im jak niesli po schodach. Zreszta naczekalem sie jakies dwa tygodnie zanim raczyli to poprawic a i odcien byl juz nie ten, na szczescie bylo to widac tylko jak lezaly obok siebie- teraz sa w roznych pokojach i nie ma jak sie dopatrzec subtelnej roznicy. Do brazowych drewnianych okien zamowilem brazowo- bordowe parapety. Efekt koncowy swietny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts