Qura 08.05.2004 06:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2004 Jakie drzwi antywłamaniowe do mieszkania? Pytam bo nie znalazłem odpowiedzi na to pytanie w poprzednich wątkach. Jest w nich raczej o drzwiach wewnętrznych oraz zewnętrznych do domów. A co z drzwiami antywłamaniowymi do mieszkań w tzw. budynkach wielorodzinnych. Czy jest jakaś alternatywa dla Gerdy, o której na forum pisze się dość negatywnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skrysztofik 08.05.2004 10:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2004 Ciekawą ofertę ma firma Donimet z Warki.Więcej informacji pod adresem http://www.donimet.com.pl. Pozdrawiam Staszek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monika L. 08.05.2004 11:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2004 Możesz też pomyśleć o Witexie. Są b. dobre, ale "głośne" i ciężko je wyciszyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
koteczka7 08.05.2004 11:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2004 Witexie i Donimet to są świetne firmy ale ja wybrałam pół na pół jedne Witexie i jedne Donimet a kurat pasują Bo było włamanie sąsiedzi widzieli i tych włamywaczy było dwuch jeden do jednych drzwi drugi do drugich sąsiadka mówiła że jeden otwierał drzwi pół godzimy a drugi 25 minut tylko szkoda że nie wiem które drzwi otwierane były 25 minut a które 30 minut (naszczęście nic nie zabrali bo jakiś facet powiedziałim im tak że podobniesz uciekali tam gdzie pieprz rośnie...........)ale jeszcze wiem że w tym czasie jeszcze nie otworzyli drzwi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
koteczka7 08.05.2004 11:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2004 zapomniałam napisać że do mnie do domu chcieli się włamać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MILeq 08.05.2004 12:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2004 Polecam Gerdę, koszt będzie ok. 1700 zł, ale możesz dostać sporą zniżkę w ubezpieczeniu, jeżeli kupisz drzwi w klasie antywłamaniowej C + atestowane zamki, więc nieco większa kwota szybko się zwróci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ma 08.05.2004 12:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2004 ja jestem bardzo zadowolona z drzwi Gardesa. Wloskie, bardzo dobrze wyciszone z niepowtarzalnymi zamkami, dobrze wygladaja "na oko".Podobno zamki gerdy otwieraja teraz w 2 minuty, a z kolei witex ma zamki, ktore sie latwo psuja (byl taki watek na forum). Podobno tez nalezy unikac drzwi, ktore sa dopasowywane przez wysuniecie "fartucha" z dolu drzwi. Zarowno witex, jak i gerda maja takie sztukowane patenty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Qura 08.05.2004 21:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2004 Czy Witex to ta izraelska firma, produkujaca drzwi antywłamniowe, które pare lat temu złodzieje hurtowo otwierali na jakimś osiedlu, w jednym z polskich miast (chyba Krakowie)? Pamiętam, że coś takiego było. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ma 08.05.2004 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2004 tak, to ta sama firma. Dodam, ze te drzwi przepuszczaja wszelkie dzwieki i halasy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mieczotronix 08.05.2004 21:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2004 Polecam Gerdę, koszt będzie ok. 1700 zł, ale możesz dostać sporą zniżkę w ubezpieczeniu, jeżeli kupisz drzwi w klasie antywłamaniowej C + atestowane zamki, więc nieco większa kwota szybko się zwróci Moim zdaniem przy takich drzwiach (mam właśnie gerdę w mieszkaniu) można spokojnie całkiem zrezygnować z ubezpieczenia - ja przynajmniej tak zrobiłem, bo możliwość włamania przez okna raczej wykluczam. Jak facet, co mi te drzwi wprawiał skończył robotę i zademonstrował jak chyba ze sześćdziesiąt bolców wchodzi we framugi i je unieruchamia, to stwierdziłem, że po co mieliby się do mnie włamywać, skoro tylu sąsiadów obok ma drzwi z dykty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mieczotronix 08.05.2004 21:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2004 Czy jest jakaś alternatywa dla Gerdy, o której na forum pisze się dość negatywnie? Ja mam Gerdę w mieszkaniu od 4 lat i jestem b. zadowolony. Drzwi b. estetyczne, porządnie i starannie wykonane. Nic się nie psuje, ciche, ciepłe. U mnie zero problemów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zbigniew Rudnicki 09.05.2004 08:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2004 Ważną sprawą w drzwiach jest trwałość zamka i całego przenoszenia napędu na bolce.W kiepskich zamkach po paru latach klucz obraca się ciężko i ma tendencje do zacinania się.Panuje opinia, że pod tym względem najlepsze są drzwi WITEX. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MILeq 09.05.2004 17:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2004 mieczu: w kwestii ubezpieczenia to nie życzę nikomu włamania, ale jakoś tak wychodzi, że post factum ludzie "płaczą nad rozlanym mlekiem". Ubezpieczenie nie jest drogie, a ma się za to w miarę święty spokój. Wiem jak to jest: po włamaniu do mojej firmy w 1996, kiedy mnie ostro oskubali, jakoś się ubezpieczam. Jednakże decyzja należy do każdego indywidualnie. Swoją drogą pamiętaj, że drzwi antywłamaniowe wobec innych z dykty kuszą podwójnie: co on/ona może mieć w środku, że się tak chroni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aishan 09.05.2004 17:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2004 Mam od 3 lat w mieszkaniu drzwi firmy Juwent. Stalowe w okleinie, nie sprawiają żadnych kłopotów, oprócz głównego mam też dodatkowy zamek z mosiężną gałką od środka - wygląda ładnie i ten dodatkowy też jast schowany w skrzydle. Polecam - cena na poziomie 1650zł.Pozdrawiam Aishan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts