madseason 24.09.2013 11:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2013 Cześć!Dopiero się zarejestrowałem ale czytam to forum już od jakiegoś czasu. Piszę bo spotkałem się z probleme z którym potrzebuję waszej profesjonalnej pomocy. Jestem w trakcie kupna mieszkania. Połowa salonu znajduje się w powietrzu, a druga połowa nad pomieszczeniami gospodarczymi. Blok niedawno co wybudowany. Problem który chciałbym rozwiązać na tym etapie to ocieplenie podłogi (przede wszystkim salonu, (reszta mieszkania jest już nad innym mieszkaniem) i wybór rozwiązania, żeby było dobrze, niekoniecznie tanio. Specyfikacja:Strop zelbetowy ma grubosc 22 cm na nim sa ulozone 2 warstwy styropianu o gr po 3 cm a na tym szlichta 4 cm. Od spodu stropu (w pom gospodarczym) jest dodatkowe ocieplenie 5 cm welny. Sciany zewnetrzne sa wykonane z pustakow ceramicznych gr 25 cm i ocieplone od zewnatrza sytropiane o grubosci w najcienszym miejscu 10 cm (ocieplone jest również od spodu wnętka w budynku pod salonem). Zakładam, że może pojawić się problem z zimną podłogą i chciałbym tego uniknąć. Najlepiej odizolować to jakoś, bo ogrzewanie podłogowe to chyba przesada będzie.W pierwszym momencie chciłem kleić na podłogę deski barlineckie. Ale może jakąś izolację wrzucić pod spód i zrobić pływającą? Proszę o pomoc i z góry dziękuję! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts