Matizka 08.05.2004 06:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2004 Hej, w najblizszym czasie chcemy zrobić pierwszą część ogrodzenia (tę zdecydowanie mniej reprezentacyjną). Siatka = zabetonowane 9bez podmurówki) słupki. Trzeba je wkopac na jakieś 60-80 cm, bo teren dosyć mokry i z innymi niespodziankami. Gość chce od nas 50 złotych za wkopanie i zabetonowanie słupka (sama robocizna). Czy to nie za dużo? Bo po cenach innych rzeczy, które nam podaje zaczynam mieć takie podejrzenia. A może ktoś zna tańszego specjalistę od takich ogrodzeń, co by zrobił coś w Raszynie pod Warszawą? Pozdrawiam, M. PS. Ostatnio czytałam post o tym, że dyletanci zadają głupie pytania na forum i obniżają jego poziom, więc od razu przepraszam jśli to głupie pytanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MEDYK 08.05.2004 09:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2004 Chyba oszaleliście jeśli zapłacicie 50 zł/słupek, a tak w ogóle to nie możecie zrobić tego sami, przecież to żadna sztuka, a kasę można wydać o wiele lepiej niż na głupoty. Szkoda że nie mieszkam bliżej sam bym to chętnie zrobił, a za taka cenę to pocałowałbym jeszcze w rączkę. A i jeszcze wyjaśnij co za specjalistą trzeba być aby to zrobić. Chyba że gość musi najpierw wypić litra coby prosto słupki stały, a beton się nie rozsypał, to fakt trzeba być specjalistą bo niewielu to potrafi, przynajmniej nie ja, ale ja zawodowo tylko leczę. Ludzie nie dawajcie się nabijać w butelkę.pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ryby 08.05.2004 09:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2004 Kupcie, chyba w Castoramie, takie sprytne urządzenie do kopania dołków pod słupki, kosztuje ok. 40 złotych, i spędzicie z przyjemnością kilka godzin na powietrzu. Nazywa sie to to chyba dołownik i robi dziury o średnicy ok. 10 m, więc jesli zrobicie je dostatecznie głębokie, na ok. 50 cm, to i betonu nie bedzie trzeba dużo. 50 zł na wkopanie słupka . Ja to zrobię za 40! . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marek30022 08.05.2004 10:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2004 Wykonanie 1m podmurówki (50 cm w ziemi i 30 na powierzchni) kosztuje 30 zł i jest to cena pierwszej firmy do której zadzwoniłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Matizka 09.05.2004 05:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2004 No to ja, qurczę nie wiem, obdzwoniłam ogłoszenia z GW i mało komu to się chciało robic. Jedyny facet, który nam podał cenę to za całe ogodzenie (materiał + robocizna) 52 zł za mb - to wychodzi jeszcze drożej! To może jakiś podwarszawiak się zlituje i poda jakieś sensowniejsze namiary! Ja czuję, że dajemy się na razie naciągać, ale jesteśmy pierwsi wśród znajomych co się porwali na budowę Dzięki! M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PRO 09.05.2004 07:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2004 Ile metrów siatki masz do zrobienia z jakimi rozstawami słupków? I jaka wysoka siatka?powlekana czy nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Matizka 09.05.2004 14:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2004 A więc szukam kogoś do zrobienia ok. 100 mb ogrodzenia (słupki wkopane na 50-70 zł + siatka (trojka ocynk lub 2,5-2,8 + powłoka) - no chyba, że koszt podmurówki nas nie powali ) - b. niedługo (zaczynamy budowę i część "niewjazdową chcemy jednak trochę ogrodzić) w Raszynie pod Warszawą! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PRO 09.05.2004 17:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2004 Ja za ogrodzenie dł.83m z siatką jak u Ciebie + podmurówka z krawęźników dł. 1 m wysokości 30cm i szerokości 8cm zapłaciłem za całość materiał + robocizna 3500 PLN z Vatem na rachunek. Średnio za 1metr wychodzi 42 PLN. Palcem nie dotykałem robota wykonana bardzo dobrze przez 1 człowieka + czasami drugi do pomocy przez 1 tydzień. Jest to dobra cena. W twoim poście 50-70 zł maiłobyć chyba 50-70cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Matizka 09.05.2004 20:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2004 Qurcze, już mi się wszystko przelicza na złotówki, a to dopiero początek budowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts