Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Cena wkopania słupka

Recommended Posts

Hej,

w najblizszym czasie chcemy zrobić pierwszą część ogrodzenia (tę zdecydowanie mniej reprezentacyjną). Siatka = zabetonowane 9bez podmurówki) słupki. Trzeba je wkopac na jakieś 60-80 cm, bo teren dosyć mokry i z innymi niespodziankami.

Gość chce od nas 50 złotych za wkopanie i zabetonowanie słupka (sama robocizna). Czy to nie za dużo?

Bo po cenach innych rzeczy, które nam podaje zaczynam mieć takie podejrzenia.

A może ktoś zna tańszego specjalistę od takich ogrodzeń, co by zrobił coś w Raszynie pod Warszawą?

Pozdrawiam,

M.

PS. Ostatnio czytałam post o tym, że dyletanci zadają głupie pytania na forum i obniżają jego poziom, więc od razu przepraszam jśli to głupie pytanie :)

Chyba oszaleliście jeśli zapłacicie 50 zł/słupek, a tak w ogóle to nie możecie zrobić tego sami, przecież to żadna sztuka, a kasę można wydać o wiele lepiej niż na głupoty. Szkoda że nie mieszkam bliżej sam bym to chętnie zrobił, a za taka cenę to pocałowałbym jeszcze w rączkę. A i jeszcze wyjaśnij co za specjalistą trzeba być aby to zrobić. Chyba że gość musi najpierw wypić litra coby prosto słupki stały, a beton się nie rozsypał, to fakt trzeba być specjalistą bo niewielu to potrafi, przynajmniej nie ja, ale ja zawodowo tylko leczę.

Ludzie nie dawajcie się nabijać w butelkę.

pzdr

Kupcie, chyba w Castoramie, takie sprytne urządzenie do kopania dołków pod słupki, kosztuje ok. 40 złotych, i spędzicie z przyjemnością kilka godzin na powietrzu.

Nazywa sie to to chyba dołownik i robi dziury o średnicy ok. 10 m, więc jesli zrobicie je dostatecznie głębokie, na ok. 50 cm, to i betonu nie bedzie trzeba dużo.

50 zł na wkopanie słupka :o .

Ja to zrobię za 40! :) .

No to ja, qurczę nie wiem,

obdzwoniłam ogłoszenia z GW i mało komu to się chciało robic.

Jedyny facet, który nam podał cenę to za całe ogodzenie (materiał + robocizna) 52 zł za mb - to wychodzi jeszcze drożej!

To może jakiś podwarszawiak się zlituje i poda jakieś sensowniejsze namiary!

Ja czuję, że dajemy się na razie naciągać, ale jesteśmy pierwsi wśród znajomych co się porwali na budowę :)

Dzięki!

M.

A więc szukam kogoś do zrobienia ok. 100 mb ogrodzenia

(słupki wkopane na 50-70 zł + siatka (trojka ocynk lub 2,5-2,8 + powłoka) - no chyba, że koszt podmurówki nas nie powali )

- b. niedługo (zaczynamy budowę i część "niewjazdową chcemy jednak trochę ogrodzić) w Raszynie pod Warszawą!

Ja za ogrodzenie dł.83m z siatką jak u Ciebie + podmurówka z krawęźników dł. 1 m wysokości 30cm i szerokości 8cm zapłaciłem za całość materiał + robocizna 3500 PLN z Vatem na rachunek.

Średnio za 1metr wychodzi 42 PLN.

Palcem nie dotykałem robota wykonana bardzo dobrze przez 1 człowieka + czasami drugi do pomocy przez 1 tydzień. Jest to dobra cena.

W twoim poście 50-70 zł maiłobyć chyba 50-70cm :D