Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Ciepła połowa bliżniaka

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Dzięki u.Ciebie widzę jest wanna

U nas ma być na.końcu kabina prysznicowa

No i pytanie czy robić w niej całościową obudowę z drzwiami czy zostawić tylko szklany parawan

-jak na Magdy inspiracjach.Boję sie,ze jak nie będzie drzwi, podczas prysznica będzie sie chlapac

Mafię jakieś doświadczenie z takimi karabinami??

postaw samą ściankę - spokojnie wystarczy. i łatwiejsza w utrzymaniu czystości, z walką z kamieniem. A robisz odpływ liniowy ? to pamiętaj, że w praktyce będziesz miała spad na kaflach i postawiona ścianka idealnie zniweluje optycznie to odcięcie na płytkach. równa podłoga z odpływem liniowym jest tylko w aranżacjach w salonach z kaflami, ale tam nikt nie korzysta z tych pryszniców. Co do ścianki - to nie przepłacaj za powłokę anti coś tam. Preparat kosztuje 30 zł a posmarowanie trwa 15min - a 250zł w kieszeni.

nie pamiętam nazwy, ale chodzi o te powłoki co by woda lepiej spływała z szyby i nie zostawały zacieki. a na myśli mam tzw. stałą ściankę prysznicową - wybór tego jest ogromny. wg mnie ważne są elementy mocujące tę ściankę - tu musisz sobie sama odpowiedzieć czy wolisz wąskie elementy czy też szerokie. co do szyby to rozważyłbym wersję ze wzorkiem na szybie - nie jest ani cała przezroczysta ani cała mleczna. co do odpływów to zastanów się nad rozwiązaniem odpływu ściennego zamiast typowego w podłodze. o wyborze baterii prysznicowej nie wspominam.....

Jeśli chodzi o szybę podoba mi sie taka mleczna,bo na niej nie powinno być widać zaciekow.

Problem w tym ze moj M jest za taka wersja jak u Magdy na fotkach czyli prysznic otwarty z jednej strony, bez drzwi

Ją natomiast obawiam sie ze przy takiej opcji będzie sie wszystko pryskac szczególnie ścianą na prseci prysznica

Ktos z Was użytkuje taki otwarty prysznic,moze podzielić sie spostrzeżeniami z użytkowania??

ok.

była burzliwa dyskusja.

chyba decyzja podjęta

dolna łazienka będzie w szarej tonacji z elementami drewna

Fajną kolorystkę ma Lucka6 i Salik.

Myślimy o brodziku max 5cm powyżej płytek

czy macie inspiracje łazienek szarych z drewnem

Pestka...tak tak, M wspomniał że coś podeślesz :-)

....Problem w tym ze moj M jest za taka wersja jak u Magdy na fotkach czyli prysznic otwarty z jednej strony, bez drzwi

Ją natomiast obawiam sie ze przy takiej opcji będzie sie wszystko pryskac szczególnie ścianą na prseci prysznica

Jakbym czytala o mojej rozmowie z moim M dzisiejszego wieczoru :lol2:

role takie same :rotfl:

i co wybrałaś??

ja chyba przekonałam mojego na wersje zamykaną.

przegadalismy tez wersje z płytkami jako podłoga, ale zwyciężył brodzik do max5 cm ponad płytki.

Fajne ma sanplast, ale wszystko przed nami. W wersji z płytkami, i otwieranymi drzwiami napewno jest uszczelka, i jak się otworzy drzwi to zapewne woda rozmazuje się po podłodze:-( tak mi się wydaje, chyba że się mylę

Szaro-bialo-drewniana lazienke ma tez Reni :yes:

U nas pewnie bedzie tak jak M wybral... chociaz pod koniec rozmowy dodal, no to jak chcesz to sie zamontuje te drzwi, ale gdzie tam na powierzchni 100x90cm bedzie ci woda uciekac .... i na 99,99% brodzik Kaldewei :yes:

Teraz mam wersje z plytkami, prawie nic nie widac, ze jest spadek do odplywu... ale w drzwiczkach nie mamy zamontowanej uszczelki na dole... i woda no niestety pryska..ale to sa takie znikome ilosci, ze wystarczy sciagaczka do wody i sucho :) mieszkam tak 3 lata i jak dla mnie jest ok :)