kori 15.10.2013 15:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2013 Wojtku przepraszam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 15.10.2013 16:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2013 Wojtku przepraszam ja się nie gniewam:), będę sobie podpatrywał "świetlne" pomysły;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 15.10.2013 17:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2013 Wojtek, tu jest jak rodzynek, bo galerie są zdominowane żeńsko. Ja spotkałam tylko sześciu stałych bywalców i Pawła od Demonki, ale on mało samodzielnie i bardzo okazyjnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kori 15.10.2013 18:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2013 (edytowane) WY mi radźcie jak z tym oświetleniem hehehe Edytowane 15 Października 2013 przez kori Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 15.10.2013 19:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2013 A co Ty taki poganiacz niewolników. Daj się pozastanawiać Jakiego typu lubisz lampy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moniss 15.10.2013 19:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2013 kori, w salonie bym zrezygnowała całkowicie z oświetlenia punktowego w suficie - wystarczy lampa nad stolikiem oraz podświetlenie led we wnęce z TV. No i oczywiście podświetlenie w suficie wzdłóż ściany. Powinno więc wystarczyć, bo w salonie się relaksujesz. Do poczytania książki/czasopisma najlepsza będzie lampa stojąca/stołowaPomiędzy kuchnią a salonem... nie wiem...może lepsza będzie długa listwa zamiast tych 3 punktów....?W kuchni zostawiłabym oświetlenie w suficie tylko nad zlewem. Pozostała część kuchni oświetlana listwami led pod szafkami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kori 15.10.2013 19:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2013 styl nowoczesny A co Ty taki poganiacz niewolników. Daj się pozastanawiać Jakiego typu lubisz lampy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kori 15.10.2013 19:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2013 moniss a co sądzisz, aby w kuchni dac jakąś lampę sufitową, dalej nad zlewem podwójne reflektorki regulowane i nad płytą gazową również podwójny reflektorek regulowany tego typuhttp://chors.pl/pl/produkty/exe-r21-w/wpuszczane generalnie chciałam aby oświetlenie było energooszczędne, a więc jeśli oprawy halogenowe to z żarówkami led barwa ciepła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moniss 15.10.2013 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2013 (edytowane) W kuchni dociągnałabym sufit podwieszany do samej ściany (bez tego odstępu jak w jadalni i salonie) i nad oknem na ścianie dałabym taki kinkiet: (w świetle okna kuchennego - roleta rzymska) Reszta oświetlenia kuchennego - podszafkowe. Ale ja to jestem typ cieniolubny, tak w dzień jak i w nocy Poza tym nie jestem też zwolenniczką sufitowego oświetlenia punktowego (mam w łazience i nie używam, bo ktoś tego za dużo nawsadzał i jest zbyt jasno). A nad płytą gazową nie będziesz miała lampy w okapie? Edytowane 15 Października 2013 przez moniss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kori 15.10.2013 20:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2013 (edytowane) faktycznie, masz racje to z tym ledem na oknem w kuchninatomiast mysle zeby pozostawić ten odstęp od ściany i tam schować właśnie rolete rzymska moniss to co na srodku w kuchni dodać jakiś plafon?? słuchajcie a moze zostawić te ośweitlenie pod górnymi szafkami, led we wnęce na roletę rzymską a na środku kuchni dać centralnie lampę sufitowąi wtedy nie dawać żadnyh halogenów?? Edytowane 15 Października 2013 przez kori Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 15.10.2013 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2013 Na środku kuchni już bym nic nie dawała. Za to nad stołem poszalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kori 16.10.2013 07:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2013 Pesteczko, teraz mamy kuchnie gdzie pomiedzy szafkami na szeroośc mamy sufit okolo120cm, czyli identycznie jak w budowanym domuaktualnie mamy jakis stary żyrandol i faktycznie sufit jest maly.Chyba masz racje zeby nie dawać tam za duzotym bardziej ze w jadalni bedzie lampa nad stolem W kuchni myślę zatem zeby dać reflektory punktowe, tylko czy pojedyncze czy podwójne??i w których miejscach ulokować??W okolicach zlewozmywaka moze i gdzie jeszcze bedzie wg Was praktycznie?? W jadalni myslicie zeby dać nad stołem pojedynczą lampę czy podwójną?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 16.10.2013 08:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2013 a jak duzy stół planujesz w jadalni? jaki kształt? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 16.10.2013 15:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2013 Na wizualkach jest taki bardziej kwadratowy stół. Kori, ja bym ustalała sufitowe punkty świetlne empirycznie. Na to masz kupę czasu. Na razie wystarczy decyzja, że są i mniej więcej gdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kori 16.10.2013 15:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2013 Pestko, tylko wiesz chodzi o usaleieni punktów elektrycznych dla elektryka, który wejdzie na koniec październikaStad tez musze wiedziec jak halogeny to ile ciagnąć punktówjak jadalnia to czy jedna lampa czy dwiesama rozumiesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 16.10.2013 16:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2013 Chcesz halogeny, a nie ledy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kori 16.10.2013 17:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2013 W suficie te punkciki to miały być ledy:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 16.10.2013 18:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2013 My przeszliśmy całkiem z halogenów na ledy. Lubię podświetlenia i ciągle coś zapalam. Żarło prąd. Teraz jest spokój. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kori 16.10.2013 20:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2013 no my tez tylko ledy, oszczędzamy!!!!wojgoc, stól bedzie miał wymiar 150x90, po rozłozeniu 200x90cmjak myślisz, zatem jedna lampa nad stołem?? sluchajcie, zmieniając temat, wiecie gdzie najlepiej zamontować w uchni automatyczną szufelkę odkurzacza centralnego???coś słyszałam żeby nie montować w miejscach stale uczęszczanych, bo przypadkowo będzie uruchamiało się szufelkę nogą??no i teraz nie wiem, czy na projekcie zaznaczyć pod szafką ze śmietnikiem, czy może pod piekarnikiem?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moniss 16.10.2013 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2013 Kori, a może zamiast szufelki kasetę szafkową Vroom?A z ciekawych rzeczy do odkurzacza centralnego, to jest jeszcze "szufelka" jak mini szufladka pod blatem.Inna ciekawa rzecz wygląda jak telefon wiszący na ścianie lub suszarka do włosów w hotelu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts