Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Ciepła połowa bliżniaka

Recommended Posts

szufelka podblatoa nigdzie mi nie wejdzie a telefon odpada

Podoba nam sie Vroom ale nie mamy ba radzo na niego miejsca.

mamy tak naprawde jedna szafkę, ale tam znowu beda kosze do segregacji smieci

Więc problem z miejscem

no i pozostala szufelka - tylko gdzie ją zamontować??

Kori

Kori, a może zamiast szufelki kasetę szafkową Vroom?

A z ciekawych rzeczy do odkurzacza centralnego, to jest jeszcze "szufelka" jak mini szufladka pod blatem.

Inna ciekawa rzecz wygląda jak telefon wiszący na ścianie lub suszarka do włosów w hotelu...

• Odpowiedzi 1,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

wrcam do tej dolnej łazienki, koniecznie chciałabym miec szafkę nad stelażem wc.

Przemawia za tym praktyczność - możliwosć pochowania papieru, ew detergentów, etc.)

sciane z prysznicem tez bym zpociagnela w waskiej zabudowie, tak aby automatycznie zrobić 1-2 wnęki na kosmetyki, gdy bierzemy prysznic

no i teraz umywalka - myśle zeby nie robić jej na stelazu bo zabierze troche miejsca

a co sądzicie o tej jednej pustej scianie za drzwiami??

tam napewno powiesimy grzejnik drabinkowy?? a moze na części jakieś szerokie lustro, które powiększy optycznie lustro??

M podoba sie fototapeta, ale to jest łązienka, wilgoć, para woda.....hmmm sama nie wiem

Kori, wrzucam tutaj wizkę dolnej łazienki z drobnymi zmianami (w porównaniu do tych z wątku łazienkowego). Na scienie pod prysznicem "drewno". Nie dałam wnęk w ścianie, bo z tego co pamiętam, tutaj tylko okazjonalnie ktoś będzie brał prysznic.

Co do fototapety, to nic jej nie będzie, w końcu masz wentylacje mechaniczną, która sobie z wilgocią poradzi. Poza tym fototapety stosowane są nad blaty kuchenne (w łazience też się sprawdzi, pod warunkiem, że nie będzie to zwykła papierowa).

Drabinkę dałam naprzeciw wc - blisko i do prysznica i do umywalki, a w lustrze suszące się ręczniki nie będą się odbijały.

Szafka pod umywalką - dwie szuflady.

Dwie szafki nad wc z zamknięciem klik-klak.

Szafka nad umywalką z lustrzanym frontem w ramie i zamknięciem klik-klak.

kori_łazienka na parterze4.jpg

kori_łazienka na parterze5.jpg

kori_łazienka na parterze6.jpg

Only_BLACK+WHITE.jpg

Proszę bardzo, Kori

Za lustrami chowamy szafki.

Wnęka pod lustrami do wyłożenia drewnem. Poza tym podłoga i ściana z oknem (dzięki temu framuga nie będzie się tak wybijała), czyli naprzeciw drzwi też do wyłożenia drewnem. Reszta jak widać proste czarne kafle, biała ceramika i biała (albo drewniana) szafka pod umywalkę.

Mogę Ci to podrasować, ale dopiero po jutrze.

moniss bazujemy na takim projekcie i rozmieszczeniu sprzętó. Bardzo nam to pasuje

[ATTACH=CONFIG]219373[/ATTACH]

no wiec tak myślałam mozaika nad umywalką (na stelażu) i wc (geberit) i dalej myślałam na scianie pod prysznice tj. dwie sciany na szerokosci 90cm (tyle ile ma kabina), czyli tam gdzie bedzie bateria prysznicowa i na ścianie z oknem.

Następnie już do samego okna (czyli z linią kończącą kabinę) dać na ściane płytkę drewnopodobą która stworzy całość z oknem.

No nie wiem czy to dobry pomysł, no ale zawsze jakiś jest.

Chyba ze doradzicie mi coś ciekawszego

no a ściana z grzejnikiem to juz nie wiem:-(

moze płytka, albo jakaś fototapeta, która stworzy efekt przestrzenny i optycznie powiększy jeszcze lazienke??

Edytowane przez kori

Jak dla mnie najładniejsza jest wersja 1, a 2 chyba najsłabsza, ale wrzucam jeszcze widok od drzwi. Poza tym lepiej mozaikę dać tylko na ścianie z panelem prysznicowym/wc/umywalką, w ten sposób ściana koło drzwi i koło okna będą powtarzały ten sam rodzaj płytek co są na obudowie stelaża.

kori_łazienka na parterze9.jpg

kori_łazienka na parterze10.jpg