_Chloe_ 19.10.2013 09:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2013 (edytowane) Głosuję na opcję nr 3, później 1:). Co do mozaiki -gdybym robiła u siebie (mam identyczny układ w dolnej łazience), dałabym na ścianie na wprost od wejścia oraz (ewentualnie) we wnęce pomiędzy stelażem a szafką z lustrem i nigdzie więcej.Mniej więcej tak:http://img580.imageshack.us/img580/3892/8nqi.jpg http://img22.imageshack.us/img22/787/txj1.jpg Druga opcja mozaikowa to obudowanie całych steleży - wc i umywalki, a wtedy w kabinie węższy pas.Coś w ten deseń (kolory pomijamy;))http://img812.imageshack.us/img812/600/fmjz.jpg i http://img198.imageshack.us/img198/8033/dyct.jpg Mam nadzieję, że nie namieszałam;) Edytowane 19 Października 2013 przez _Chloe_ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 19.10.2013 10:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2013 Chyba Basia (Barbara74), albo Beata Weronika, rozważała możliwość niższego stelaża do zabudowy wc. Jest podobno geberitu takie coś. Wtedy można by umywalkę „wbudować” w zabudowę podobnie jak na tej niebieskiej fotce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moniss 19.10.2013 10:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2013 (edytowane) Ile osób tyle opinii Karolina a podłoga w całości w drewnie łącznie z kabina?? Co myślicie żeby we wnece nad wc i umywalka dac mozaikę,jak również na ścianie z bateria prysznicową?? Czyli ta wersja? A może ta? Chyba Basia (Barbara74), albo Beata Weronika, rozważała możliwość niższego stelaża do zabudowy wc. Jest podobno geberitu takie coś. Wtedy można by umywalkę „wbudować” w zabudowę podobnie jak na tej niebieskiej fotce. Kori w górnej łazience ma mieć właśnei taki stelaż, a jak widać i na dole do niego się przymierza Korzystając z okazji, że jest tu tak wiele osób pomagających zaprojektować pomieszczenia w domu Kori, chciałabym Was zaprosić na mój wątek z kłopotliwą częścią dzienną (link w stopce). Jak już się przekonałam, o wiele łatwiej jest projektować dla kogoś niż dla siebie. Projektując własne wnętrza czuje się ogromną presję/stres typu: 'BĘDZIESZ Z TYM MIESZKAŁ/A CAŁE ŻYCIE', co jest bardzo ograniczające. Drugi kłopot, to częste zafiksowanie się na jakimś wzorcu, a ktoś inny tylko rzuci okiem i znajdzie wile innych rozwiązań. Tak więc zapraszam do mnie Edytowane 19 Października 2013 przez moniss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kori 19.10.2013 11:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2013 moniss, Chloe pestko namieszaliście mi w głowieale zmieniła po dzisiejszu dniu koncepcje.Chloe ma racje najlepiej chyba zrobić mozaike nad wc i umywalką i dalej na scianie wejściowej.A zabudowe stelaża wc/umywalka, sciana z baterią prysznicową oraz sciana z grzejnkiem w płytceTylko czy dać na całej ścianie z oknem mozaikę, czy może tylko do okna wtedy wyjdzie mniej mozaiki a więc taniej:-)Jak uważacie?? Wersja 2 moze wyjść faktycznie jak sauna, choć fajne wkomponowałoby się i ujednoliciło z oknem moniss zaraz do CIebie wpadam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kori 19.10.2013 11:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2013 http://img580.imageshack.us/img580/3892/8nqi.jpg powiem CI Chloe ze tak łązienka wygląda czadowo, bardzo mi sie podoba, szara podłoga, jasna zabudowa umwalki i ten wzór w kabinie czad tylko u mnie chyba by to nie wyszło, bo nie wyjdzie tyle jasnej zaudowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kori 19.10.2013 11:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2013 słuchajcie zeby już nie kręcić i nie kombinować , bazujmy na tej wersji zabudowy, dokładnie żeby było identycznie tylko teraz kwestia kolorów. co sądzicie o : 1. podłoga na całości płytka drewnopodobna - odcień dąb naturalny 2. stelaże wc i umywalka szarość, nie wiem czy coś ciemniejszeog 3. umywalka zabudowana z szafką (fronty szuflad białe lub pod kolor podłogi) 4. wnęka nad wc/umywalka mozaika (wyjdzie około 5 szt. mozaiki, 150cm) 5.sciana z baterią prysznicową szara płytka a sama co zabudowa stelaży 6. sciana naprzeciw wejścia mozaika - tylko jaki tutaj kolor dać, jaki efekt uzyskać??no i czy cała ściana, czy tylko fragment na szerokość szyby prysznicowej tj 90cn, jeśli cała sciana to na szerokosc 150cm sciana z grzejnikiem szara (to co a steleżach i scianie z baterią prysznicową) [ATTACH=CONFIG]219476[/ATTACH] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kori 19.10.2013 11:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2013 a tak btw, dziś odwiedziliśmy dwa składy z płytkamiponieważ wczoraj doszliśmy do wniosku że łązienka na górze wyglada jakoś mdło:-)stwierdziliśmy że brakuje jakiegoś akcentu.no i pomysł padł na jakąś mozaikę nad umywalką i wc oraz we wnęce nad wannaku woli przypomnienia:[ATTACH=CONFIG]219478[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]219479[/ATTACH]a zobaczcie co znależliśmy.mozaika z elementami - bez, szarość, drewno i antracytco sądzicie, bedzie pasować??mozaika z Niemiec, cena 90zł sztuka.trzeba bedzie poszukać czegoś identycznego, ale w cenie do 50złhttp://fliesenhandelonline.de/shop/system/detailimage?sessid=YUubnZTfq0qUKB1tUuHItiDWwbXSkEty9pHIBFveeuvlfg9vv9Hn8J2Dy4D0AMxS&shop_param=cid%3D1%26aid%3DN-ARC1258%26position%3Dposition1%26 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Chloe_ 19.10.2013 12:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2013 Kori, a jaką szerokość a okno? Bo może dać tej mozaiki tylko pas przez środek - jeśli okno ma np. 60 cm, to tyle samo odmierzyć od lewej strony i zrobić 60 cm paska kafli, potem X mozaiki i 60 cm pod oknem pas kafli? Byłoby taniej i liznęłoby to trochę symetrii;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kori 19.10.2013 12:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2013 otwór okienny 60cm i jest tuż przy prawej scianya pozostala sciana to 104cmłącznie 164cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Chloe_ 19.10.2013 12:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2013 otwór okienny 60cm i jest tuż przy prawej sciany a pozostala sciana to 104cm łącznie 164cm Hmmm... zostałby wąski pasek, jak dekor tu - sama oceń: http://img546.imageshack.us/img546/2066/rurd.png Ps. mozaika bardzo fajna - ładnie zgrałaby całość. Może dać przez środek pas o szer. 2 paskow mozaiki? Nie wiem, czy ona ma 25 cm, czy 30 - dajmy na to 50-60 cm paska z mozaiką? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kori 19.10.2013 14:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2013 Chloe jest to jakiś pomysłkwestia zwizualizowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
belgijska pralinka 19.10.2013 18:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2013 podobaja mi sie te swiecidelka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moniss 19.10.2013 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2013 O tak, świecidełka bardzo ładne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moniss 20.10.2013 09:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2013 Niestety złotej mozaiki nie mam, ale może ta chociaż trochę będzie ją przypominała.... ech, no dobrze... wyobraź sobie, że mozaika jest złocista Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kori 20.10.2013 10:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2013 ooo no to mamy nad czym myśleć, czekaj moniss zaraz Jackowi pokaże:-)ide negocjować a zobacz to: heheh niezła żarówaaaa http://ceramikakonskie.pl/pl/oferta/plytki_20x50/michelle/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kori 20.10.2013 10:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2013 wersja 2 chyba odpada, za dużo wzorów i faktur Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moniss 20.10.2013 10:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2013 Okrutnie żarówiaste. Jeśli chcesz to mam coś tak jaskrawego w programie (chyba jakaś żarówiasta płytka podstawowa). Kolejne wizualizacje Twojej łazienki. Moim zdaniem lepsze niż poprzednie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kori 20.10.2013 10:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2013 moniss a mogłabyś w wersji ierwszej podłogę zrobić całą drewnianą i ściane pod oknem w w szarej plytce?? ok widze juz wyzej:-)w tej samej chwili pisałyśmy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kori 20.10.2013 10:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2013 moniss a mozesz w trzeciej wersji zrobić całą podłogę drewnianą??i na scianie z baterią prysznicową zaznaczyc wnękę (takiej miejsce na szampon etc.) i dać tę wnękę w mozaice Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moniss 20.10.2013 11:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2013 Lekko zmodyfikowana wersjaa z drewnianą podłogą. Wnęka jest na wysokości 1,2 do 1,5m nad podłogą. Na ścianie naprzeciw drzwi jest tylko pas mozaiki, już bez wnęki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts