Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Ciepła połowa bliżniaka

Recommended Posts

Kori, właśnie wróciłam od znajomych, którzy na całym parterze mają ułożone płytki drewnopodobne Woodentic z Paradyża w kolorze beżowym oraz brązowym.

[ATTACH=CONFIG]223861[/ATTACH]

Jak dla mnie, to wyglądają jak panele podłogowe, tyle że z małą fugą (inni znajomi prawdziwe panele z "fugą" położyli u siebie, ale wyglądają o wiele gorzej niż płytki drewnopodobne).

Zrobiłam fotki, ale przy słabym oświetleniu + lampa, więc nie oddają w pełni koloru :(

[ATTACH=CONFIG]223862[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]223863[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]223864[/ATTACH]

i tu doskonale widać różnicę pomiędzy zdjęciem od producenta a rzeczywistością :(

Ale dobrze, że jest ten wątek o płytkach drewnopodobnych, bo tam można zobaczyć które płytki faktycznie dają dobry efekt po położeniu.

Kori chyba już tam byłaś z tego co widziałam?

• Odpowiedzi 1,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

ono nie przezywa ,bo ono jest tak przyzwyczajone od malutkiego ,to ja urodzona i wychowana w Polsce -przezywam

czyli nie mieszkacie w PL? Myślałam że Białystok ;)

To już nie jestem w szoku. Mam znajomą we Francji, tam w przedszkolu też (ku jej zdziwieniu) dzieciaki cały dzień w butach biegają. Kapcie nie istnieją :)

to ja też jestem w szoku :)

wszędzie spotykam się jednak z opcją, że w przedszkolu noszą dzieciaki kapcie, pierwsza pozycja na liście wyprawkowej to kapcie z antypoślizgową podeszwą... w każdym klubiku w jakim byłam w W-wie wisi kartka z wielkim nadrukiem-ze względu na dzieci prosimy o zdjęcie obuwia, często są worki na buty jak w szpitalu (w naszym przedszkolu są takie dla rodziców :D ).

w tym kraju frytek dziecko jest hartowane od początku i samo musi o siebie dbać -np. jak samo nie ubierze kurtki to na dworze będzie biegać bez kurtki, bo Pani przedszkolanka nie jest od pilnowania ubioru. Najśmieśniejszą sytuację jaką pamiętam to karteczka z przedszkola, że dzieci chodzące w zimie na basen nie mogą mieć rajstop czy kaleson bo nie potrafią po basenie same ubrać się w te rzeczy. Ale ten "zimny chów" ma swoje plusy - dzieciaki nie chorują tak często jak w polskich przedszkolach.

w tym kraju frytek dziecko jest hartowane od początku i samo musi o siebie dbać -np. jak samo nie ubierze kurtki to na dworze będzie biegać bez kurtki, bo Pani przedszkolanka nie jest od pilnowania ubioru. Najśmieśniejszą sytuację jaką pamiętam to karteczka z przedszkola, że dzieci chodzące w zimie na basen nie mogą mieć rajstop czy kaleson bo nie potrafią po basenie same ubrać się w te rzeczy. Ale ten "zimny chów" ma swoje plusy - dzieciaki nie chorują tak często jak w polskich przedszkolach.

mówisz o Belgii?

no ale jak spojrzy się na taką podłoge, to wiadomo, żadna płytka tego nie odtworzy

[ATTACH=CONFIG]223910[/ATTACH]

najważniejsze IMO jest to, abyś dobrała płytkę (odcień, usłojenie) jak najlepiej do schodów, albo odwrotnie. Nawet drewniana podłoga połączona z innym odcieniem drewnianych schodów nie wygląda zbyt dobrze :/

Mam wrażenie, że na dzieci chuchamy tylko w Polsce. W UK też zimny wychów gdzie kapci również nie używają ;)

ja staram się zimno chować, kapci u nas w domu nie ma, biegamy boso calutki rok, nawet bez skarpet. Ale to fakt, w PL bardzo wielu rodziców, a przede wszystkim babć ;) przegrzewa dzieciaki.

A wracając do tematu, u Was Kori na dole podłógówka, w całym salonie?