Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Ciepła połowa bliżniaka

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Duże płyty gresowe. Tylko jedna ściana od podłogi parteru po sufit na piętrze. Chodziło o podkreślenie, że schody są jak w wieży.

Nie pamiętam, ale to może być Gres Zirkonio Cemento.

Propozycje dawałam różne, ale stanęło na szarym gresie. Jeśli chcesz prześli Ci na mail te wizualizacje. Może warto żebyście zobaczyli jak zmienia się wygląd zależnie od tego co na ścianie.

Trochę tych schodów Szocikowych będzie, więc jak już się naoglądacie, to proszę gospodynię o info i usunę, żeby nie śmiecić.

Schematyczny wygląd z boku +++SZOCIK-klatka3_szkielet.jpg

Wersja ostateczna z drewnem na suficie i z pewnego powodu próba lustrzanego obrócenia schodów

++SZOCIK_stairs-01a.jpg ++SZOCIK_stairs-00flip.jpg ++SZOCIK_stairs-01b.jpg ++SZOCIK_stairs-01c.jpg

kori, niechcacy znowu wpisalam ci sie do dziennika...

ale chcialam popytac o ta rekuperacje, jaka firma, jaki rekuperator itp

z oknami nic sie nie stanie a jesli chodzi o drzwi zewnetrzne to mielismy wstawione drzwi tymczasowe az skonczyly sie wszystkie brudne prace i orzestaly sie przewalac ekipy :)

Edytowane przez Yaa

Przeleciałam przez dziennik w poszukiwaniu schodów u Ciebie i chcę coś pokazać zanim przejdę do balustrady. Narzuciły mi się pewne wnioski.

Wy macie już te schody zaklepane na beton:p więc piszę o tym tylko dlatego, że może komuś innemu się przyda.

W projekcie są schody zabiegowe w dolnej części. To był bardzo dobry pomysł w tym przypadku. Nie tylko ze względu na to, że teraz będziecie mieć węższe stopnie, co dla osób o stopach powyżej rozmiaru 36 jest niedogodnością. Mnie się ten układ nie podoba ponieważ długi bieg schodów zaczyna się niżej i w korytarzu na przeciw wejścia z wiatrołapu robi się ciasno. Pomogłoby gdyby schody były wylane w zig-zag, a nie na gładko.

Proszę bardzo obrazki do porównania: na gładko KORI-escalier-entree-01.jpg i zig-zag KORI-escalier-entree-02.jpg

A tu schodki z zabiegiem KORI-escalier_idee-01.jpg Można by nawet zabudowę pod spodem zrobić.

Koniec o schodach. Będzie o balustradzie w następnym poście

dzieki Pesteczko,

Z zig zakiem juz nic nie wykombinujemy, poza tym schodu bedą zabudowane, więc nawet by tego nie było widać:-)

bezpiecznie bedzie ze spocznkiem, zwłaszcza dla dzieci, choc na początku miałby być zabiegowe:-)

Słuchaj a co myślisz jak wykończyć tę scianę jak się wchodzi na górę, szara farba, bo na to nie mamy kompletnie pomysłu.

Dziś M wybrał sie do stolarza odnośnie kuchni, postaram sie póżniej podesłać rozpisaną zabudowę

Kori, czyli całkiem zabudowujecie przestrzeń pod długim biegiem schodów? A to nie będzie źle, bo z wiatrołapu jak się u Was wychodzi to wtedy do ściany będzie metr przed nosem ??? Ja bym tych schodów nie zabudowywała.

Zaraz coś powklejam, tylko jeszcze dokończę jedną balustradę.

Generalnie jestem za szklaną, ale wiem, że to kupa kasy. Chociaż moglibyście podputać Malkul. Oni mają balustradę szklaną za 1/6 ceny, którą im podała firma. Sami wymyślili jak się do tego zabrać i jest pięknie.

Kasiu schody maja szerokosc 105cmi chcemy je zabudowac na.szer max 70cm,więc pozostanie 35cm i dodatkowo przejscie ma 105cm.więc zostaje 140cm.

A wiadomo to będzie dodatkowe miejsce gdzie coś można schować :)

Szkło drogie poza tym zobacz jak damy do samego końca do góry to od jednej strony na samej gorse nie będzie jak wyczyścić.

Więc myślimy o jakis lekkich "poziomych pretach"