Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Ciepła połowa bliżniaka

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

czasem warto kupić coś bez montażu, jeśli można na tym skorzystać, np. wszelkie stelaże do łazienek

stelaże owszem, ale w przypadku takich rzeczy jak okna czy drzwi, ja jestem za tym żeby kupować z montażem, żeby potem nie było sytuacji że montaż źle zrobiony i będzie szukanie winnych-producent powie że to wina montażu, montażysta powie że to drzwi kijowe... etc..

Nie mówiąc juz o tym że żaden szanujący się montażysta nie zamontuje na swoją pełną odpowiedzialność wcześniej kupionych drzwi, wymierzonych przez inną osobę. Tak miałam z oknami, druga firma montażowa przyjeżdżała specjalnie z Łodzi na pomiar, bo nie brali odpowiedzialności za pomiary jakie zrobił poprzednik...

jeśli drzwi sa niestandardowe lub indywidualny wzór to racja, ze korzystniej jest kupić całość z usługą. Ale można kupić drzwi z 23%Vat i w tej samej firmie wykupić montaż - trzeba się dogadać z firmą. W przypadku drzwi typu CALA gdzie 1 zakład produkcyjny a montażyści to firmy zewnętrzne, nie związane w żaden sposób z producentem to kupowałbym z 23% Vat

Ciekawe oświetlenie stopni [ATTACH=CONFIG]227369[/ATTACH]

Dywany z takim oświetleniem będę robił w styczniu

więc pozwolę sobie zamieścić fotki:)

Powrócę do tematu drewna na ścianach przy schodach

pomysł z drzewem bardzo fajny, kupuje to :-)

moglabys sprobowac wrzucić takei drzewko na naszą wizkę??http://imageshack.us/a/img443/6350/raek.jpg

Jeśli mogę wtrącić słowo,to mocno bym się nad tym zastanowił

bo holl macie mało doświetlony światłem dziennym

i przy drewnie na ścianach może być ponuro,ojjj ponuro;)

Zauważcie że tutaj okno jest na całą ścianę

więc klatka schodowa jest dobrze doświetlona

[ATTACH=CONFIG]227337[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]227338[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]227332[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]227333[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]227334[/ATTACH]

Edytowane przez LasekD

Lasek, próbuję pokazać, co bym w takim układzie zrobiła, gdyby to były moje schody. Nie da się ukryć, że drewno w domu to moja miłość, więc sama jestem ciekawa jaki efekt można osiągnąć. Myślę o wnękach świetlnych, które zastąpiłyby okno, a raczej okna.

Wszystko co nie jest zakazane,jest dozwolone:)

ale w tym konkretnym przypadku,nawet jak te wnęki z podświetleniem

byłyby na białej ścianie,nie byłoby w tym holu za widno;)

Podłoga płytki a'la drewno,schody drewno,drzwi pewnie drewno

i jeszcze ściana czy dwie drewniane.......

jak na mój gust,to za dużo tego drewna,jak na tak małe pomieszczenie

A to,że podrzucasz pytającym różne rozwiązania,to i dobrze

bo każdy ma inny gust i na pewno z Twoich inspiracji czy zdjęć

znajdzie coś dla siebie:yes:a muszę przyznać że jest z czego wybierać:yes:

heja, Yaa chodzi o dolną łazinkę o te połyskujace??

bedą emigres bianco

a w kwestii drewnopodobnych jutro będziemy oglądali Atlas Concorde :-)

M musi podjechac op próbkę trepa od ivy i wtedy będziemy już dokładnie dopasowywali płytkę drewnoopdobną pod kolor i odcień trepa

hej dziewczyny, pamietacie nasz salon/jadalnie i kuchnie??

Pierwotnie myśleliśmy aby po całości obniżyć sufit o 10cm.

Przemślałam temat, torche bez sensu opuszczać po całości, skoro w salonie bedzie lampa wisząca nad stolikiem kawowym, w jadalni 1lub2lampy nad stołem (a'la Maxlight Mirage), no a w kuchni przeciez nie musze dawać wpuszczanych w sufit, tylko zastosujemy tuby i już.

Poza tym opuszczenie sufitu na takiej pow to przecież koszty i robota, i materiał.

W zamian tylko zastosowalibyśmy listę na ścanie z dużym oknem maskującą szynę/karnisz.

No i do Was pytanie, czy posiadacie może jakieś inspiracje z takową maskownicą??

tak, zeby opuscic sufit po calosci to zdecydowanie zly pomysl, chyba ze masz tam ze 3m :)

ja u siebie chce zrobic taki opuszczony pas wokol salonu, po zewnetrznej o szerokosci ok 1-1,4m

podoba mi sie rowniez taki efekt swiatla na sciany zza oswietlenia umieszczonego za tym pasem

nie wiem czy sie jasno wyrazam bo nie mam fotek :)

nie do konca ale cos podobnego

c3_excellen_ddesign___nowoczesne_wnetrza.jpg

Edytowane przez Yaa

wszystko jasne

my chcemy podobnie, ale na scianie tylko z oknem i rowniez podświetlenie.

Pytanie tylko czy to jest po prostu listwa przyklejana, czy zabudowa karton-gips

my mamy docelową wys 2,6m, wiec obnizenie o kolejne 10cm nie ma sensu

nam chodzi o coś takiego

[ATTACH=CONFIG]228584[/ATTACH]