kori 29.11.2013 12:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2013 ok i wszystko jasne stal zostaje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kori 29.11.2013 13:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2013 tak jest, na wiosne kilku producentow drzwi stalowych wprowadza ościeżnice aluminiową z wypełnieniem termicznym to samo tyczy sie progu.wiec czekam i wtedy zadecydujemy. generalnie pomysł na wzór drzwi już mamy, teraz tylko oferta i cena Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 29.11.2013 13:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2013 a VAt od materiałów budowlanych odzyskujesz? wykorzystasz limit zwrotu? bo drzwi jak kupisz to też Vat odzyskasz, tyle że musisz je kupić w tym roku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kori 29.11.2013 13:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2013 i jest to argument Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oliwkawawa 29.11.2013 13:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2013 a VAt od materiałów budowlanych odzyskujesz? wykorzystasz limit zwrotu? bo drzwi jak kupisz to też Vat odzyskasz, tyle że musisz je kupić w tym roku zwykle kupuje się drzwi z usługą montażu i wtedy jest 8% VAT na całość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 29.11.2013 14:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2013 zwykle kupuje się drzwi z usługą montażu i wtedy jest 8% VAT na całość.czasem warto kupić coś bez montażu, jeśli można na tym skorzystać, np. wszelkie stelaże do łazienek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oliwkawawa 29.11.2013 14:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2013 czasem warto kupić coś bez montażu, jeśli można na tym skorzystać, np. wszelkie stelaże do łazienek stelaże owszem, ale w przypadku takich rzeczy jak okna czy drzwi, ja jestem za tym żeby kupować z montażem, żeby potem nie było sytuacji że montaż źle zrobiony i będzie szukanie winnych-producent powie że to wina montażu, montażysta powie że to drzwi kijowe... etc.. Nie mówiąc juz o tym że żaden szanujący się montażysta nie zamontuje na swoją pełną odpowiedzialność wcześniej kupionych drzwi, wymierzonych przez inną osobę. Tak miałam z oknami, druga firma montażowa przyjeżdżała specjalnie z Łodzi na pomiar, bo nie brali odpowiedzialności za pomiary jakie zrobił poprzednik... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 29.11.2013 14:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2013 jeśli drzwi sa niestandardowe lub indywidualny wzór to racja, ze korzystniej jest kupić całość z usługą. Ale można kupić drzwi z 23%Vat i w tej samej firmie wykupić montaż - trzeba się dogadać z firmą. W przypadku drzwi typu CALA gdzie 1 zakład produkcyjny a montażyści to firmy zewnętrzne, nie związane w żaden sposób z producentem to kupowałbym z 23% Vat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LasekD 29.11.2013 16:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2013 (edytowane) Ciekawe oświetlenie stopni [ATTACH=CONFIG]227369[/ATTACH] Dywany z takim oświetleniem będę robił w styczniu więc pozwolę sobie zamieścić fotki:) Powrócę do tematu drewna na ścianach przy schodach pomysł z drzewem bardzo fajny, kupuje to moglabys sprobowac wrzucić takei drzewko na naszą wizkę??http://imageshack.us/a/img443/6350/raek.jpg Jeśli mogę wtrącić słowo,to mocno bym się nad tym zastanowił bo holl macie mało doświetlony światłem dziennym i przy drewnie na ścianach może być ponuro,ojjj ponuro;) Zauważcie że tutaj okno jest na całą ścianę więc klatka schodowa jest dobrze doświetlona [ATTACH=CONFIG]227337[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]227338[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]227332[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]227333[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]227334[/ATTACH] Edytowane 29 Listopada 2013 przez LasekD Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 29.11.2013 16:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2013 Lasek, próbuję pokazać, co bym w takim układzie zrobiła, gdyby to były moje schody. Nie da się ukryć, że drewno w domu to moja miłość, więc sama jestem ciekawa jaki efekt można osiągnąć. Myślę o wnękach świetlnych, które zastąpiłyby okno, a raczej okna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LasekD 29.11.2013 19:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2013 Wszystko co nie jest zakazane,jest dozwolone:) ale w tym konkretnym przypadku,nawet jak te wnęki z podświetleniem byłyby na białej ścianie,nie byłoby w tym holu za widno;) Podłoga płytki a'la drewno,schody drewno,drzwi pewnie drewno i jeszcze ściana czy dwie drewniane....... jak na mój gust,to za dużo tego drewna,jak na tak małe pomieszczenie A to,że podrzucasz pytającym różne rozwiązania,to i dobrze bo każdy ma inny gust i na pewno z Twoich inspiracji czy zdjęć znajdzie coś dla siebie:yes:a muszę przyznać że jest z czego wybierać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kori 29.11.2013 19:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2013 drzwi będą białe, niemniej faktycznie za mała powierzchnia i za ciemno na drewno niech zostanie tylko na schodach , ale dziekuje za inspiracje co do oświetlenia, dziś byłam na budowie, sciana wysoka ma tylko 12cm wiec raczej nie uda się tam tego wkuć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 30.11.2013 23:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2013 Kori ja myślę, że te listwy wnękowe montuje się w grubości tynku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yaa 04.12.2013 16:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2013 kori, a co z plytkami ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kori 04.12.2013 17:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2013 heja, Yaa chodzi o dolną łazinkę o te połyskujace?? bedą emigres bianco a w kwestii drewnopodobnych jutro będziemy oglądali Atlas Concorde M musi podjechac op próbkę trepa od ivy i wtedy będziemy już dokładnie dopasowywali płytkę drewnoopdobną pod kolor i odcień trepa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kori 04.12.2013 20:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2013 hej dziewczyny, pamietacie nasz salon/jadalnie i kuchnie??Pierwotnie myśleliśmy aby po całości obniżyć sufit o 10cm.Przemślałam temat, torche bez sensu opuszczać po całości, skoro w salonie bedzie lampa wisząca nad stolikiem kawowym, w jadalni 1lub2lampy nad stołem (a'la Maxlight Mirage), no a w kuchni przeciez nie musze dawać wpuszczanych w sufit, tylko zastosujemy tuby i już.Poza tym opuszczenie sufitu na takiej pow to przecież koszty i robota, i materiał.W zamian tylko zastosowalibyśmy listę na ścanie z dużym oknem maskującą szynę/karnisz.No i do Was pytanie, czy posiadacie może jakieś inspiracje z takową maskownicą?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yaa 04.12.2013 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2013 (edytowane) tak, zeby opuscic sufit po calosci to zdecydowanie zly pomysl, chyba ze masz tam ze 3m ja u siebie chce zrobic taki opuszczony pas wokol salonu, po zewnetrznej o szerokosci ok 1-1,4m podoba mi sie rowniez taki efekt swiatla na sciany zza oswietlenia umieszczonego za tym pasem nie wiem czy sie jasno wyrazam bo nie mam fotek nie do konca ale cos podobnego Edytowane 4 Grudnia 2013 przez Yaa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kori 04.12.2013 20:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2013 wszystko jasnemy chcemy podobnie, ale na scianie tylko z oknem i rowniez podświetlenie.Pytanie tylko czy to jest po prostu listwa przyklejana, czy zabudowa karton-gips my mamy docelową wys 2,6m, wiec obnizenie o kolejne 10cm nie ma sensunam chodzi o coś takiego[ATTACH=CONFIG]228584[/ATTACH] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yaa 04.12.2013 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2013 a no to troche cos innego, ja chce szerszy pas bo chce tam halogenki jeszcze tutaj to moze byc po prostu jakas maskownica wydaje mi sie ze k-g nie da sie tak waskiej listwy bo determinuje to szerokosc profilu....ale moze sie nie znam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz69karolina 04.12.2013 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2013 kori możesz tak zrobić spokojnie z k-g albo kupić gotowe listwy - do wyboru do koloru co ile dajecie tubki???? jakie będą odległości między nimi?????????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts