Yaa 04.12.2013 21:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2013 my mamy docelową wys 2,6m, wiec obnizenie o kolejne 10cm nie ma sensu nam chodzi o coś takiego jezeli masz tylko 2,6 wysokosci to daj podswietlenie na sciany, wtedy optycznie sufit sie podniesie jezeli podswietlisz sufit to odwrotnie, optycznie sufit bedzie sie wydawal nizej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kori 04.12.2013 21:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2013 karolina, u nas kuchenka to liliputek, ma wymiar około 2,4 x 2,4m i powiem szczerze ze nie wiem co ile pierwotnie miał być karton gips, wiec planowaliśmy na sam koniec wywiercić otwory i obsadzić. no ale teraz trzeba bedzie dokłądnie poprowadzić przewody, juz przed tynkami, zeby pozniej nie kuć!! a Ty co ile dajesz tuby?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 04.12.2013 21:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2013 Chodzi Ci o taką „deskę” jak na 2 pierwszych fotkach. Nie lubię tego. W mieszkaniu mojej mamy takie są od zarania jego dziejów. Do dziś są dla mnie zarazą i niczym więcej, bo to ja zawsze wieszam i zdejmuję zasłony. Męka, bo wąsko, a listwy dość szerokie inaczej wyglądałyby fatalnie. Znalazłam trochę inspiracyjek światło-sufit. Tu akurat sufit bardzo zabudowany, ale ciekawy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 04.12.2013 21:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2013 Do oświetlenia pod sufitem można użyć listw Orac – mają całe zestawy z akcesoriami różne wzory, od skomplikowanych niemal barokowych po bardzo proste. Nie zajmuje dużo miejsce, daje masę możliwości i łatwo się montuje, bo na klej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kori 04.12.2013 22:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2013 Znalazłam trochę inspiracyjek światło-sufit. Tu akurat sufit bardzo zabudowany, ale ciekawy. [ATTACH=CONFIG]228608[/ATTACH] Pestko potrafisz mi w głowie namieszać ładne no ale z drugiej strony po co obniżać całość, Po prostu zostawimy tylko taką niszę zasłaniajacą karnisz i podświetlimy. Wiem łatwo nie bedzie z upięciem zasłon czy firan. no ale to zawsze mniej zabudowy. tym badziej ze my tam mamy wys 2,6m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 04.12.2013 22:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2013 Jeszcze wrzucę trochę oświetleniowych sztuczek, może nie tylko Kori sie przydadzą Sufit nie musi być biały Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 04.12.2013 22:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2013 Tu warto popatrzeć także na aranżację wnętrza. No, i to te niesamowite lampy na stołem , światło spod szafki pod oknem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 04.12.2013 22:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2013 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kori 04.12.2013 22:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2013 Pestko mi chodzi o taką maskownice jak na zdjęciu nr 3 z podśweitleniemIle wysokości powinna mieć taka listwa i ile zostawić miejsca na sam karnisz?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kori 04.12.2013 22:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2013 Pestko mi chodzi o taką maskownice jak na zdjęciu nr 3 z podśweitleniem Ile wysokości powinna mieć taka listwa i ile zostawić miejsca na sam karnisz?? Jeszcze wrzucę trochę oświetleniowych sztuczek, może nie tylko Kori sie przydadzą Sufit nie musi być biały [ATTACH=CONFIG]228620[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]228621[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]228622[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]228624[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]228623[/ATTACH] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 04.12.2013 22:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2013 koniec o sufitach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kori 04.12.2013 22:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2013 Tu warto popatrzeć także na aranżację wnętrza. No, i to te niesamowite lampy na stołem , światło spod szafki pod oknem [ATTACH=CONFIG]228629[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]228625[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]228627[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]228626[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]228628[/ATTACH] cudna podłoga....zebym mogła znaleść takie płytki drewnpodobne, ją przypominajacą :-)ojjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 04.12.2013 22:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2013 Będę od niedzieli do wtorku u mamy, zmierzę wtedy szerokość i głębokość. Tam jest minimum tego co musi być, żeby można było zawiesić zasłony i firanki na podwójnej szynie położonej na suficie i żeby nawet, gdy się stoi przy oknie nie było widać co deska ukrywa. Myślę, że to jakiś rodzaj deski niestety ta podłoga. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kori 04.12.2013 23:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2013 ok bede wdzieczna wiem wiem to deska, ale bede szukala talat w kolorze drewna,kich plytek moze znajde:-)Pestko a zmieniajac temat, co sądzisz w temacie mojej kuchni.jeśli podłoga będzie drewnopodobna właśnie w takim ciepłym dębowym odcieniu, to:fronty dolne i górne ecru/krem, a jaki kolor blatu (tutaj planujemy laminat, moze kiedys konglomerat albo kamien). Blat w kolorze drewna, czy iść w beże, a może szarosci?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 05.12.2013 16:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2013 Kori, mam nadzieję, że projekt Magdy nie odszedł w niepamięć ??? Lubię nieco odmienności, nutkę szaleństwa w domu. taki efekt nie koniecznie osiąga się stosując duże kontrasty i super nowoczesne linie sprzętów. Na fm panuje moda na wyraźne odcinanie powierzchni i przestrzeni. W efekcie wnętrza niby nowoczesne trącą myszką. Poza tym, to już wiele razy pisałam, w większości szybko się je zapomina albo myli z innymi bo zostawiają te same wrażenia. Designerzy często proponują proste rozwiązania z zastosowaniem nawet tylko jednego czy dwóch materiałów, np. jednolitą podłogę we wszystkich pomieszczeniach. Przenoszą materiał użyty do jej wyłożenia również na ściany i sufity. Do tego jeden kolor dodatkowy, oświetlenie i voila jest wnętrze niemal konkursowe. Poza tym nie boją się ciemnych kolorów nawet w bardzo małych pomieszczeniach. Najładniejszą nowoczesną kuchnię jaką widziałam w całości wykonano z drewna – pudełko o ścianach, podłodze i suficie dokładnie z tego samego ciemnego drewna (chyba orzech). Odcinał się jedynie blat z jasnego kamienia. Reszty dopełniało światło. Jeśli chcesz inspiracji z zestawieniami kolorów i faktur, mogę wrzucić. Co do frontów dolnych i górnych. jestem zdecydowaną przeciwniczką szafek wieszanych na ścianach, szczególnie w kuchniach otwartych. Wszystko można zamknąć w w wysokiej lub półwysokiej zabudowie. Szafki nad blatem pomniejszają przestrzeń. Jednak jeśli już muszą być, to zrobiłabym je w kolorze ściany. Niech się choć trochę schowają. Na poparcie tego o czym piszę: puste ściany szafki z mimikrą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yaa 05.12.2013 18:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2013 Ładne kuchnie, przestrzenne Ale jakie metraze potrzebne żeby wszystko zmieścić... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 05.12.2013 19:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2013 Jeśli chodzi o metraże, to wyprowadzam z błędu.Większość tych przepięknych katalogowych fotek, które oglądamy w magazynach i internecie, to nie są zdjęcia tylko renderingi komputerowe wysokiej jakości. Poza tym, nawet na prawdziwych fotografiach przestrzeń najczęściej jest oszukana, bo są one wykonywane, albo obiektywami szerokokątnymi, albo techniką pozwalającą na montaże panoramiczne. Stąd sporo oszustwa jeśli chodzi o perspektywę i wrażenie ogromnych przestrzeni. Yaa, patrz na te fotki jak na propozycje wykorzystania materiałów kolorów i elementów aranżacji. Wyciągaj z nich co cię za duszę chwyta i dopasowuj do wnętrz w swoim domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 05.12.2013 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2013 Gospodyni mnie nie wyrzuca, to jeszcze coś wkleję: SieMatic http://www.siematic.co.uk/Spatial-Concepts/BeauxArts-02/kitchen-interiors-beauxarts02.htm To jedna z moich ulubionych kuchni Szare meble i szara podłoga jednakowo, a jak elegancko szafki wiszące wcale nie muszą mieć identycznych frontów jak reszta Te wklejam z powodu tych olbrzymich żyrandoli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yaa 05.12.2013 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2013 Chciałam tylko powiedzieć ze się zgadzam ze fajne są kuchnie zabudowane tylko na dole. Wydają się bardziej przestrzenne. Ale pomyślałam o ogromnej ilości rzeczy jakie mam w kuchni i za nic w świecie nie zmiescilabym ich tylko na parterze w kuchni 2,4x2,4 Może kori ma mniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 05.12.2013 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2013 Ja też mam małą, jak dla mnie o cały metr zbyt wąską kuchnię.Poradzilam sobie w ten sposób, że część (eleganckie porcelany, szkło) mam w kredensie (stary eklektyk) w salonie. W kuchni mam jedną ścianę zabudowaną do sufitu szafkami o głębokości 30 cm, a nad blatami nic tylko okap nad płytą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts