kori 01.02.2014 19:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2014 Dzięki dziewczynyOliwko o to chodziło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
naberia 03.02.2014 23:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2014 Witaj Kori. Wpadłam z rewizytą. Pozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kori 04.02.2014 07:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2014 ok jestem po rozmowach z ludźmi od okien robimy podział na 3, okna zamówione definitywnie i czekamy. Aktualny plan na najbliższe miesiące: Połowa marca wstawiamy okna - 1dzień Zaraz po nich odrazu wraca człowiek od alarmu - 1dzień Koniec marca wchodzi tynkarze + ocieplenie od wew. garażu - 2-3tyg. Następnie od razu wraca nasz hydraulik rozkłada rurki od ogrzewania podłogowego i podejścia pod grzejniki na piętrze Połowa kwietnia wchodzi wylewkarz - 1dzień Koniec kwietnia montaż drzwi zew (drzwi Wikęd) + brama segmentowa - 1dzień Maj dajemy sobie wolne od budowy tj. schną tynki Czerwiec wchodzi ekipa od ocieplenia dachu wełną oraz karton gipsy ok 2tyg. W miedzy czasie robimy parapety wewnętrzne. I bierzemy się za kominek Połowa czerwca wchodzi ekipa od ocieplenia zewnętrznego (narazie bez finalnej elewacji) W lipcu rozpoczynamy wykończeniówkę tj zaczynamy pier od ułożenia płytek na parterze (wszystkie pomieszczenia poza garażem w tej samej płytce - czekamy na dostawę próbki aby finalnie zatwierdzić Cerrad Setim Honey, do garażu planujemy albo szare płytki albo szachownicę - biało-czarno lub szaro-czarną) Pożniej to już łazienki - płytki mamy wstępnie wybrane, czas zabrać się za poszukiwanie armatury.Nie znam się na tym za bardzo. macie jakieś sprawdzone modele i producentów w miarę za rozsądne pieniądze?? Pesteczko, w wolnej chwili prośba o pomoc z naszym salonikiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yaa 04.02.2014 12:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2014 jesli chodzi o armature to przyjrzyj sie wyrobom grupy armatura np tu http://armaturakrakowska.pl/ ja to kupowalam, tylko zestawy natryskowe grohe do obejrzenia proponuje ci LEG-SANIT Warszawa ul.Sochaczewska 30 mają duża ekspozycję do poogladania, ale drogo, wiec kupic mozna gdzies indziej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kori 04.02.2014 13:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2014 super dziś biore M i podjedziemy, bo to od nas rzut beretemDzieki yaa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oliwkawawa 04.02.2014 14:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2014 (edytowane) Kori niezły plan Oby nikt nie nawalił i wszystko poszło dobrze Co do armatury, my wybieraliśmy między Grohe, Hansgrohe albo Kludi. Padło na Kludi. Mają nieco lepsze warunki gwarancji, i bardziej nam się podobały poszczególne modele w danym przedziale cenowym Mamy w mieszkaniu Grohe, od 6 lat i nic się z tym nie dzieje. Uważam że tutaj lepiej trochę dopłacić i mieć z głowy na ładnych parę lat. A kupowałam jeszcze przed końcem roku więc sobie VACik odliczę Edytowane 4 Lutego 2014 przez oliwkawawa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kori 04.02.2014 14:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2014 piękna sprawa Oliwka z tym vatem, my też odliczylismy trochę ale zabrakło...no ale tak to bywa.Czyli wybieraliście między hansgrohe i Kludia jeżeli chodzi o umywalki, wc i wanne, jakich producentów polecacie.Trwałe, solidne, praktyczne w czyszczeniu, etc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oliwkawawa 04.02.2014 14:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2014 Tutaj to już patrzyłam głównie na wygląd. Brałam pod uwagę Koło i Cersanit. W mieszkaniu mamy Cersanit i nic się z tym nie dzieje. Projektantka nam dała na wizce Duravit, ale cena zabiła Koniec końców mamy umywalki Keramag (grupa Koło). Wannę Koło, a kibelki Roca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
belgijska pralinka 04.02.2014 14:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2014 ja tez polecam grohe,uzytkujemy od 9 lat i wciaz po umyciu wygladaja jak nowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kori 04.02.2014 15:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2014 Czyli wanna koło, wc roka a umywalki?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 04.02.2014 15:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2014 szkoda marnować maj - ekipa od ocieplenia poddasza może spokojnie wchodzić gdy tynkarze skończą, bo nim włożą wełnę to mają sporo pracy ze stelażami i nim je powkręcają to tynki na tyle przeschną, że wełnie nie będzie grozić zawilgocenie.z wanien popatrz na ravak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 04.02.2014 15:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2014 ja mam baterie armatury i tres. tres bardzo fajny bo chyba dobry stosunek ceny do wzornictwa. o jakości ciezko mi ppqiedzoec bo używane chwilkę w wykonaniu fajne brodzik mamy sanplast space i jest super chyba tutaj budżet plus wzornictwo bo wybór jest spory. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
annNS2 04.02.2014 16:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2014 hello ja ze swojej strony moge polecic baterie ramon soler drako (uzytkuje od przeszlo 3ch lat, cena stosunkowo nizsza od kludi i tym podobnych), wanne kolo modo (jakosc calkiem niezla, choc sie troche rysuje, ale to dzieciaki zabawkami ja podniszczyly), umywalke kolo twins (zauwazylam kilka drobnych mikropekniec na powierzchni) a toalete rocca happening - bez zadnych zastrzerzen (warto troche wiecej doplacic za toalete) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 04.02.2014 16:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2014 może Ci się przyda ten link - http://ladnydom.pl/budowa/5,106591,15391309,Baterie_lazienkowe___co_nowego_w_sklepach___przeglad_.html#BoxLSTxt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 04.02.2014 16:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2014 może Ci się przyda ten link - http://ladnydom.pl/budowa/5,106591,15391309,Baterie_lazienkowe___co_nowego_w_sklepach___przeglad_.html#BoxLSTxt właśnie chcialam podrzucić ten link z gazety tak patrząc to zaluje ze nie m żadnej podtynkowej baterii umywalkowej bo fajnie to wyglada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yaa 04.02.2014 18:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2014 piękna sprawa Oliwka z tym vatem, my też odliczylismy trochę ale zabrakło...no ale tak to bywa. Czyli wybieraliście między hansgrohe i Kludi a jeżeli chodzi o umywalki, wc i wanne, jakich producentów polecacie. Trwałe, solidne, praktyczne w czyszczeniu, etc. ta armatura ktorą ci polecalam jest polska, producent od wielu lat, uwazam ze solidna grohe i kludi jak najbardziej ok ale to wyzsza polka cenowa jesli chodzi o ceramike to ja wybralam roca gap bo ladne i niedrogie do dolnego wc wybralam zwykly klasyczny ksztalt miski, zeby troche zaoszczedzic jesli chodzi o wanny to jakos nie moglam sie przekonac do akrylu bo widzialam juz po latach uzytkowania porysowane i pozolkle umywalki :/ dlatego zdecydowalam sie na stalowa wanne emaliowana kaldewei, prosta i bardzo wygodna jedyna wada stalowych to to ze zimne, ale zostawilam sobie z podlogi rurke od ogrzewania i przed zabudową poprowadze sobie po wannie w okolicach plecow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oliwkawawa 04.02.2014 19:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2014 Czyli wanna koło, wc roka a umywalki?? Tak, Wanna Koło Modo jak u Ann Umywalki Keramag u nas. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oliwkawawa 04.02.2014 19:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2014 A, prysznic z deszczownicą mamy Hansgrohe bo oferta była całkiem spoko, no i zależało nam na tych bajerach oszczędzających wodę (u Kludi tego nie znalazłam) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oliwkawawa 04.02.2014 19:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2014 szkoda marnować maj - ekipa od ocieplenia poddasza może spokojnie wchodzić gdy tynkarze skończą, bo nim włożą wełnę to mają sporo pracy ze stelażami i nim je powkręcają to tynki na tyle przeschną, że wełnie nie będzie grozić zawilgocenie. z wanien popatrz na ravak A ja właśnie chciałam napisać zupełnie co innego. Jeśli Wam się nie spieszy i nie ma ciśnienia na szybką przeprowadzkę to wełnę na poddaszu bym kładła jak najpóźniej się da. Tynki jak tynki, ale będą w połowie kwietnia też wylewki. One też mają wodę w sobie. Tynki nie schną tak rach ciach, zależy od pogody!! U nas tynki kładzione w lipcu, wylewki robione na początku sierpnia, więc w sezonie, a po dwóch miesiącach w środku wilgoć na maxa. Wietrzone było porządnie.. Wylewki też po zrobieniu należy przykryć folią na 2 tygodnie żeby nie schły za szybko, więc po ich odkryciu tak naprawdę dopiero zaczynają schnąć. Wełnę odkładałam na ostatni moment, układaliśmy bodajże w listopadzie. Ale decyzja należy do Kori i Jej M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oliwkawawa 04.02.2014 19:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2014 może Ci się przyda ten link - http://ladnydom.pl/budowa/5,106591,15391309,Baterie_lazienkowe___co_nowego_w_sklepach___przeglad_.html#BoxLSTxt o, jest tam nasza Zenta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts