Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Ciepła połowa bliżniaka

Recommended Posts

Witaj kori

A może nie dziel przestrzeni po podłodze na część salonową i kuchenną, zwłaszcza, że ta stricte kuchenna część bedzie ukryta za ścianką. Szafki w części jadalnej zrób bardzo eleganckie, dokładnie takie jak szafki w salonie.

Co do łazienki, to masz zdecydowanie za dużo halogenków. Ja bym zlikwidowała wszystkie ze skosów. Za to powieliłabym lampę znad lustra po drugiej stronie wc (czyli byłoby symetrycznie).

Dlaczego jestem za zlikwidowaniem halogenków na skosach:

- będą razić w oczy i to nie tylko odbijając się w lustrze, ale też podczas kapieli w wannie

- sama mam na suficie w łazience całą plejadę "gwiazd"... i nigdy (NIGDY) z nich nie korzystam, bo jest zbyt jasno aby z przyjemnoscią korzystać z łazienki. Do oświetlenia wykorzystuję 2 halogeny znad lustra.

- masz bardzo dużo innych źródeł światła, w tym okno

Jeśli jednak dojdzisz do wniosku, że potrzebujecie więcej świateł, to raczej umieść je po przeciwnej stronie łazienki i niech świecą na skosy (i w licznie o wiele mniejszej niż jest na wizce)

• Odpowiedzi 1,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Witaj kori

A może nie dziel przestrzeni po podłodze na część salonową i kuchenną, zwłaszcza, że ta stricte kuchenna część bedzie ukryta za ścianką. Szafki w części jadalnej zrób bardzo eleganckie, dokładnie takie jak szafki w salonie.

a co sądzisz o takim rozwiązaniu??http://imageshack.us/a/img534/5661/xr0a.jpg

Monia a gdyby zrobić kuchnie jadalnie i pas od wejscia do salonu az do wyjscia na taras w gresie i na krawędziach salonu (pod tv i kominek) a środek tylko w drewnie

Co do łazienki, to masz zdecydowanie za dużo halogenków. Ja bym zlikwidowała wszystkie ze skosów. Za to powieliłabym lampę znad lustra po drugiej stronie wc (czyli byłoby symetrycznie).

Dlaczego jestem za zlikwidowaniem halogenków na skosach:

- będą razić w oczy i to nie tylko odbijając się w lustrze, ale też podczas kapieli w wannie

- sama mam na suficie w łazience całą plejadę "gwiazd"... i nigdy (NIGDY) z nich nie korzystam, bo jest zbyt jasno aby z przyjemnoscią korzystać z łazienki. Do oświetlenia wykorzystuję 2 halogeny znad lustra.

- masz bardzo dużo innych źródeł światła, w tym okno

Jeśli jednak dojdzisz do wniosku, że potrzebujecie więcej świateł, to raczej umieść je po przeciwnej stronie łazienki i niech świecą na skosy (i w licznie o wiele mniejszej niż jest na wizce)

Chyba masz racje, moze i za duzo tych lamp w lazience

gdzie powielilabyś tę lampe, bo nie bardzo rozumiem??

Edytowane przez kori

Kori, drugą lampę w łazience umieściłabym nad wąskim bokiem wanny (dokładnie tak samo jak jest to nad lustrem).

gdyby zrobić kuchnie jadalnie i pas od wejscia do salonu az do wyjscia na taras w gresie i na krawędziach salonu (pod tv i kominek) a środek tylko w drewnie

Czyli chodzi o taki "drewniany dywan" w salonie... To może sie sprawdzic - gdyby się Wam znudził, to można go zasłonić dywanem tradycyjnym :)

Te krawędzie w gresie powinny być w miarę szerokie, aby było widać że jest tam "dywan"

A co w holu na podłodze?

Inspiracja salonowa bardzo ładna :)

Kiedyś też o tym myślałam... Doszłam jenak do wniosku, że niewiele zdziałam, gdy już taka ładna podloga mi się znudzi - zamierzam więć iść w całkowitą jednorodność w części dziennej. Co nie zmienia faktu, że podłoga z inspiracji, nadal szalenie mi się podoba :)

Podoba nam sie taki dywan

Czyli płytka bezowa i do tego jako dywan dąb naturalny co sadzicie??

Pesteczko i moniss wielkie dzięki

A teraz fo myślicie o tej ścianie z tv??macie pomysły??

Tylko na tych moich fotkach podłoga jest prawdopodobnie z żywicy, albo polerowanego betonu :yes:

Widziałaś żywiczną podłogę Roberta Sitka ? Oczy stają słupka, przynajmniej moje :D

Renia RObert, faktyczni ma piękne posadzki

pytanie jakie to są koszty...no i czy przy dzieciach jak będzie ich utrzymanie

sa ładne bo czyste, a w normalnym użytkownaniu??

Robert ma w mieszkaniu te posadzki i jest bardzo z nich zadowolony. Z czasem trochę się zmatowiły. Czy się brudzą- pewnie tyle samo co inne podłogi ;)

Renia RObert, faktyczni ma piękne posadzki

pytanie jakie to są koszty...no i czy przy dzieciach jak będzie ich utrzymanie

sa ładne bo czyste, a w normalnym użytkownaniu??

Wypytaj go na priv. Wtedy poda Ci jakich kosztów można się spodziewać.

Te posadzki z żywicy to jego drugie podejście. a w mieszkaniu. Skoro w domu robi, znaczy, że jest to bardzo dobry pomysł na podłogę

coraz bardziej utwierdzam sie z tymi "dywanami"

tylko co dalej ze scianą z tv, czy kominek tj. jego obudowe pomalowac na ciemno

a sciane z tv z jednym kolorze, a moze dzielic na pół??

trzeba się przespać z tematem i podjąć decyzję :-(

jutro spotkanie z panem od alarmu

Oj, Kori, momencik. Ja tak mam zawsze. Coś sobie założę, że zrobię i dopada mnie mus pracy za kasę. Sorki.