moniss 27.09.2013 11:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2013 Witaj kori A może nie dziel przestrzeni po podłodze na część salonową i kuchenną, zwłaszcza, że ta stricte kuchenna część bedzie ukryta za ścianką. Szafki w części jadalnej zrób bardzo eleganckie, dokładnie takie jak szafki w salonie. Co do łazienki, to masz zdecydowanie za dużo halogenków. Ja bym zlikwidowała wszystkie ze skosów. Za to powieliłabym lampę znad lustra po drugiej stronie wc (czyli byłoby symetrycznie).Dlaczego jestem za zlikwidowaniem halogenków na skosach:- będą razić w oczy i to nie tylko odbijając się w lustrze, ale też podczas kapieli w wannie- sama mam na suficie w łazience całą plejadę "gwiazd"... i nigdy (NIGDY) z nich nie korzystam, bo jest zbyt jasno aby z przyjemnoscią korzystać z łazienki. Do oświetlenia wykorzystuję 2 halogeny znad lustra. - masz bardzo dużo innych źródeł światła, w tym okno Jeśli jednak dojdzisz do wniosku, że potrzebujecie więcej świateł, to raczej umieść je po przeciwnej stronie łazienki i niech świecą na skosy (i w licznie o wiele mniejszej niż jest na wizce) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kori 27.09.2013 11:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2013 (edytowane) Witaj kori A może nie dziel przestrzeni po podłodze na część salonową i kuchenną, zwłaszcza, że ta stricte kuchenna część bedzie ukryta za ścianką. Szafki w części jadalnej zrób bardzo eleganckie, dokładnie takie jak szafki w salonie. a co sądzisz o takim rozwiązaniu??http://imageshack.us/a/img534/5661/xr0a.jpg Monia a gdyby zrobić kuchnie jadalnie i pas od wejscia do salonu az do wyjscia na taras w gresie i na krawędziach salonu (pod tv i kominek) a środek tylko w drewnie Co do łazienki, to masz zdecydowanie za dużo halogenków. Ja bym zlikwidowała wszystkie ze skosów. Za to powieliłabym lampę znad lustra po drugiej stronie wc (czyli byłoby symetrycznie). Dlaczego jestem za zlikwidowaniem halogenków na skosach: - będą razić w oczy i to nie tylko odbijając się w lustrze, ale też podczas kapieli w wannie - sama mam na suficie w łazience całą plejadę "gwiazd"... i nigdy (NIGDY) z nich nie korzystam, bo jest zbyt jasno aby z przyjemnoscią korzystać z łazienki. Do oświetlenia wykorzystuję 2 halogeny znad lustra. - masz bardzo dużo innych źródeł światła, w tym okno Jeśli jednak dojdzisz do wniosku, że potrzebujecie więcej świateł, to raczej umieść je po przeciwnej stronie łazienki i niech świecą na skosy (i w licznie o wiele mniejszej niż jest na wizce) Chyba masz racje, moze i za duzo tych lamp w lazience gdzie powielilabyś tę lampe, bo nie bardzo rozumiem?? Edytowane 27 Września 2013 przez kori Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beata Weronika 27.09.2013 12:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2013 A gdzie galeria? Bo nie widze linku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kori 27.09.2013 13:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2013 trzeba jeszcze nad nią popracować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moniss 27.09.2013 15:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2013 Kori, drugą lampę w łazience umieściłabym nad wąskim bokiem wanny (dokładnie tak samo jak jest to nad lustrem). gdyby zrobić kuchnie jadalnie i pas od wejscia do salonu az do wyjscia na taras w gresie i na krawędziach salonu (pod tv i kominek) a środek tylko w drewnie Czyli chodzi o taki "drewniany dywan" w salonie... To może sie sprawdzic - gdyby się Wam znudził, to można go zasłonić dywanem tradycyjnym Te krawędzie w gresie powinny być w miarę szerokie, aby było widać że jest tam "dywan" A co w holu na podłodze? Inspiracja salonowa bardzo ładna Kiedyś też o tym myślałam... Doszłam jenak do wniosku, że niewiele zdziałam, gdy już taka ładna podloga mi się znudzi - zamierzam więć iść w całkowitą jednorodność w części dziennej. Co nie zmienia faktu, że podłoga z inspiracji, nadal szalenie mi się podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 27.09.2013 15:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2013 Drewniany dywan - uprzedziłaś mnie, ale ja mam fotki z inspiracją Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kori 27.09.2013 17:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2013 Podoba nam sie taki dywanCzyli płytka bezowa i do tego jako dywan dąb naturalny co sadzicie?? Pesteczko i moniss wielkie dzięki A teraz fo myślicie o tej ścianie z tv??macie pomysły?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rere79 27.09.2013 17:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2013 Też się zastanawiam nad takim rozwiązaniem u mnie. No ale to pieśń przyszłości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz69karolina 27.09.2013 18:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2013 Drewniany dywan - uprzedziłaś mnie, ale ja mam fotki z inspiracją ... niesamowite!! macie tu inspiracje na KAŻDĄ OKAZJĘ :lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rere79 27.09.2013 18:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2013 (edytowane) TU i tu odsyłam do zdjęcia. Nie Wasz styl, ale zamysł drewnianego dywanu jest Edytowane 27 Września 2013 przez rere79 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 27.09.2013 18:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2013 niesamowite!! macie tu inspiracje na KAŻDĄ OKAZJĘ :lol2: My jak zawodowe resercherki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 27.09.2013 18:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2013 Podoba nam sie taki dywan Czyli płytka bezowa i do tego jako dywan dąb naturalny co sadzicie?? Pesteczko i moniss wielkie dzięki A teraz fo myślicie o tej ścianie z tv??macie pomysły?? Tylko na tych moich fotkach podłoga jest prawdopodobnie z żywicy, albo polerowanego betonu Widziałaś żywiczną podłogę Roberta Sitka ? Oczy stają słupka, przynajmniej moje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rere79 27.09.2013 19:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2013 Widziałaś żywiczną podłogę Roberta Sitka ? Oczy stają słupka, przynajmniej moje Nie tylko Twoje Pesteczko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kori 27.09.2013 20:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2013 Nie,macie linka??Jestem ciekawa ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rere79 27.09.2013 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2013 Proszę bardzo http://forum.muratordom.pl/showthread.php?180363-architekta-dom-z-prze%C5%9Bwitem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kori 27.09.2013 20:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2013 Renia RObert, faktyczni ma piękne posadzkipytanie jakie to są koszty...no i czy przy dzieciach jak będzie ich utrzymaniesa ładne bo czyste, a w normalnym użytkownaniu?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kori 27.09.2013 20:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2013 coraz bardziej utwierdzam sie z tymi "dywanami" tylko co dalej ze scianą z tv, czy kominek tj. jego obudowe pomalowac na ciemno a sciane z tv z jednym kolorze, a moze dzielic na pół?? trzeba się przespać z tematem i podjąć decyzję jutro spotkanie z panem od alarmu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rere79 27.09.2013 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2013 Renia RObert, faktyczni ma piękne posadzki pytanie jakie to są koszty...no i czy przy dzieciach jak będzie ich utrzymanie sa ładne bo czyste, a w normalnym użytkownaniu?? Robert ma w mieszkaniu te posadzki i jest bardzo z nich zadowolony. Z czasem trochę się zmatowiły. Czy się brudzą- pewnie tyle samo co inne podłogi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 27.09.2013 21:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2013 Renia RObert, faktyczni ma piękne posadzki pytanie jakie to są koszty...no i czy przy dzieciach jak będzie ich utrzymanie sa ładne bo czyste, a w normalnym użytkownaniu?? Wypytaj go na priv. Wtedy poda Ci jakich kosztów można się spodziewać. Te posadzki z żywicy to jego drugie podejście. a w mieszkaniu. Skoro w domu robi, znaczy, że jest to bardzo dobry pomysł na podłogę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 27.09.2013 21:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2013 coraz bardziej utwierdzam sie z tymi "dywanami" tylko co dalej ze scianą z tv, czy kominek tj. jego obudowe pomalowac na ciemno a sciane z tv z jednym kolorze, a moze dzielic na pół?? trzeba się przespać z tematem i podjąć decyzję jutro spotkanie z panem od alarmu Oj, Kori, momencik. Ja tak mam zawsze. Coś sobie założę, że zrobię i dopada mnie mus pracy za kasę. Sorki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts