wojgoc 04.03.2014 09:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2014 a to tynki cem-wap czy gipsowe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kori 04.03.2014 09:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2014 oliwko u nas 2x folia, a tynk cem-wap Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 04.03.2014 09:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2014 jeśli nie masz podmokłego terenu to nie wsadzaj żadnych pap asfaltowych do wewnątrz domu.co do tynków to biorąc od uwagę, ze średnio m2 na dom to 450m2 to w tydzień nie ma szans dobrze to zrobić - dzień na umycie ścian i grunt, kolejny na obrzutkę, w miedzy czasie ustawienie wszystkich narożników do pionu i obróbka okien,kolejny dzień tynkowanie a po 2 dniach obróbka na gotowo, jeśli dochodzą sufity to więcej zabawy. Poza tym, nie da się robić wszystkich pomieszczeń od razu.Rozważ kwestię narożników - wg mnie korzystniej jest dopłacić do sztywnych narożników firmy Protektor zamiast tanich z Casto, OBI czy Liroy które się zachowują jak wędka na wietrze. Lepszy narożnik to lepsza wytrzymałość na wszelkie przypadkowe uderzenia i uszkodzenia w przyszłośći. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oliwkawawa 04.03.2014 09:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2014 nitk nie mówi o papach asfaltowych, teraz to chyba malo kto takie kładzie do środka u nas mokro jak cholera, na działkach obok jeziora tynki u nas robili 8 czy 9 dni roboczych, czyli prawie 2 tygodnie jakby nie patrzeć. Metrów było ok 580... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 04.03.2014 10:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2014 ogólnie nie jestem zwolennikiem jakichkolwiek pap:no::no:, ale teren podmokły wymusza określone rozwiązania:yes:. Ja mam suchy teren wokół siebie, więc wystarcza zwykła folia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kori 04.03.2014 10:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2014 mowisz narożnik protektor tak??u nas około 350m kw scian do otynkowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 04.03.2014 10:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2014 http://www.marketpsb.pl/katalog/akcesoria-do-tynkow-wewnwarto również kupić te listwy przyokienne pozwalające na ładne wykończenie tynku przy oknach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 04.03.2014 11:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2014 Super czas na tynkowanie jesli im sie uda. Wszytsko zalezy jaka duża ekipa...u mnie było dłużej bo bardzo krzywe ściany i musieli po dwa razy obrzucac bo w niektórych miejscach nawet 7 cm tynku jest :mad: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kori 04.03.2014 11:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2014 uhhh Iwonko faktycznie sporoplan jest zeby na poczatku kwietnia juz zamowic plytki, tak aby wszystko bylo gotowe na wejście glazurnika, bo ten ma wejsc początek maja, choć jeszcze nie mamy ekipy :-)poszukiwania trwają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Chloe_ 04.03.2014 11:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2014 nitk nie mówi o papach asfaltowych, teraz to chyba malo kto takie kładzie do środka u nas mokro jak cholera, na działkach obok jeziora tynki u nas robili 8 czy 9 dni roboczych, czyli prawie 2 tygodnie jakby nie patrzeć. Metrów było ok 580... Ja mam papę ale właśnie z powodu terenu;) Co do tynków, to u mnie będzie ok 900 m i ekipa będzie potrzebowała 2,5-3 tygodnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kori 04.03.2014 11:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2014 wojgoc listwy przyokienne już zamówiłam pod kolor okiena same narożniki dzwoniłam do tynkarzy stosują ocynkowane, identyczne jak z linka który podałeś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oliwkawawa 04.03.2014 11:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2014 http://www.marketpsb.pl/katalog/akcesoria-do-tynkow-wewn warto również kupić te listwy przyokienne pozwalające na ładne wykończenie tynku przy oknach ja myślę że dobra ekipa tynkarska to wszystko wie i użyje zarówno narożników dobrej jakości jak i listew przyokiennych ja nic nie kupowałam, wszystko tynkarze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kori 04.03.2014 12:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2014 i obiecane płytki na parterwymiar 17,5x60cmCerrad setim Honey, idealnie komponuje się z próbką trepa (naklejony pomarańczowy znacznik)[ATTACH=CONFIG]246161[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]246162[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]246163[/ATTACH] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 04.03.2014 12:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2014 wojgoc listwy przyokienne już zamówiłam pod kolor okien a same narożniki dzwoniłam do tynkarzy stosują ocynkowane, identyczne jak z linka który podałeś te z OBI czy Casto ten są ocynkowane - kwestia ich grubości i wytrzymałości samego rogu na uderzenia - bo to jest newralgiczne miejsce. Gdyby wszystkie narozniki były takie same to i ich cena byłaby zblizona a tu mamy 5x większą od marketowych. Proponowałbym również zapytac się glazurnika jak chce by tynkarze zostawili mu sciany - na gładko czy na szorstko. ja myślę że dobra ekipa tynkarska to wszystko wie i użyje zarówno narożników dobrej jakości jak i listew przyokiennych ja nic nie kupowałam, wszystko tynkarze. lepiej byc czujnym i nie dać się wykiwać bo to jak nie patrzeć to kilka stówek róznicy jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oliwkawawa 04.03.2014 14:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2014 i obiecane płytki na parter wymiar 17,5x60cm Cerrad setim Honey, idealnie komponuje się z próbką trepa (naklejony pomarańczowy znacznik) [ATTACH=CONFIG]246161[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]246162[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]246163[/ATTACH] ładne! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oliwkawawa 04.03.2014 14:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2014 te z OBI czy Casto ten są ocynkowane - kwestia ich grubości i wytrzymałości samego rogu na uderzenia - bo to jest newralgiczne miejsce. Gdyby wszystkie narozniki były takie same to i ich cena byłaby zblizona a tu mamy 5x większą od marketowych. Proponowałbym również zapytac się glazurnika jak chce by tynkarze zostawili mu sciany - na gładko czy na szorstko. lepiej byc czujnym i nie dać się wykiwać bo to jak nie patrzeć to kilka stówek róznicy jest To prawda Co do gładko-szorstko, chyba pod płytki lepiej na szorstko, ale ja glazurnikiem nie jestem i się nie znam U nas było na szorstko Co do narożników to pewnie ma też znaczenie rodzaj tynku. U nas w mieszkaniu są gipsowe i tutaj chyba narożniki ze stali by nawet nie pomogły Cem-wap. są mocniejsze, może nie będzie tragedii.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oliwkawawa 04.03.2014 14:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2014 Kori a jak Adam od kuchni? Przypadł Wam do gustu? Dostaliście wycenę? U nas będzie robił też szafę do wiatrołapu i szafki do łazienki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 04.03.2014 14:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2014 Kori a jak Adam od kuchni? Przypadł Wam do gustu? Dostaliście wycenę? U nas będzie robił też szafę do wiatrołapu i szafki do łazienki. a czy to jakiś fajny stolarz ?? cenowo tez fajny ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kori 04.03.2014 14:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2014 Ivy my czekamy na wycene od p. Adama, zobaczymy co wyjdzie.... ew jest jeszcze p. Andrzej ze Zgierza, kontatk mam chyba od Proximy, musialabym sprawdzic. Robił u niej kuchnie i nam też już robił wycenę - wychodzą bardzo rozsądne pieniażki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 04.03.2014 14:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2014 Ivy my czekamy na wycene od p. Adama, zobaczymy co wyjdzie.... ew jest jeszcze p. Andrzej ze Zgierza, kontatk mam chyba od Proximy, musialabym sprawdzic. Robił u niej kuchnie i nam też już robił wycenę - wychodzą bardzo rozsądne pieniażki Podeślij mi prosze namiary bo mam już jakies wyceny i jesli była by fajna to moze bym sie zdecydowała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts