Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Ciepła połowa bliżniaka

Recommended Posts

ojjj tak......jutro złapie się z Robertem

Dziewczyny a co zrobić z tą ścianką telewizyjną i kominkiem??

teraz przeglądam jakieś katalogi "Projekty domoów" jest tyle tego ze człowieka oczy bolą.....

a z tą żywica, moze dać w wiatrołapie holu gres, dalej jadalnia kuchnia tez gres i tylko w salonie ten dywan z ładnego ciepłego finish parkietu przystosowanego pod podłogówkę

• Odpowiedzi 1,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

O żywicy i jej kosztach Robert pisał w komentarzach http://forum.muratordom.pl/showthread.php?180362-architekta-dom-z-prze%C5%9Bwitem-komentarze&p=6016723&viewfull=1#post6016723 :)

EDIT: Ale tutaj ruch, a ja nie mam chwilowo czasu, żeby zaglądnąć, :(

Pestko, miło Cię znowu widzieć :D

Edytowane przez Magda 34

i kolejna wizja => to biała płytka na obudowie kominka

matowa lub pół mat

odwrotnie jak na inspiracji czyli płytka powyzej wkładu kominkowego i biała sciana z tv

http://imageshack.us/a/img534/2607/mn4z.jpg

[ATTACH=CONFIG]215129[/ATTACH]

druga opcja panel drewniany za tv:

http://imageshack.us/a/img706/7180/6m6j.jpg

[ATTACH=CONFIG]215130[/ATTACH]

Edytowane przez kori

cześć Reniu,na Ciebie zawsze mozna liczyć :)

Twoje inspiracje ciutke za ciemne i przytłaczajace:-(

mam cel zeby dzis jutro zamknac temat salonu, ale narazie nie idzie lekko :-(

najbardziej chodzi mi o to aby obudowa kominka byla lekka ale tez zeby nie trzeba było jej malowac co roku

dodatkowo aby wyloty cieplego powietrza pomalowac pod kolor zabudowy, aby nie odroznnialy sie od calej sciany

moze plytka na obudowe, albo mozaika??

O żywicy i jej kosztach Robert pisał w komentarzach http://forum.muratordom.pl/showthread.php?180362-architekta-dom-z-prze%C5%9Bwitem-komentarze&p=6016723&viewfull=1#post6016723 :)

EDIT: Ale tutaj ruch, a ja nie mam chwilowo czasu, żeby zaglądnąć, :(

Pestko, miło Cię znowu widzieć :D

Ciebie również miło spotkać :yes:

library+creative_fireplace.jpg

Opis do obrazka. Troszkę go podrasowałam:

• Nie obniżałabym całego sufitu, tylko po obrzeżach. Jakieś światło musi być, a ze względu na tv nie można nic sensownego powiesić nad stolikiem. Możesz pomyśleć o lampie stojącej na podłodze w lewym rogu.
  • Starałabym się nieco schować tv i cały osprzęt. Tu może świetnie pomóc biblioteka. Wisząca na ścianie, żeby było lżej. Biblioteka we wnętrzu znakomicie poprawia akustykę pomieszczenia.
  • Kominek najprostszy prostopadłościan z ładnymi fakturowanymi płytkami, albo kaflami wielkogabarytowymi np. Bielawski z Żabiej Woli ma takie w ofercie http://www.kafle-kominki.pl/kominki.htm Na dole czarne gładkie, górą białe (lub w kolorze ściany) fakturowane. Wkład oczywiście może być kwadratowy jak ten otwór, panoramiczny, albo narożny. Wszystko zależy od tego jak dużo kaski na niego przeznaczysz. Efekt w każdym przypadku przy takiej obudowie będzie bdb.
  • Obok kominka może zmieści się kawałeczek siedziska z poduchami - takie nawiązanie do pieca u babuni :)

Parę inspiracyjek kominkowych:

kh030.jpg Czarne kafle wielkogabarytowe od Bielawskiego

kominki-slask81.jpg Bardzo pięknie głęboko osadzony w skromnej obudowie kominek.

modern-fireplace-design-ideas.jpg Ten bardzo mi się podoba, pięknie rzeźbi ścianę.

Spartherm_Varia2R.jpg Ten wkład to Spartherm Varia.

Kuchnia:

Zrezygnowałabym z prostokątnego stołu na rzecz okrągłego z wiszącą nad nim nisko lampą.

Apartment-in-Gdynia-06.jpg

Nie koniecznie szklany, bo nie każdy lubi. Ważne, żeby był lekki.

Jestem zdecydowanie za płaską – 30-40 cm głębokości zabudową ściany jako przedłużenie kuchni w stronę okna. Szczególnie, że ta odsłonięta półka-wnęka wyłożona drewnem jest bardzo smaczna :yes:

A ja powiem ze tez miałam wątpliwości czy kominek i tv na jednej scianie będzie ok i jest fajnie. Dlatego ze.........my w ogole nie oglądamy tu TV :) !

Jeśli TV jest wlaczony to wtedy kiedy musze cos zrobić a nie mam jak zajac małego i leci babytv max 30 min. Jakos inne mam zajecia niż TV :)

Ale to absolutnie w niczym nie przeszkadza moim zdaniem.A kominek jest extra! Wlasnie się pali :)