moniss 20.03.2014 15:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2014 Kori, pod wykładziny daje się gąbki (grubość do wyboru) np. http://allegro.pl/podklad-pianka-pod-wykladzine-dywanowa-gruby-13mm-i4066553257.html Niektóre wykładziny są już z taką gąbką zintegrowane. Układanie wykładziny: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cypryski 20.03.2014 15:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2014 Możecie przykleić na wylewce 1 cm pianki i dopiero położyć wykładzinę (już bez klejenia) - wtedy pod nogami jest BARDZO miękko Dodatkowo w przyszłości można wymienić wykładzinę bez odklejania poprzedniej. EDIT - widzę, że się odrobinę spóźniłem z dobrą radą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oliwkawawa 20.03.2014 16:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2014 Hej Oliwko, co tam u Ciebie, czekam na fotorelacje , wrzucaj jak tam Wam idzie no u nas łazienki skończone, ściany na raz pomalowane, dziś przyjechały sprzęty AGD, lada chwila kuchnia się zamontuje (no, może 1-2 tygodnie), potem drewno na podłogi, drugie malowanko i można się wprowadzać Kurier dziś podjeżdżając pod domek wjechał w rynnę i w dodatku musiałam mu dać napiwek, bo nie miał wydać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oliwkawawa 20.03.2014 16:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2014 A nie wiem czy mówiłam (przypomniało mi się jak zobaczyłam Cypryski ), że pękniętą szybę wymienią mi na swój koszt (montażowa firma) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oliwkawawa 20.03.2014 16:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2014 fotorelacja mała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kori 20.03.2014 18:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2014 Moniss,cypryski,dzięki za.radyOliwko a w którym pomieszczeniu jest ta szafirowa ściana?? Słuchajcie w holu będą panele w sypialni to samoCzy w.pokojach dzieci pozostawić wylewki na tym samym poziomie??Na chwilę obecną chcemy tak położyć wykładziny,ale jak nam.się zmieni czy można wykładzinę wymienic na.panele i poziom będzie dopasowany tj ten sam?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moniss 20.03.2014 19:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2014 Kori, musisz policzyć ile potrzebujesz grubości dla paneli z podkładem(pianka, korek itp.) a ile dla wykładziny z podkładem. Większość paneli ma grubość 8mm + 2-4mm podkład. Ale nawet jak pomiędzy wykładziną a panelami wyjdzie kilka mm różnicy to nic wielkiego - wizualnie zniwelujesz wysokości pomiędzy pomieszczeniami za pomocą listew progowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oliwkawawa 20.03.2014 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2014 Moniss,cypryski,dzięki za.rady Oliwko a w którym pomieszczeniu jest ta szafirowa ściana?? Słuchajcie w holu będą panele w sypialni to samo Czy w.pokojach dzieci pozostawić wylewki na tym samym poziomie?? Na chwilę obecną chcemy tak położyć wykładziny,ale jak nam.się zmieni czy można wykładzinę wymienic na.panele i poziom będzie dopasowany tj ten sam?? Szafirowa ściana u syna w pokoju, ona na żywo jest ciemno-niebieska, prawie granat. Co do tej wykładziny, zastanów się jeszcze, przy dzieciakach trudno o utrzymanie w czystości... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 20.03.2014 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2014 ale miło i ciepło w stopy:rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oliwkawawa 20.03.2014 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2014 ale miło i ciepło w stopy:rolleyes: można jakiś dywanik położyć, też będzie miło i ciepło, i można uprać ja mam złe wspomnienia z dzieciństwa, a raczej trochę później związane z wykładziną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kori 20.03.2014 20:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2014 Ok dzięki OliwkoWykładzina co prawda miŁa i ciepła ale chyba panele praktyczniejsze +Ew kawałek dywanika dla dziewczynek.Dziś zamowilismy materiały na podbitke i umówiliśmy montaż drzwi i bramy garażowej -dzień przed wylewkami Na początku maja pora na wybór kibelkow i umywalek oraz wanny,tak aby całość czekała na miejscu na glazurnika Oliwka Masz jeszcze jakieś fotki??Jaki sprzęt AGD wybralas?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lucka6 20.03.2014 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2014 Kori, witam się u Ciebie w Galerii, jakoś dopiero niedawno ją znalazłam Fajnie wszystko idzie u Was do przodu, miło patrzeć I mam nadzieję że "moi" fachowcy u Was też się spiszą Co do wykładziny, ja też miałabym opory ze względu na alergie, ale ja mam w domu astmatyka i staram się unikać wszelkich kurzołapów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kori 20.03.2014 20:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2014 Hej lucka,witaj i odwiedzajFachowcy pierwsza klasa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
naberia 20.03.2014 22:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2014 Witaj Kori. Miałam ten sam dylemat - panele czy wykładzina w pokoju małej. I oczywiście wybrałam panele ( ze względu na łatwość w utrzymaniu czystości), ale teraz żałuję. Co chwilę tylko powtarzam: Emi usiądź na dywanie. Dywan nie jest duży, a dzieciaki w ogóle nie myślą. A od podłogi jednak ciągnie. Szczególnie jak tuż obok jest podłogówka. Nawet latem nie jest przyjemnie na panelach. Teraz żałuję, że nie zrobiłam podłogówki u Emi w pokoju. Zastanawiamy się z mężem czy nie ściągać paneli i nie "zainstalować" wykładziny z pianką. Dzieciaki przecież cały czas spędzają na podłodze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oliwkawawa 21.03.2014 06:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2014 Witaj Kori. Miałam ten sam dylemat - panele czy wykładzina w pokoju małej. I oczywiście wybrałam panele ( ze względu na łatwość w utrzymaniu czystości), ale teraz żałuję. Co chwilę tylko powtarzam: Emi usiądź na dywanie. Dywan nie jest duży, a dzieciaki w ogóle nie myślą. A od podłogi jednak ciągnie. Szczególnie jak tuż obok jest podłogówka. Nawet latem nie jest przyjemnie na panelach. Teraz żałuję, że nie zrobiłam podłogówki u Emi w pokoju. Zastanawiamy się z mężem czy nie ściągać paneli i nie "zainstalować" wykładziny z pianką. Dzieciaki przecież cały czas spędzają na podłodze. Co tu dużo mówić, to jest też argument przeciwko płytkom w salonach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kori 21.03.2014 06:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2014 Dzięki naberia za wizytę O a może na górze podlogowka hmmmm muszę to przemyśleć na s zybko Oliwka już nic mi nie mów o plytkach na dole Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 21.03.2014 07:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2014 jak podłogówka to specjalny podkład pod panele Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kori 27.03.2014 09:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2014 Tynki mamy na pół metku góra skończona, dół się kończy + ocieplenie garażu od wewnatrz Praca łącznie trwała 8dni roboczych Porządeczek, aż miło wojgoc:P widać już materiał na podłogówkę[ATTACH=CONFIG]251048[/ATTACH] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Chloe_ 27.03.2014 15:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2014 Kori, a ile będziecie mieli styropianu na podłodze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kori 27.03.2014 15:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2014 parter 20cm, piętro 10cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts