oliwkawawa 01.04.2014 21:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2014 znam garaż, po którym można chodzić w białych skarpetkach i będą czyste:rolleyes: - nie mój. Nie powiesz mi, że jak wjedziesz autem do garażu po zimowej chlapie czy deszczowym błocie, gdzie podwozie brudne i to zaczyna ściekać na płytki, których z tego świństwa nie mozesz domyć po zaschnięciu, że to Ci nie bedzie przeszkadzać nie w takich miejscach się parkowało tam będzie stał samochód, nie będę tam paradować w skarpetkach, w butach też rzadko, wsiadając i wysiadając z auta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oliwkawawa 01.04.2014 21:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2014 a owszem, zgodnie ze strzałką.. płytki w jednej grupie wymiarowej nadal mogą się różnić rozmiarami i póki to jest zgodne z jakąś tam normą, to producent jest czysty, ale dla wprawnego oka różnica fugi nawet 1 mm będzie widoczna nie mówię że wszędzie u nas jest krzywo, są takie miejsca gdzie fuga się idealnie nie schodzi, tylko jest różnica 0,5-1 mm. Ale normalni ludzie się temu nie przyglądają i nie widzą, to ja jestem lekko nawiedzona, przez mojego męża Im większe płytki tym łatwiej o takie różnice, im mniejsze tym są lepsze IMO. I nie ma różnicy czy cena 20 za metr czy 140, wręcz bym rzekła że te najtańsze były najlepsze Mistrzostwo świata to różnica w poziomie na płytce-wszystkie rogi płytki "się schodzą" z tymi dookoła, i trzymają poziom, a jeden róg zapadnięty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz69karolina 02.04.2014 06:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2014 (edytowane) Jak Ci się brud weżre w ten gres, to już tylko zawodowcy pomogą. Wojgoc ma rację... pestunia ja tak z ciekawości pytałam tylko po co ta impregnacja, bo nie mam gresu w garażu to mi się żaden brud w niego nie weżre co do tej impregnacji, szczerze, nawet na to nie patrzyłam. Mają być grube i wytrzymałe, żeby nie popękały pod ciężarem auta. Brud? Ludzie, toż to garaż nie salony oooooo dokładnie jak będzie brudna podłoga to się umyje, nie ma co przeżywać by garaż lśnił, a jak zostanie jakaś plama - to co? przecież to nie koniec świata... A co sądzicie o tym http://www.fortelock.pl/nawierzchnia-plastikowa-fortelock-2050-2060-plyty-do-sredniego-obciazenia-szary/#1 To jeden z rodzajów. Jak grzebnąć w necie, okazuje się, że jest sporo podobnych nawierzchni do wykorzystania w garażu, na parkingu, na drodze dojazdowej, w stajni, na placu zabaw.... widziałam takie cudasie - świetne są te piankowe na place zabaw - macałam na żywca coś tego typu i mam nadzieję że uda się nabyć by dzieciakom było miękko w zadki Edytowane 2 Kwietnia 2014 przez lukasz69karolina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 02.04.2014 06:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2014 Te piankowe ja też obmacałam, ale są inne twarde, które kładzie się m.in w garażach. Mnie to interesuje, bo u mnie jest beton malowany - masakra. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz69karolina 02.04.2014 06:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2014 zacierany beton masz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 02.04.2014 07:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2014 Nire mam pojęcia co jest pod tą farbą. Nasz budowlaniec dostał od mojego J telefoniczne pozwolenie na zrobienie takiego czegoś. Nienawidziłam tego od początku. Teraz wreszcie J przyznał mi rację. Oczywiście z zastrzeżeniem "chcesz, to znajdź co Ci się podoba i zrób" Zbieram różne pomysły do weryfikacji, jako alternatywę dla gresu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moniss 02.04.2014 09:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2014 Pestka, a co dokładnie jest nie tak z tą podłogą w garażu? Beton nierówny czy farba się wyciera, czy coś jeszcze innego? Pytam, bo właśnie zacierany beton chcę u siebie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz69karolina 02.04.2014 10:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2014 zacierany to raczej się już nie maluje więc chyba pestuś masz jakoś inaczej - przynajmniej z tego co wiem i u nas się użytkuje od lat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 02.04.2014 11:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2014 Farba się wyciera.Jak bym ja o tym decydowała, to za nic bym się nie zgodziła. Jeżdziłam swego czasu na targi poznańskie przygotowywać stoiska firmy, w ktorej pracowałam. Dzień przed otwarciem wszystkie podłogi były tym świństwem malowane. KOSZMAR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kori 02.04.2014 11:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2014 2 informacje z budowy1 dobra na górze rozkłada się styropian i podłogówka w łazience[ATTACH=CONFIG]252486[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]252487[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]252488[/ATTACH] i to tyle z dobrych:-)teraz ta zła, niestety:-(musimy zdemontować okno tarasowe, ponieważ przy obecnym poziomie, i docelowej wylewce pierwszy stopień schodowy wychodzi o 4cm wyższy w stosunku do pozostałych.Teraz trzeab wyjąć okno, podkuć nadproże i wstawić na nowo.czyja to wina??? hmmm kilka osób stawiało kreski gdzie będzie docelowa podłoga, więc sami sobie jestesmy winni:-(Sprawa wyszła dzisiaj. Ale są spore szanse ze nasza ulubiona ekipa od okien zrobi to jeszcze dziś wieczorem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
teka 07.04.2014 17:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2014 i chyba hydraulik przeliczył się z siłami i nie potrafi obsłużyć niwelatora.podniósł okno bez sensu.dołożył styropianu i w salonie macie 6cm a reszta parteru to 3-4cm!miejmy nadzieję,że nie pęknie,szoda by było.Jest gęsto siatka ,włokno i kruszywo.macie mocny beton.hydraulik twardo obstawiał swoje racje poki na parterze nie pokazałem mu grubości betonu na poszczególnych pomieszczeniach-spokorniał.radze podpisac aneks do umowy bo posadzka moze zaczac skrzypiec lub klawiszowac bo plyty są zbyt lekkie.na pietrze korytarz i obok pomieszczonko podniesione o 2-3cm wzgledem zniwelowanych wczesniej grub.styropianow przez co podniesiony caly poziom o 1,5cm(pianka urosla i popodnosila i naprezyla styropiany.jak mysle,że ten sam hydraulik pracuje u Waszego sąsiada to ręce opadaja. telefon do jarekkura,przedstawienie mu sytuacji i będzie ok. pozdrawiam teka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
teka 07.04.2014 18:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2014 no i robimy doprowadzenie powietrza do kominka [ATTACH=CONFIG]252354[/ATTACH] kominki robi moj kolega z okolic Plocka http://www.tmstone.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oliwkawawa 07.04.2014 18:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2014 o, znowu hydraulicy..... :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Chloe_ 07.04.2014 18:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2014 Nie straszcie mnie nawet - właśnie działa u mnie duuuża ekipa hydraulików:roll: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
teka 07.04.2014 19:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2014 znowu,hmm jak zwykle.ten był wyjatkowo pewny siebie i do polowy budowy upieral sie.poza tym podlogowka dobrze poprowadzona .takiego zawzietusa nie miałem chyba ze trzy lata:bash::bash: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oliwkawawa 07.04.2014 19:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2014 Miałam do czynienia z pięcioma różnymi hydraulikami... Trzech się nadaje żeby ew. podawać dwóm pozostałym narzędzia... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kori 07.04.2014 19:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2014 Dzięki panie Arturze za pomoc.Dzieki Wam mamy porządnie wykonana robote.A z hydraulikiem i jego styropianami to ojj książkę by pisał....z niwelatorem historia ...Jutro wstawię fotki, Raz jeszcze dzieki panie Arturze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oliwkawawa 07.04.2014 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2014 Kori na pocieszenie dodam że z hydraulikami to chyba większość ma przeprawy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kori 07.04.2014 19:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2014 Cale szczescie na miejscu byl teka z ekipa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 07.04.2014 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2014 jak ja sie ciesze ze sami robiliśmy hydraulike dobrze ze skończyło sie sukcesem, ale zawsze szkoda nerwów i problemów ;-( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts