Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Ciepła połowa bliżniaka

Recommended Posts

znam garaż, po którym można chodzić w białych skarpetkach i będą czyste:rolleyes: - nie mój.

Nie powiesz mi, że jak wjedziesz autem do garażu po zimowej chlapie czy deszczowym błocie, gdzie podwozie brudne i to zaczyna ściekać na płytki, których z tego świństwa nie mozesz domyć po zaschnięciu, że to Ci nie bedzie przeszkadzać:confused:

nie w takich miejscach się parkowało ;) tam będzie stał samochód, nie będę tam paradować w skarpetkach, w butach też rzadko, wsiadając i wysiadając z auta ;)

• Odpowiedzi 1,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

a owszem, zgodnie ze strzałką..

płytki w jednej grupie wymiarowej nadal mogą się różnić rozmiarami i póki to jest zgodne z jakąś tam normą, to producent jest czysty, ale dla wprawnego oka różnica fugi nawet 1 mm będzie widoczna ;) nie mówię że wszędzie u nas jest krzywo, są takie miejsca gdzie fuga się idealnie nie schodzi, tylko jest różnica 0,5-1 mm. Ale normalni ludzie się temu nie przyglądają i nie widzą, to ja jestem lekko nawiedzona, przez mojego męża :mad:

Im większe płytki tym łatwiej o takie różnice, im mniejsze tym są lepsze IMO. I nie ma różnicy czy cena 20 za metr czy 140, wręcz bym rzekła że te najtańsze były najlepsze :D

Mistrzostwo świata to różnica w poziomie na płytce-wszystkie rogi płytki "się schodzą" z tymi dookoła, i trzymają poziom, a jeden róg zapadnięty :D

Jak Ci się brud weżre w ten gres, to już tylko zawodowcy pomogą. Wojgoc ma rację...

pestunia ja tak z ciekawości pytałam tylko po co ta impregnacja, bo nie mam gresu w garażu to mi się żaden brud w niego nie weżre :lol2:

co do tej impregnacji, szczerze, nawet na to nie patrzyłam. Mają być grube i wytrzymałe, żeby nie popękały pod ciężarem auta. Brud? Ludzie, toż to garaż nie salony :lol2:

oooooo dokładnie :)

jak będzie brudna podłoga to się umyje, nie ma co przeżywać by garaż lśnił, a jak zostanie jakaś plama - to co? przecież to nie koniec świata...

A co sądzicie o tym

http://www.fortelock.pl/nawierzchnia-plastikowa-fortelock-2050-2060-plyty-do-sredniego-obciazenia-szary/#1

To jeden z rodzajów. Jak grzebnąć w necie, okazuje się, że jest sporo podobnych nawierzchni do wykorzystania w garażu, na parkingu, na drodze dojazdowej, w stajni, na placu zabaw....

widziałam takie cudasie - świetne są te piankowe na place zabaw - macałam na żywca coś tego typu i mam nadzieję że uda się nabyć by dzieciakom było miękko w zadki :rotfl:

Edytowane przez lukasz69karolina

Nire mam pojęcia co jest pod tą farbą. Nasz budowlaniec dostał od mojego J telefoniczne pozwolenie na zrobienie takiego czegoś. Nienawidziłam tego od początku. Teraz wreszcie J przyznał mi rację. Oczywiście z zastrzeżeniem "chcesz, to znajdź co Ci się podoba i zrób" :(

Zbieram różne pomysły do weryfikacji, jako alternatywę dla gresu.

Farba się wyciera.

Jak bym ja o tym decydowała, to za nic bym się nie zgodziła. Jeżdziłam swego czasu na targi poznańskie przygotowywać stoiska firmy, w ktorej pracowałam. Dzień przed otwarciem wszystkie podłogi były tym świństwem malowane. KOSZMAR

2 informacje z budowy

1 dobra

na górze rozkłada się styropian i podłogówka w łazience

[ATTACH=CONFIG]252486[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]252487[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]252488[/ATTACH]

i to tyle z dobrych:-)

teraz ta zła, niestety:-(

musimy zdemontować okno tarasowe, ponieważ przy obecnym poziomie, i docelowej wylewce pierwszy stopień schodowy wychodzi o 4cm wyższy w stosunku do pozostałych.

Teraz trzeab wyjąć okno, podkuć nadproże i wstawić na nowo.

czyja to wina??? hmmm kilka osób stawiało kreski gdzie będzie docelowa podłoga, więc sami sobie jestesmy winni:-(

Sprawa wyszła dzisiaj. Ale są spore szanse ze nasza ulubiona ekipa od okien zrobi to jeszcze dziś wieczorem.

i chyba hydraulik przeliczył się z siłami i nie potrafi obsłużyć niwelatora.podniósł okno bez sensu.dołożył styropianu i w salonie macie 6cm a reszta parteru to 3-4cm!miejmy nadzieję,że nie pęknie,szoda by było.Jest gęsto siatka ,włokno i kruszywo.macie mocny beton.hydraulik twardo obstawiał swoje racje poki na parterze nie pokazałem mu grubości betonu na poszczególnych pomieszczeniach-spokorniał.radze podpisac aneks do umowy bo posadzka moze zaczac skrzypiec lub klawiszowac bo plyty są zbyt lekkie.na pietrze korytarz i obok pomieszczonko podniesione o 2-3cm wzgledem zniwelowanych wczesniej grub.styropianow przez co podniesiony caly poziom o 1,5cm(pianka urosla i popodnosila i naprezyla styropiany.jak mysle,że ten sam hydraulik pracuje u Waszego sąsiada to ręce opadaja.:no:

telefon do jarekkura,przedstawienie mu sytuacji i będzie ok.

pozdrawiam teka